Τα τρία προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι (vid)

Τα τρία προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι (vid)
Στην κυβέρνηση είναι εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρουν τρία προνόμια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών προβληματίζουν αρκετά την κυβέρνηση και δημιουργούν έντονη ανησυχία για τους επόμενους μήνες, καθώς το περιβόητο τείχος ανοσίας δεν μπορεί να χτιστεί σε επιθυμητά επίπεδα.

Για αυτό και στην κυβέρνηση εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρουν κάποια κίνητρα σε όσους έχουν κάνει είτε και τις δύο δόσεις του εμβολίου, είτε την μία αν πρόκειται για αυτό της Johnson & Johnson.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας: «Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας».

Τα προνόμια

Ποια μπορεί να είναι αυτά; Σύμφωνα με το Open η εισήγηση της κυβέρνησης προς τους ειδικούς είναι για τα εξής...

  1. - Άρση των υποχρεωτικών self test
  2. - Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια
  3. - Αρση περιορισμών, στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test

Παράλληλα, ενδεχομένως να μπει στην σχετική λίστα και το ενδεχόμενο να μην χρειάζεται να φοράνε μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους.

Διαφορετική δεύτερη δόση

Το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε αν μπορεί η δεύτερη δόση όσων έχουν κάνει AstraZeneca να είναι διαφορετική, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες επιφυλάξεις. Η απάντηση που έδωσε δεν ήταν αρνητική, καθώς όπως είπε αξίζει η προσπάθεια προκειμένου να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμών.