Χάρης Θεοχάρης: «Με έβαλαν ομιλητή στο Συνέδριο Γονιμότητας χωρίς να το έχω αποδεχτεί» (pic)

Χάρης Θεοχάρης: «Με έβαλαν ομιλητή στο Συνέδριο Γονιμότητας χωρίς να το έχω αποδεχτεί» (pic)
Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης, σχετικά με το «Συνέδριο Γονιμότητας».

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για το προωθητικό βίντεο τους «Συνεδρίου Γονιμότητας», με επώνυμους και μη, να εκφράζουν την οργή τους στα social media. Μάλιστα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέσυρε την στήριξή της στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο υπουργός Τουρισμού καταγγέλλει ότι τον συμπεριέλαβαν στους ομιλητές του Συνεδρίου χωρίς ο ίδιος να το έχει αποδεχτεί.

«Δεν είχα ποτέ αποδεχθεί την πρόσκληση ως ομιλητής για το συνέδριο με θέμα τη Γονιμότητα στα Ιωάννινα. Έκπληκτος είδα το όνομά μου στον κατάλογο των ομιλητών. Απαράδεκτα και αναχρονιστικά τα μηνύματα που περνούσε το video της εκδήλωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σκέψεις ακύρωσης του συνεδρίου

Σκέψεις να ακυρώσουν το συνέδριο γονιμότητας κάνουν οι διοργανωτές, μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Αναφορικά με τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το επίμαχο σποτ, ο γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος σχολίασε στο Reader.gr : «Δεν τις περίμενα αυτές τις αντιδράσεις. Δεν υπήρχε πρόθεση να προσβάλλουμε καμία γυναίκα. Η μοναδική επιδίωξή μας ήταν να δείξουμε πως η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να είναι ενημερωμένη, κάτι που δεν υφίσταται στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πρόσφατη έρευνα της MRB, στην ερώτηση 'Πότε νομίζετε ότι μειώνεται η γονιμότητα της γυναίκας;' οι περισσότερες ερωτηθείσες απάντησαν 'Πάνω από τα 40'. Κύριος στόχος λοιπόν της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι να καλύψουμε το μεγάλο κενό που υπάρχει στη ενημέρωση και με το συγκεκριμένο βίντεο θελήσαμε να αγκαλιάσουμε όλους τους φορείς και να θέσουμε τις Αρχές προ των ευθυνών τους».

«Η έλλειψη ενημέρωσης δεν είναι πρόβλημα μόνο δικό μας αλλά ευρωπαϊκό» συνέχισε ο κ. Πάντος. «Αλλά και η συγκεκριμένη καμπάνια δεν είναι κάτι καινούριο για την Ευρώπη, είναι όμως για την Ελλάδα. Τώρα όσον αφορά τις αντιδράσεις, θεωρώ πως το όλο θέμα ξεκίνησε από δύο κυρίες που άρχισαν να ανεβάζουν κάποια πράγματα στο Ίντερνετ και πως κυρίως το όλο ζήτημα γίνεται για εντυπωσιασμό». «Αυτό το σποτάκι δεν λέει στη γυναίκα υποχρεώσου να κάνεις παιδί, αλλά ενημερώσου. Είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Πάντος και συμπλήρωσε «Αυτό το βίντεο έχει εγκριθεί από το ΕΣΡ κι έπαιζε στην ΕΡΤ εδώ και 10 ημέρες. Γιατί ξαφνικά χθες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το συνέδριο;».