Όταν ο Κοντιζάς έκανε σε σποτάκι τον Ιάπωνα τουρίστα στην Πάτρα (vid)

Όταν ο Κοντιζάς έκανε σε σποτάκι τον Ιάπωνα τουρίστα στην Πάτρα (vid)
Ο κριτής του MasterChef και καταξιωμένος σεφ σε ρόλο… Ιάπωνα τουρίστα στην Πάτρα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι αναγνωρίσιμος από το MasterChef και φυσικά ένας από τους πλέον καταξιωμένους σεφ στην Ελλάδα, ωστόσο λίγοι (ή μάλλον μέχρι πρότινος κανείς) δεν γνωρίζουν πως το 2007-2008 ήταν απλά… ένας Ιάπωνας τουρίστας που έχασε το πλοίο στην Πάτρα.

Ο αναγνωρισμένος σεφ και κριτής του MasterChef πριν από περίπου 14-15 χρόνια είχε πάρει μέρος σε σποτάκι στην Πάτρα που καταδείκνυε το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού προβλήματος και του μποτιλιαρίσματος από τα διπλοπαρκαρίσματα.

Βρίσκεται μέσα στο χάος από αυτοκίνητα, κορνάρει και αυτός που έχει ακινητοποιηθεί και ρωτάει τη γυναίκα του, στα Ιαπωνικά φυσικά, «τι ώρα φεύγει το πλοίο;». Εκείνη του απαντάει «πριν από ένα τέταρτο».

Το σποτάκι έφερε στην επιφάνεια ο σκηνοθέτης Σπύρος Μαθεόπουλος, ο οποίος μάλιστα έγραψε στο facebook..

“Να έχεις σκηνοθετήσει τον Κοντιζά και να μην το ξέρεις... Και τον έβλεπα φέτος στο παιχνίδι και έλεγα, βρε κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει ...και θυμήθηκα: Καμπάνια Δ. Πατρέων από το 2007 (ή το 8;). Εν τω μεταξύ, ανάθεμα κι αν ήξερα τι έλεγαν στα γιαπωνέζικα, γιατί στην αρχή έλεγαν και δικά τους εκτός κειμένου και στη φούρια δεν είχα κρατήσει σημειώσεις, και τους υπότιτλους, τους είχα βάλει με μαντεψιές.

Για την ιστορία, ψάχνοντας γιαπωνέζους για το κάστινγκ, ένας φίλος παραγωγός, μου είχε συστήσει τη Γιουκίκο Κροντηρά ηθοποιό-κάρακτερ εκείνη την εποχή, η οποία, τότε, τελείως συμπτωματικά, ήταν στην Πάτρα και όταν της είπα ότι θέλουμε και έναν άντρα, μας έφερε από Αθήνα το Σωτήρη.

Μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα: Γιαπωνέζος και Σωτήρης; Αλλά μας έσωσε όντως. Ψηλό παιδί, βλοσυρός και ψαρωτικός. Ερμηνευτικά δε, εξαιρετικά ακριβής και συνεπής, μπήκε στο χαρακτήρα κατευθείαν. Σε τρία ταίηκ είχαμε τελειώσει. Αυτό που λέμε, το 'χει. Και οι δύο γιαπωνέζοι μας δηλαδή. -Για τους άλλους ερμηνευτές δεν θα πω κάτι, γιατί εδώ στην Πάτρα τους γνωρίζετε πολύ καλά... Παραγωγή Elevator τότε, και View. Κάμερα ο Christos Πρέπει μάλλον να βρούμε τα αμοντάριστα…”.