Πέταξαν μπογιές στο σπίτι του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα

Πέταξαν μπογιές στο σπίτι του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα
Ο Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο για την περίφημη δήλωσή του, για τον δολοφόνο της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πως «είναι βλάκας, διότι αν ομολογούσε δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Επίθεση με κόκκινες μπογιές έκαναν άγνωστοι αργά το βράδυ της Τρίτης (23/06) στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, στον του Βύρωνα.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο για την περίφημη δήλωσή του, για τον δολοφόνο της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Είναι βλάκας, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε - αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή.

Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, "χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ", πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα... Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

Αυτή η δήλωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, την επόμενη μέρα, είχε αναφέρει…

Όσοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου κι έγραψαν πολλά πράγματα, είπαν πολλά πράγματα, σαφώς και το νομικό τμήμα, όλο το νομικό τιμ που με στηρίζει θα προβεί από την Τρίτη σε μηνύσεις και σε όποια ανάλογη ενέργεια μπορεί να υπάρξει ώστε να γίνει σαφές, πως σαφώς έχουν παρερμηνευτεί οι δηλώσεις μου. Το "βλάκας" ήταν πως νόμιζε ότι υπήρχε περίπτωση να ξεγελάσει την ελληνική δικαιοσύνη με όλα αυτά που έκανε.

Ακόμα και τις βέρες του, τις πέταξε στο ντεπόζιτο της μηχανής του. Όσον αφορά τα άλλα είναι όλα γνωστά, από εκεί και πέρα η ελληνική δικαιοσύνη θα επιληφθεί. Δεν νομίζω ότι έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Από κει και πέρα, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Ξέρετε τη μανία μου κατά των κακούργων και των εγκληματιών. Είναι δυνατόν ποτέ να έβγαινα να δώσω οδηγίες προς ναυτιλομένους; Μα αν είναι δυνατόν;.

Δεν είναι κάτι που δεν το ξέρει ο καθένας, ότι ενδεχομένως σε εγκλήματα τέτοια πώς θα τα χειριστεί ο καθένας να είναι κάπως ελαστική μαζί του η δικαιοσύνη. Με αυτούς τους νόμους οι οποίοι υπάρχουν τώρα και έχουν ψηφιστεί στο κοινοβούλιο, οι οποίοι όπως έχω πει πολλές φορές σε τηλεοράσεις, ότι θα έπρεπε να αλλάξουν και να γίνουν πιο σκληροί ιδιαίτερα για ανθρώπους που αφαιρούν ζωή ή έχουν κάνει ιδιαίτερες πράξεις.

Αυτό είναι όλο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είχα καμία πρόθεση να πω τίποτα από αυτά που μου καταλογίζουν και μου βάζουν στα χείλη. Ο άνθρωπος είναι ένας κακούργος, θα ακολουθήσει το δρόμο του, εμείς τελειώσαμε. Ίσως έγινε έντεχνα μια παραπληροφόρηση για να μειωθεί η τεράστια επιτυχία της αστυνομίας, να συμπιεστεί αυτή η μεγάλη επιτυχία αυτής της υπέροχης υπηρεσίας. Από κει και πέρα δεν είναι δικό μου, έχουν αναλάβει οι Αρχές, εγώ είμαι σε ΕΔΕ όπως ξέρετε. Η δικαιοσύνη είναι μπροστά, στην οποία όλοι έχουμε εμπιστοσύνη, ας αφήσουμε τα πράγματα να τρέξουν».