Συναγερμός στο Παρίσι: Υποψία εκρηκτικής συσκευής σε αεροπλάνο από το Τσαντ

Συναγερμός στο Παρίσι: Υποψία εκρηκτικής συσκευής σε αεροπλάνο από το Τσαντ
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Roissy συνοδεία γαλλικών μαχητικών αεροπλάνων.

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Παρισιού Roissy-Charles-de-Gaulle, καθώς βρέθηκε ύποπτη εκρηκτική συσκευή σε αεροπλάνο που ξεκίνησε το ταξίδι του από το Τσαντ.

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin δήλωσε, ότι μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, έχει ενεργοποιηθεί ο «κωδικός κρίσης» ώστε οι αρμόδιες μονάδες να προβούν στα δέοντα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle «χωρίς να συμβεί κάποιο περιστατικό» και «απομονώθηκε».

Σύμφωνα με το Europe 1, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Roissy συνοδεία γαλλικών μαχητικών αεροπλάνων.

Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο AFP, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένας άνδρας κατάφερε να συνδεθεί με τη συχνότητα του ραδιοφώνου και μετέδωσε πως υπάρχει απειλή για βόμβα. «Ο πιλότος ειδοποίησε άμεσα την εταιρεία και το αεροπλάνο συνοδευόμενο από ένα μαχητικό Rafale προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Roissy». πρόσθεσε η πηγή.

Το αεροπλάνο, συμπλήρωσε πως «προσγειώθηκε στο "σημείο βόμβας ", ένα ιδιαίτερο μέρος στο αεροδρόμιο που είναι για τέτοιες καταστάσεις. «Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους πέρασαν από έλεγχο».