24ωρη απεργία στο Μετρό την Τετάρτη (16/6)

24ωρη απεργία στο Μετρό την Τετάρτη (16/6)
Με δύο στάσεις εργασίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, τη στιγμή που στο Μετρό θα κάνουν 24ώρη απεργία.

Χωρίς Μετρό θα μείνουν οι Αθηναίοι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, μετά την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) για 24ωρη απεργία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο νομοσχέδιο του Χατζηδάκη για τα εργασιακά, το οποίο θα ψηφιστεί εκείνη την ημέρα.

Απεργία αλλά και συλλαλητήριο στις 18:00, στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.