Μια νεκρή φάλαινα άλλαξε τη ζωή ψαράδων της Υεμένης (vid)

Μια νεκρή φάλαινα άλλαξε τη ζωή ψαράδων της Υεμένης (vid)
Μια νεκρή φάλαινα αποδείχθηκε φλέβα χρυσού για ψαράδες από την Υεμένη.

Έναν «θησαυρό» εντόπισαν 35 ψαράδες της Υεμένης όταν έπεσαν πάνω σε μια νεκρή φάλαινα στον κόλπο του Άντεν.

Οι ψαράδες βρήκαν μέσα στα σωθικά της τεράστιας φάλαινας μια μεγάλη ποσότητα γκρίζου κεχριμπαριού, μιας κηρώδους ουσίας που δημιουργείται από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου.

Μάλιστα, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν αξίας πάνω από 1,5 εκατ, δολάρια. Το κεχριμπάρι αυτό θεωρείται τα πιο σπάνια και ακριβά υλικά που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία αρωματοποιίας για τη διατήρηση της οσμής των αρωμάτων.

«Αν βρεις ποτέ άνμπαρ, είναι σαν να βρήκες θησαυρό. Ένας ψαράς μας τηλεφώνησε το πρωί και μας είπε πως βρήκε μια φάλαινα να επιπλέει που ίσως είχε γκρίζο κεχριμπάρι στην κοιλιά της. Του είπαμε πως πηγαίναμε να δούμε. Όταν πλησιάσαμε, υπήρχε μια έντονη οσμή που μας δημιούργησε την εντύπωση πως η φάλαινα είχε κάτι. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη φάλαινα στην ακτή και να την ανοίξουμε για να δούμε τι είχε στην κοιλιά της. Και ναι, ήταν γκρίζο κεχριμπάρι. Η μυρωδιά δεν ήταν καλή, όμως τα λεφτά ήταν», ανέφερε ένας από τους ψαράδες.

Οι 35 ψαράδες μοιράστηκαν ισότιμα το ποσό μεταξύ τους. Άλλοι επένδυσαν τα χρήματα σε σπίτι, άλλοι σε αυτοκίνητα, ωστόσο κανένας τους δεν σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα.