Το μυστήριο δύο κοριτσιών από την Ιαπωνία που επισκέφθηκαν «στοιχειωμένο ξενοδοχείο» και εξαφανίστηκαν (vid)

Το μυστήριο δύο κοριτσιών από την Ιαπωνία που επισκέφθηκαν «στοιχειωμένο ξενοδοχείο» και εξαφανίστηκαν (vid)
Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ιστορία δύο κοριτσιών που επισκέφθηκαν «στοιχειωμένο ξενοδοχείο» και έπειτα από 25 χρόνια ανακαλύφθηκαν τα άψυχα σώματά τους.

Η ιστορία ξεκινάει το 1996 στην Ιαπωνία. Δύο 19χρονα κορίτσια αποφάσισαν να επισκεφθούν ένα εγκαταλελειμμένο και «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο και δεν ξαναέδωσαν σημάδια για πολλά χρόνια. Τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν μέχρι που έπειτα από 25 χρόνια τα σώματά τους βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στον βυθό της θάλασσας.

Παρότι έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που εξαφανίστηκαν, τα ερωτήματα σχετικά με την ιστορία των δύο κοριτσιών είναι πολλά, ενώ αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν αναπτυχθεί στο διαδίκτυο.

Οι Megumi Yashiki και Narumi Takumi το 1996 είπαν στις οικογένειές τους ότι θα ταξιδέψουν στην πόλη Uozu με το αυτοκίνητο της πρώτης για να επισκεφθούν ένα ξενοδοχείο με ιαματικές πηγές. Το ξενοδοχείο ήταν ερημωμένο και σύμφωνα με τους ντόπιους «στοιχειωμένο».

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έκλεισε τη δεκαετία του 1980 λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά λίγο αργότερα έγινε στέκι για κάποιους. Η τελευταία επαφή που είχε κάποιος με τα δύο κορίτσια ήταν όταν η Takumi έστειλε ένα μήνυμα τηλεειδοποίησης που έγραφε: «Είμαστε στο Uozu».

Δυο μέρες αργότερα άρχισαν να αναζητούν τα ίχνη τους και κανένας δεν είχε σημάδια τους, μέχρι να ανακαλυφθούν οι σκελετοί τους σε μια λίμνη περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, έπειτα από 25 χρόνια.

Η αστυνομία για χρόνια δεν είχε ιδέα τι μπορεί να τους είχε συμβεί, αλλά το 2014 εμφανίστηκαν τρεις μάρτυρες που είπαν: «Ένα αυτοκίνητο με δύο γυναίκες έπεσε στη θάλασσα μεσάνυχτα της Χρυσής Εβδομάδας το 1996».

Ένας από τους μάρτυρες είπε ότι πλησίασαν το αυτοκίνητο αλλά ξαφνικά άρχισε να κινείται προς τα πίσω και έπεσε στο νερό. Όταν ρωτήθηκε γιατί έκαναν τόσο καιρό να εμφανιστούν και να μιλήσουν γι αυτό το περιστατικό απάντησε: «Διότι ήμασταν φοβισμένοι».

Η ιστορία αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο με τις θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν. Έγινε λόγος για συμμορίες μοτοσυκλετιστών, για απαγωγή από πράκτορες της Βόρειας Κορέας, ενώ κάποιοι είπαν για αποτυχία της αστυνομίας να ενεργήσει γρήγορα στη μαρτυρία του 2014, με αποτέλεσμα τα πτώματα να βρεθούν έξι χρόνια αργότερα.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε: «Οι φερόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν πολλές φορές. Γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα για κάποιο λόγο, αλλά δεν έχουμε κάποιες υποψίες».

Ο πατέρας της μίας κοπέλας είπε: «Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους μάρτυρες. Δεν ξέρω ποιοι είναι. Ρώτησα την αστυνομία αλλά δεν μου λένε».