Η Louis Vuitton απέσυρε μαντήλα που είχε εμπνευστεί από την Παλαιστίνη έπειτα από αντιδράσεις (pics)

Η Louis Vuitton απέσυρε μαντήλα που είχε εμπνευστεί από την Παλαιστίνη έπειτα από αντιδράσεις (pics)
Αντιδράσεις προκάλεσε μια μαντήλα της Louis Vuitton που εμπνεύστηκε από την Παλαιστίνη με αποτέλεσμα ο γνωστός οίκος να την αποσύρει.

Ο οίκος Louis Vuitton απέσυρε το παλαιστινιακό μαντήλι keffiyeh αξίας 705 δολαρίων από την ιστοσελίδα της, έπειτα τον σάλο που ξέσπασε, κάνοντας λόγο για πολιτισμική εκμετάλλευση.

Ο γαλλικός οίκος μόδας σχεδίασε το μαντήλι, εμπνευσμένος από το παραδοσιακό καρό ασπρόμαυρο κασκόλ, που φοριέται γύρω από το λαιμό ή στο κεφάλι και το πουλούσε έναντι 705 δολαρίων.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media, καθώς πολλοί χρήστες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, διότι θεωρούν πως με το συγκεκριμένο προϊόν εκμεταλλεύεται η κουλτούρα των Παλαιστινίων.

Ο Khaled Beydoun, συγγραφέας και δικηγόρος, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της μαντήλας είναι «ασεβής και αδιάφορος σε χιλιάδες επίπεδα».

Η Diet Prada έγραψε: «Άρα η στάση της Louis Vuitton για την πολιτική είναι «ουδέτερη», αλλά εξακολουθούν να κατασκευάζουν ένα προϊόν 705 δολαρίων, Keffiyeh, ένα παραδοσιακό αραβικό μαντήλι που έχει γίνει σύμβολο του παλαιστινιακού εθνικισμού».