Ο Γκάνθερ από το «Friends» δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο Γκάνθερ από το «Friends» δίνει μάχη με τον καρκίνο
Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ γνωστός και ως «Γκάνθερ» στα «Φιλαράκια» αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Την δική του μάχη με τον καρκίνο του προστάτη δίνει ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Γκάνθερ στα «Φιλαράκια».

Ο 59χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2018 κατά την διάρκεια κάποιων εξετάσεων από τις οποίες προέκυψε ότι είχε κάνει μετάσταση στα οστά. Πλέον όπως είπε ο ίδιος, ο καρκίνος βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο.

Ο Τάιλερ που έχει εμφανιστεί και στις δέκα σεζόν της σειράς ως διευθυντής του καφέ Central Perk όπου σύχναζαν οι έξι φίλοι, δεν μπορεί πλέον να περπατήσει αφού ο επιθετικός καρκίνος έχει προκαλέσει παράλυση στο κάτω μέρος του σώματός του.

«Δίνω μάχη με αυτήν τη διάγνωση εδώ και τρία περίπου χρόνια,. Είναι στο στάδιο 4. Τελευταίο στάδιο. Οπότε ξέρετε, πιθανόν θα με πάρει», είπε ο ηθοποιός που πρόσθεσε ότι οι γιατροί όταν αρχικά διαγνώστηκε ήταν αισιόδοξοι, αλλά ο καρκίνος άρχισε να μεταλλάσσεται στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν πήγα για μία εξέταση, που δεν είναι καλό πράγμα. Οπότε ο καρκίνος αποφάσισε να μεταλλαχθεί την εποχή της πανδημίας και έτσι προχώρησε», τόνισε. Ο Τάιλερ που τώρα υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, είπε ότι η ασθένεια τον εμπόδισε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο επετειακό επεισόδια για τα «Φιλαράκια» ενώ συμμετείχε μέσω Zoom.

«Ήθελα να είμαι μέρος από όλο αυτό, και αρχικά θα βρισκόμουν στη σκηνή μαζί τους, συμμετέχοντας σε όλους τους εορτασμούς. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν γλυκόπικρο. Χάρηκα πολύ που με συμπεριέλαβαν. Ήταν απόφασή μου να μην συμμετέχω με φυσική παρουσία, αλλά μέσω Zoom, κυρίως επειδή δεν ήθελα να ψυχοπλακώσω τον κόσμο, κατάλαβες;», είπε στην εκπομπή Today. «Δεν ήθελα να είμαι τύπου, "Α, παρεμπιπτόντως, ο Γκάνθερ έχει καρκίνο"», πρόσθεσε.

Στόχος του πλέον είναι να βοηθήσει να σωθεί έστω μια ζωή κοινοποιώντας αυτά τα νέα και καλώντας τον κόσμο να κάνει διαγνωστικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη, για να εντοπίσει νωρίς την ασθένεια. «Υπάρχουν και άλλες επιλογές διαθέσιμες στους άντρες, αν το αντιληφθούν νωρίτερα από εμένα. Την επόμενη φορά που θα πας για μια απλή εξέταση ή ετήσιο έλεγχο, σε εκλιπαρώ να ρωτήσεις σχετικά τον γιατρό σου. Είναι εύκολα ανιχνεύσιμο. Αν εξαπλωθεί από τον προστάτη στα οστά, γίνεται πιο δύσκολο να το διαχειριστείς», σημείωσε.

«Για πολλούς άντρες, αν το δουν νωρίς, θεραπεύεται εύκολα. Δεν θέλω ο κόσμος να περάσει ό,τι πέρασα εγώ. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Προσωπικά, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντική είναι η κάθε μέρα. Μην τα παρατάτε. Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να έχετε στόχους», συμπλήρωσε.