Τα φαρμακεία στην Πάτρα δεν δίνουν δωρεάν self test (pic)

Τα φαρμακεία στην Πάτρα δεν δίνουν δωρεάν self test (pic)
Χαμός επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας (7/6) στην Πάτρα καθώς ο φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε να μην δώσει δωρεάν self test.

Προβλήματα έχουν προκύψει για τους κατοίκους της Πάτρας, καθώς δεν είναι εφικτό να πάνε στις δουλειές τους. Ο λόγος; Δεν μπορούν να προμηθευτούν self test από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν στην εργασία τους από την στιγμή που δεν έχουν το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορονοϊό.

Τα φαρμακεία της Πάτρας στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ, καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασιακές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες.

Το tempo24 βρέθηκε από το πρωί της Δευτέρας σε αρκετά φαρμακεία του κέντρου της Πάτρας και διαπίστωσε πως οι πολίτες που έσπευδαν να προμηθευτούν τα δωρεάν self test δεν έβρισκαν και άκουγαν από τους φαρμακοποιούς πως έχουν τελειώσει.

self test

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.