Επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ κατά της «Greek Mafia» (vid)

Επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ κατά της «Greek Mafia» (vid)
Μία νέα, επίλεκτη ομάδα κρούσης που θα αποτελείται από την ελίτ των αστυνομικών ρίχνεται στον «πόλεμο» εναντίον της «Greek Mafia».

Στο μέτωπο της εγκληματικότητας, ειδική ομάδα κρούσης με επίλεκτα στελέχη από 9 διαφορετικές υπηρεσίες θα μπει στην πρώτη γραμμή του πολέμου που έχει ανοίξει η ΕΛ.ΑΣ με τις 5 εγκληματικές οργανώσεις βαρόνων της νύχτας.

Μία νέα, επίλεκτη ομάδα κρούσης που θα αποτελείται από την ελίτ των αστυνομικών ρίχνεται στον «πόλεμο» εναντίον της «Greek Mafia».

Στόχος να ξεριζώσουν μια για πάντα τις ρίζες του οργανωμένου εγκλήματος και να βάλουν τέλος στο ξεκαθάρισμα της νύχτας, όπου σε έναν μήνα εκτελέστηκαν τέσσερα συμβόλαια θανάτου.

«Το δέντρο του οργανωμένου εγκλήματος, φύεται στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια και έχει απλώσει τις ρίζες του ανενόχλητο. Σήμερα απολαμβάνουμε τα άνθη και τους καρπούς του. Δολοφονίες και ξεκαθαρίσματα», ανέφερε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Γκούμας στο Mega.

«Θα πρέπει αυτές οι υπηρεσίες να είναι αποφασισμένες και η ίδια η πολιτεία να καταστρέψει κομμάτια από τον ίδιο τον ιστό εξουσίας και λειτουργίας. Οικογένειες, φατρίες, με πολιτική εξουσία, επιχειρηματική εξουσία και ενδεχομένως ή μάλλον σίγουρα και αστυνομική, να μπούνε στο στόχαστρο για να καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα», τόνισε.

Στη μάχη οι επίλεκτοι

Αστυνομικοί από εννέα υπηρεσίες θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της νέας ομάδας στη μάχη με τους βαρόνους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Οι επίλεκτοι αστυνομικοί θα βάλουν στο στόχαστρο τις επικοινωνίες των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, το εμπόριο ναρκωτικών, τους εκβιασμούς σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, τα συμβόλαια θανάτου και βέβαια τη διακίνηση και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Επικεφαλής της επίλεκτης αυτής ομάδας θα είναι ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος θα έχει κάθε εβδομάδα σύσκεψη με τα μέλη της ομάδας.

«Να ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος, αυτό που λένε ¨"follow the money" και να κάνουμε μια ιχνηλάτηση και να δούμε αυτά τα συγκεκριμένα χρηματικά αποτυπώματα που οδηγούν», ανέφερε ο καθηγητής εγκληματολογίας του πανεπιστημίου της Λευκωσίας, Νέστορ Κουράκης.

«Πλοκάμια» σε νησιά

Πριν από την κρίση του κορoνοϊού, ο τζίρος της «Greek Mafia» ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ξέπλυμα γινόταν μέσω νομιμοφανών επιχειρήσεων, με τους βαρόνους να επεκτείνονται και στα νησιά του Αιγαίου, όπως Μύκονο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

Σε αυτά τα νησιά μάλιστα έχουν στείλει μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για να πουλήσουν προστασία, αφού το καλοκαίρι ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι μεγάλος.

Η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα αποτελείται από έναν αστυνομικό από κάθε μια υπηρεσία ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για αναπληρωματικό.

Στο στόχαστρο και οι επίορκοι

Στο μικροσκόπιο αναμένεται να μπουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν τους βαρόνους, όπως δικηγόροι, λογιστές, αλλά και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως αστυνομικοί, λιμενικοί και εφοριακοί που αποτελούν σημαντικά γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή της «Greek Mafia».