Αμερικανός μακελάρης σε σχολείο «σπάει» τη σιωπή του έπειτα από δύο δεκαετίες: «Αισθάνομαι ντροπή και ενοχή» (vid)

Αμερικανός μακελάρης σε σχολείο «σπάει» τη σιωπή του έπειτα από δύο δεκαετίες: «Αισθάνομαι ντροπή και ενοχή» (vid)
Στο προσκήνιο έρχεται ξανά μια υπόθεση μακελειού στις ΗΠΑ, με έναν 15χρονο που είχε σκοτώσει τους γονείς του και δύο μαθητές.

Η υπόθεση του Κιπ Κίνκελ είχε συγκλονίσει το 1998 το Όρεγκον των ΗΠΑ. Ο μόλις 15χρονος τότε Κιπ είχε σκοτώσεις τους γονείς του και δυο μαθητές του γυμνασίου που φοιτούσε. Έκτοτε δεν είχε πει ποτέ τίποτα για την πράξη του, κάτι που έκανε έπειτα από δύο δεκαετίες.

Ο Κίνκελ, ο οποίος είναι τώρα 38 ετών έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, αποκαλύπτοντας ότι «αισθάνομαι τεράστια ντροπή και ενοχή» για τους φόνους που είχε κάνει το 1998.

Εκτός από την αίσθηση ενοχής για τα εγκλήματα που διέπραξε, είπε ότι νιώθει ένοχος λόγω του αντίκτυπου είχαν οι πράξεις του σε νεαρούς παραβάτες, καθώς η υπόθεσή του χρησιμοποιείται συχνά ως επιχείρημα κατά των μεταρρυθμίσεων για νεαρούς παραβάτες.

Ο Κίνκελ εκτίει ποινή 111 ετών για τις δολοφονίες των γονιών του πριν πάει στο γυμνάσιο που φοιτούσε στο Σπρίνγκφιλντ του Όρεγκον, ενώ στη συνέχεια άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν 16χρονο και έναν 17χρονο στο σχολείο. Μάλιστα, τραυμάτισε 25 μαθητές προτού συλληφθεί.

Στο δικαστήριο ομολόγησε την ενοχή του και αρνήθηκε την διάγνωση παρανοϊκής σχιζοφρένειας. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 111 ετών και οκτώ μηνών για τα εγκλήματά του. Είπε ακόμα, ότι ζούσε τόσα χρόνια με μια αδιάγνωστη παρανοϊκή σχιζοφρένεια όταν έκανε τα εγκλήματα και άκουγε φωνές στο κεφάλι του από τότε που ήταν 12 ετών.

Kip

Επίσης, αποκάλυψε ότι του έγιναν εμμονή τα μαχαίρια και τα όπλα. Είναι η πρώτη φορά που μίλησε δημόσια για τα εγκλήματά του, ενώ στο παρελθόν είχε αρνηθεί να μιλήσει στον Τύπο προκειμένου να αποφύγει να προκαλέσει άλλο πόνο στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Έπειτα από δύο δεκαετίες αποφάσισε να το κάνει με την ελπίδα να βοηθήσει νεαρούς παραβάτες να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία. «Έχω ευθύνη για το κακό που προκάλεσα όταν ήμουν 15. Αλλά έχω επίσης ευθύνη για το κακό που προκαλώ τώρα στα 38», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κόσμος του καταστράφηκε όταν τον έπιασαν στο σχολείο να οπλοφορεί και βρέθηκε κοντά στην αποβολή αλλά και με κατηγορίες στην πλάτη του. Την επόμενη μέρα που του βρήκαν το όπλο σκότωσε τους γονείς του και έπειτα από μια μέρα ακολούθησε το μακελειό στο σχολείο του. Το σχέδιό του ήταν να τους σκοτώσει όλους.