Έξαλλη η Γαρμπή με το συνέδριο γονιμότητας, έριξε άκυρο (pic & vid)

Έξαλλη η Γαρμπή με το συνέδριο γονιμότητας, έριξε άκυρο (pic & vid)
Απασφάλισε η Καίτη Γαρμπή για το συνέδριο γονιμότητας.

Η Καίτη Γαρμπή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για ένα προωθητικό βίντεο, που δημιουργήθηκε για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας και στο οποίο είχε προσκληθεί κι η ίδια.

Όπως εξήγησε μέσω των social media της, της ζητήθηκε από τον γιατρό που την βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να γεννήσει το παιδί της να κάνει ένα βίντεο όπου θα απευθύνει πρόσκληση και με χαρά δέχτηκε. Όμως όταν είδε το προωθητικό βίντεο, τόνισε πως δεν θα στήριζε ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram γράφοντας: «Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο… που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί».

Ανάρτηση της Γαρμπή

Αντιδράσεις για το προωθητικό βίντεο

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media το προωθητικό βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Το βίντεο έχει χαρακτηριστεί από τους χρήστες των social media ως «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», καθώς υποβιβάζει το γυναικείο φύλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ενισχύει το στερεότυπο που θέλει την γυναίκα να έχει ως μοναδικό προορισμό να αναπαραχθεί και να γίνει μητέρα.

Στην σελίδα mdcongress.gr, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021, έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Το προωθητικό βίντεο

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.