Ξέσπασε και η Γερμανού για το σποτ: «Άσχετοι άνθρωποι οργανώνουν συνέδρια για σοβαρά θέματα με λάθος τρόπο» (pic)

Ξέσπασε και η Γερμανού για το σποτ: «Άσχετοι άνθρωποι οργανώνουν συνέδρια για σοβαρά θέματα με λάθος τρόπο» (pic)
Οργή και αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει το βίντεο του «Συνεδρίου Γονιμότητας».

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί για το προωθητικό βίντεο του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας.

Μετά την Καίτη Γαρμπή που εξέφρασε την οργή της για το βίντεο αυτό, πολλοί ήταν οι επώνυμοι που αντέδρασαν μέσω των social media τους για αυτό το σποτ.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ναταλία Γερμανού, η οποία έγραψε στο Twitter: «Α δεν θα πάω σήμερα εκπομπή. Θα κάτσω να σκεφτώ πολύ σοβαρά «τι έκανα λάθος» γιατί «πέρασαν τα χρόνια και δούλευα» και «δεν βοήθησα την υπογεννητικότητα». Άσχετοι άνθρωποι οργανώνουν συνέδρια για σοβαρά θέματα με λάθος τρόπο».

Χρηστίδου: «Γι’ αυτό επέλεξα να μη συμμετέχω κι εγώ στο συνέδριο»

Το πρωί της Κυριακής, η Σίσσυ Χρηστίδου επέλεξε να ξεκινήσει την εκπομπή της «Έλα χαμογέλα» με τον σάλο που προκλήθηκε για το βίντεο.

Η παρουσιάστρια ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μου έγινε και μένα πρόσκληση και επέλεξα να μη συμμετέχω και γω σε αυτό το συνέδριο. Για τα κίνητρα πιο πολύ. Εμένα αυτό με προβληματίζει. Θέλω να πω πως δεν υπήρχαν οδηγίες, τύπου κείμενο. Υπήρχαν ερωτήσεις. Δηλαδή ήθελαν να πούμε ότι «στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας θα είμαι εκεί», «είναι σημαντική αυτή η ημέρα» και θα γίνοντας συγκεκριμένες ρωτήσεις όπως «τι σημαίνει για σένα παιδί», «τι συμβολίζει για σένα», «πόσο σημαντική είναι η απόκτηση ενός παιδιού», «πως μπορεί να συνδυαστεί με την δουλειά και την καριέρα». Εννοώ πως δεν υπήρχε ένα κείμενο που δόθηκε, ήταν ερωτήσεις για να ξέρεις τι θα πεις».

«Παρ’ όλα αυτά, για το σποτ που βγήκε, μιλούσα πάρα πολλή ώρα στο καμαρίνι μου με την κοπέλα που το έγραψε. Είχε την ιδέα, έκανε το κείμενο. Είναι δημοσιογράφος στο ιατρικό ρεπορτάζ πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε η Σίσσυς Χρηστίδου. «Η Μπάγια Αντωνοπούλου δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει τι είναι μια επιτυχημένη και ολοκληρωμένη γυναίκα που μπορεί να είναι και οι δυο εκδοχές προφανώς. Είτε θέλει οικογένεια είτε θέλει καριέρα είναι δικαίωμα της. Να κάνει ότι ακριβώς θέλει. Το θέμα είναι ποια ήταν η πρόθεση, τελικά, πίσω από αυτό».

«Το δικό μου ερωτηματικό όσον αφορά αυτές τις ενέργειες ήταν κυρίως για τα κίνητρα. Τα κίνητρα ποια είναι. Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να στηρίξει την υπογονιμότητα της χώρας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Μπορείς να στηρίξεις την υπογονιμότητα της χώρας κατά τη γνώμη μου βοηθώντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να το κάνουν πραγματικότητα το όνειρο αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέσυρε την στήριξή της από το συγκεκριμένο συνέδριο.