La Liga TOP-10: Αυτά που μας έλειψαν πιο πολύ

Gazzetta team
La Liga TOP-10: Αυτά που μας έλειψαν πιο πολύ

bet365

Η ισπανική La Liga γίνεται το δεύτερο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κάνει πρεμιέρα στην εποχή του κορονοϊού και, μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της, ξεφυσάει ανακουφισμένος και ο Αλέξανδρος Λοθάνο.

Όταν συζητούσε με την Μπαρτσελόνα την μεταγραφή – όνειρο στην καριέρα του, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ κρατούσε κρυφές τις διαπραγματεύσεις και από την γυναίκα του, με αποτέλεσμα αυτή να τον ρωτήσει αν είχε ερωμένη!

Εδώ και τρεις μήνες, όσοι ποδοσφαιρόφιλοι χρησιμοποιούσαν το ισπανικό πρωτάθλημα ως δικαιολογία στην γυναίκα τους για να κάνουν τις... ερωτοδουλειές τους, δεν μπορούσαν λόγω της διακοπής που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Εν μέρει, ούτε τώρα μπορούν, αφού φίλαθλοι δεν επιτρέπονται στα γήπεδα. Όσοι δεν έχουν συνδρομητική τηλεόραση στο σπίτι τους, όμως, μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν μια... βόλτα στο καφενείο για να δουν, επιτέλους, λίγη μπάλα.

Η ποδοσφαιρική «κανονικότητα» επέστρεψε στην Ισπανία, αρχικά με τα υπόλοιπα 45 λεπτά του Ράγιο Βαγιεκάνο – Αλμπαθέτε για την δεύτερη κατηγορία και, από το βράδυ της Πέμπτης (11/6, 23:00, Cosmote Sport 2 HD) με το σεβιλιάνικο ντέρμπι μεταξύ Σεβίλλης και Μπέτις.

Μια «κανονικότητα» με αποστάσεις, μάσκες, πέντε αλλαγές, προειδοποιήσεις για καραντίνα σε περίπτωση παραπτώματος, μίνι συνεντεύξεις Τύπου με αποστειρωμένα μικρόφωνα και, όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές μέσα στο γήπεδο. Σε τελική ανάλυση, όμως, με μπάλα, που επανέφερε στην ζωή μας η Γερμανία, το έκανε η Ελλάδα και, πλέον, ξεκινάει ένα καλοκαίρι γεμάτο συλλογικό ποδόσφαιρο, με Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία.

Αυτό είναι το Top-10 όσων μας έλειψαν περισσότερο σε αυτές τις 92 ημέρες που δεν βλέπαμε La Liga από τα κανάλια της Cosmote Sport. Vamos!

Ο χαβαλές του Χοακίν

Ο χαβαλές του Χοακίν

Η έκρηξη του Κούμπο

Η έκρηξη του Κούμπο

Το σωσίβιο του Σιόβα

Το σωσίβιο του Σιόβα

Υπερηχητικός Ινιάκι

Υπερηχητικός Ινιάκι

Η πρόκληση του Ρονάλντο

Η πρόκληση του Ρονάλντο

Βασκική μπαλάρα

Βασκική μπαλάρα

Το θαύμα του Πέπε

Το θαύμα του Πέπε

Το «αντίο» του Μπούργος

Το «αντίο» του Μπούργος

Η ώρα του Αζάρ

Η ώρα του Αζάρ

Ο Μέσι είναι ξανά εδώ

Ο Μέσι είναι ξανά εδώ

Στην διάρκεια της καραντίνας, ο Χοακίν χάρισε στους θαυμαστές του δεκάδες νέα ανέκδοτα, αφού είναι εξπέρ σε αυτόν τον «τομέα» και, πιθανότατα, θα ασχοληθεί με κάτι σχετικό, όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο 38χρονος εξτρέμ και αρχηγός της Μπέτις, όμως, ένιωθε νοσταλγία για το ποδόσφαιρο και έχει την τύχη να επιστρέφει σε ντέρμπι κόντρα στην Σεβίλλη. Μπάλα και καλαμπούρι, στον απόλυτο βαθμό από τον γηραιότερο σκόρερ χατ – τρικ στην ιστορία της La Liga.

Η ταμπέλα «Ιάπωνας Μέσι» που του κόλλησαν, όταν άρχισε να ξεχωρίζει στο φυτώριο της Μπαρτσελόνα, αποδείχθηκε βαριά. Ο 19χρονος Τακεφούσα Κούμπο, όμως, έχει μια ολόκληρη καριέρα μπροστά του για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε. Και θέλει να το κάνει με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία φέτος τον δάνεισε στην Μαγιόρκα για να «ψηθεί». Αντίπαλος στην πρεμιέρα του Τάκε μετά την καραντίνα; Η (πρώην) Μπάρτσα, την οποία θέλει να πληγώσει για χάρη της νυν (Ρεάλ).

Όλα τα μέτωπα στην La Liga είναι (ορθ)άνοιχτα: Ο τίτλος, τα (δύο) εισιτήρια του Champions League, η έξοδος στο Europa League και η παραμονή. Στην μάχη της σωτηρίας, η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα βρίσκεται στην προτελευταία θέση, αλλά μόλις τρεις βαθμούς από την... Γη της Επαγγελίας. Οι Μαδριλένοι, μαζί με Έιμπαρ, Θέλτα, Μαγιόρκα και Εσπανιόλ, αναμένεται να είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, σε ένα μίνι πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικό με αυτό της κορυφής. Και σίγουρα πιο δραματικό...

Στην διάρκεια της καραντίνας, ο σπουδαίος Άριτς Αντούριθ κρέμασε τα παπούτσια του και άφησε μόνο του τον Ινιάκι Γουίλιαμς στην επίθεση της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο ταχύτατος φορ των Λιονταριών είναι πλέον το απόλυτο σημείο αναφοράς για το καμάρι των Βάσκων, το οποίο παλεύει (με λίγες πιθανότητες) για την έξοδο στο Europa League, αλλά αναμένει και τον ιστορικό τελικό του Κυπέλλου με την γειτόνισσα Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ερωτηματικό παραμένει αν θα γίνει φέτος χωρίς κόσμο ή του χρόνου, Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος, με γεμάτες εξέδρες.

Το σχέδιο του Ρονάλντο, όταν αποφάσισε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Βαγιαδολίδ, ήταν να εδραιώσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, να χτίσει νέο γήπεδο και νέο προπονητικό και, ει δυνατόν σε μικρό βάθος χρόνου, να την βγάλει στην Ευρώπη. Προς το παρόν, πέρυσι η Βαγιαδολίδ σώθηκε στο... παρά ένα και φέτος δείχνει ότι θα τα καταφέρει λίγο πιο άνετα. Παρά τις αναποδιές, πάντως, το Φαινόμενο δεν πτοείται και απολαμβάνει τον νέο του ρόλο ως προέδρου – μεγαλομετόχου.

Ο κορονοϊός ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο για την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην La Liga, είχε αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο με νίκη μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ενώ στο πρωτάθλημα έχει εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα, ελπίζοντας βάσιμα στην έξοδο στο Champions League. Ο Μάρτιν Όντεργκααρντ, δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης, έκοβε και έραβε, με τον Αλεξάντερ Ίσακ να εκτελεί κατά ριπάς. Για να δούμε πως γύρισαν οι Βάσκοι από την τρίμηνη διακοπή...

Η μάχη για δύο εισιτήρια του Champions League, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν ήδη καπαρώσει τα άλλα δύο, φαντάζει εξίσου συναρπαστική με αυτή για τον τίτλο. Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια βρίσκονται σε έναν βαθμολογικό... συνωστισμό, αφού η πρώτη από την τελευταία απέχει μόλις πέντε βαθμούς. Η ομάδα – θαύμα του Πέπε Μπορδαλάς, η οποία πέρυσι έχασε το «χρυσό» σεντόνι στις λεπτομέρειες, θέλει φέτος να κάνει το παραπάνω βήμα. Α, και να παλέψει ακόμα και για τον τίτλο στο Europa League!

Αγκαλιές όπως αυτή της φωτογραφίας δύσκολα θα δούμε στην εποχή του κορονοϊού. Απλά και μόνο η απουσία του Χερμάν Μπούργος από τον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως, θα προκαλεί νοσταλγία στον Ντιέγο Σιμεόνε και σε όσους μάθαμε να συνδέουμε τον «Τσόλο» με τον «Μόνο». Ο Μπούργος αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα πρώτου προπονητή και αυτοί οι τρεις μήνες θα είναι οι τελευταίοι του στους Ροχιμπλάνκος. Από τους οποίους, βεβαίως, ονειρεύεται να φύγει ως πρωταθλητής Ευρώπης...

Δεν μας έλειψε ο Εντέν Αζάρ γιατί, δυστυχώς, είδαμε ελάχιστα τον Βέλγο στην διάρκεια της πρώτης του σεζόν στην Ρεάλ. Απολύτως υγιής πλέον, φιλοδοξεί να φορτσάρει στην τελική ευθεία της σεζόν και σε όλα τα μέτωπα. Η Βασίλισσα φτάνει πλήρης, αφού και ο Μάρκο Ασένσιο πρόλαβε να αποθεραπευτεί από τον σοβαρότατο του τραυματισμό, λύνοντας τα χέρια του Ζινεντίν Ζιντάν. Η Ρεάλ έχει πρόβλημα στο γκολ στην «μετά Κριστιάνο Ρονάλντο» εποχή, αλλά με Αζάρ και Ασένσιο θα είναι διαφορετική...

Το απόλυτο σύνδρομο στέρησης που έχει σχέση με την La Liga αφορά τον συγκεκριμένο κύριο. Τα γκολ, οι ενέργειες, το ποδοσφαιρικό μυαλό του Λιονέλ Μέσι... αναπαύτηκαν για τρεις μήνες και ο Αργεντινός επιστρέφει φουριόζος στις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα. Να ρουφάτε κάθε στιγμή του μέσα στο γήπεδο, όπως και του Κριστιάνο, γιατί κανένας εκ των δύο δεν είναι αιώνιος. Και, εκτός από όλους εμάς, το διαπίστωσαν και αυτοί στην διάρκεια της καραντίνας που τους έκανε να σκεφτούν πολλά άλλα πράγματα, εκτός από την μπάλα.