Δύο παιδιά βρήκαν όπλα και έμπλεξαν σε πυροβολισμούς με την αστυνομία

Δύο παιδιά βρήκαν όπλα και έμπλεξαν σε πυροβολισμούς με την αστυνομία
Δύο παιδιά στη Φλόριντα βρήκαν όπλα και έμπλεξαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ένα 14χρονο κορίτσι δίνει μάχη για τη ζωή του και ένα 12χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς τραύματα, μετά από πυροβολισμούς που… αντάλλαξαν με τους αστυνομικούς για 35 λεπτά, στη Φλόριντα.

Τα δύο παιδιά ξέφυγαν από ένα γκρουπ άλλων παιδιών και βρήκαν σε μία κρύπτη όπλα: Οπλοπολυβόλα, ένα καλάσνικοφ και 200 σφαίρες.

Μπήκαν σε ένα άδειο σπίτι αλλά ένα ύστερα από τον θρυμματισμό ενός τζαμιού, οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία.

Τα δυο παιδιά αρνήθηκαν να βγουν έξω και παρέμειναν στο σπίτι για μια ώρα μέχρι -που σύμφωνα με την αστυνομία- το 14χρονο κορίτσι πυροβόλησε προς το μέρος τους και μετά ακολούθησε το αγόρι. Οι πυροβολισμοί κράτησαν 35 λεπτά.

Από την αστυνομία έλεγαν πως το κορίτσι πυροβόλησε σε 4 κατευθύνσεις και ανταπέδωσαν με τρεις πυροβολισμούς πάνω της. Το αγόρι, που κράταγε το ΑΚ-47, πήγε στο νοσοκομείο αλλά δεν έχει τραύματα.

Οι αστυνομικοί, υποστηρίζουν πως τους πέταξαν και ένα κινητό τηλέφωνο για να μιλήσουν και να διαπραγματευτούν αρχικά, ενώ από την κάμερα αστυνομικού ακούγονται πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι. Το αγόρι βγήκε μετά από το γκαράζ με τα χέρια ψηλά και στη συνέχεια έτρεξαν στο κορίτσι που ζητούσε πρώτες βοήθειες και φώναζε για τη μαμά του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το κορίτσι το 2018 είχε κλέψει έναν σκύλο και είχε πει ότι τον πήρε γιατί αγαπά τα ζώα.

«Τι έχει πάει στραβά, όταν χρειάζεται να επιβάλλουμε τον νόμο για ένα 12χρονο και μια 14χρονη. Τι στο καλό κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν αυτά τα παιδιά πηγαίνουν σε μέρη που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν;» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.