Ξεκινάει τετραήμερο καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 43 βαθμούς (χάρτες)

Ξεκινάει τετραήμερο καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 43 βαθμούς (χάρτες)
Ο πρώτος καύσωνας του έτους, με έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης που θα κορυφωθεί το τριήμερο Πέμπτης - Σαββάτου με θερμοκρασίες 40-43 βαθμούς.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έρχεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη.

Πόσο θα διαρκέσει το κύμα ζέστης

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/6, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται μέσα στο τριήμερο Πέμπτης 24/6 - Σαββάτου 26/6, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης καιρού

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21/06, ενώ με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές με τα κόκκινα τρίγωνα όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 2 εκατοστών.

Χάρτης καιρού