Κροκόδειλος “δολοφόνος” έξι μέτρων που έχει κατασπαράξει 300 ανθρώπους βρίσκεται ακόμα εκεί έξω!

Κροκόδειλος “δολοφόνος” έξι μέτρων που έχει κατασπαράξει 300 ανθρώπους βρίσκεται ακόμα εκεί έξω!
Του έστησαν παγίδες, τον πυροβόλησαν, αλλά ο "Γκούσταβ” μπορεί να ήταν αργός, ήταν όμως και έξυπνος.

Το ψευδώνυμό του είναι Γκούσταβ! Πρόκειται για έναν μεγάλο κροκόδειλο του Νείλου από το Μπουρουντί της Αφρικής και ο οποίος είναι διάσημος, αλλά για έναν πολύ άσχημο λόγο. Έχει κατασπαράξει πάνω από 300 ντόπιους άντρες. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα πως αυτό έχει συμβεί και δεν είναι απλά φήμες, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν και φοβούνται τον μύθο του.

Ο “δολοφόνος” κροκόδειλος ζυγίζει πάνω από έναν τόνο και έχει έξι μέτρα μήκος. Ακόμα και οι κυνηγοί τον φοβούνται…

Ειδικοί μελετάνε τον Γκούσταβ εδώ και χρόνια, υπολογίζουν μάλιστα πως είναι πάνω από 100 ετών, όταν ο κύκλος ζωής τους είναι στα 60 χρόνια. Ο “μύθος” λέει ακόμα πως έχει πυροβοληθεί τρεις φορές, αλλά τα κατάφεραν να τον σκοτώσουν.

1

Ο Γάλλος κυνηγός κροκοδείλων Πατρίς Φαγιέ προσπάθησε να τον σκοτώσει, αλλά η παγίδα του δεν ήταν αποτελεσματική. Είχε πει μάλιστα το 2002 στο BBC: «Βάλαμε την παγίδα μέσα στον ποταμό Ρουζίζι (στην κεντρική Αφρική), βάλαμε το δόλωμα μέσα και περάσαμε όλη τη νύχτα εκεί με στημένες κάμερες. Ήταν όμως μια παταγώδη αποτυχία. Ο κροκόδειλος ήταν εκεί έξω και μας κοιτούσε και εμείς είμασταν ανάξιοι να κάνουμε το παραμικρό».

Μιλώντας για το μέγεθος του Γκουστάβο, ο Πατρίς Φαγιέ, είχε πει: «Είναι τεράστιος. Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τους άλλους κροκόδειλους στο Μπουρουντί. Δεν είναι γρήγορος και δεν μπορεί να τραφεί με αυτά που τρώνε οι άλλοι κροκόδειλοι, ψάρια και μικρά θηλαστικά. Επιτίθεται σε αργά θηράματα που είναι εύκολο να τα πιάσει».

Η πρώτη απόπειρα για να τον πιάσουν είχε γίνει με ένα κλουβί 9 μέτρων και με ένα θήραμα μέσα, αλλά ο Γκούσταβ είναι έξυπνος και δεν πλησίασ καν.

Μετά τοποθέτησαν τρεις τεράστιες παγίδες στο ποτάμι, αλλά κατάφεραν να πιάσουν τους μικρότερους κροκόδειλους.

2

Σε μια εβδομάδα θα έφευγαν και είχαν μία προσπάθεια ακόμα. Έβαλαν ένα ζωντανό πρόβατο μέσα στο κλουβί, αλλά η κάμερα έσπασε από την καταιγίδα. Το επόμενο πρωί βρήκαν άδειο το κλουβί.

«Υπολογίζουμε πως αυτά τα 20 χρόνια έχει σκοτώσει περίπου 300 ανθρώπους» ανέφερε ο Φαγιέ.

Δεν ξέρουν ακόμα με σιγουριά αν ο Γκούσταβ ζει. Το σίγουρο είναι πως ο μύθος του είναι ακόμα ζωντανός.