Τοp 10: Αφρικανοί έτοιμοι για... εκτόξευση!

Gazzetta team
Τοp 10: Αφρικανοί έτοιμοι για... εκτόξευση!

bet365

Δέκα μεγάλα ταλέντα από την Αφρική που δεν ξεπερνούν τα 20 χρόνια, ωστόσο σύντομα θα στρέψουν πάνω τους τα βλέμματα μεγάλων ομάδων.
Υπάρχουν δέκα παίκτες από την Αφρική που έχουν γεννηθεί από το 2000 κι έπειτα! Είναι διεθνείς και έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Από τη Δανία, μέχρι το Βέλγιο, οι δέκα νεαροί που δεν ξεπερνούν τα 20 χρόνια τους είναι στις λίστες μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού.

Χαμέντ Ζούνιορ Τραορέ (Σασουόλο - 20 ετών)

Χαμέντ Ζούνιορ Τραορέ (Σασουόλο - 20 ετών)

Σεΐκ Ντουκουρέ (Λανς - 20 ετών)

Σεΐκ Ντουκουρέ (Λανς - 20 ετών)

Λασινά Τραορέ (Άγιαξ - 19 ετών)

Λασινά Τραορέ (Άγιαξ - 19 ετών)

Μοχάμεντ Κούντους (Νόρτζελαντ - 19 ετών)

Μοχάμεντ Κούντους (Νόρτζελαντ - 19 ετών)

Αμπου Φράνσις (19 ετών - Νόρντζελαντ)

Αμπου Φράνσις (19 ετών - Νόρντζελαντ)

Κέβιν Ντενκί (19 ετών - Μπρεστ)

Κέβιν Ντενκί (19 ετών - Μπρεστ)

​Ελ Μπιλάλ Τουρέ (Ρεμς - 18 ετών)

​Ελ Μπιλάλ Τουρέ (Ρεμς - 18 ετών)

Ισαάκ Ατανγκά (Νόρντζελαντ - 19 ετών)

Ισαάκ Ατανγκά (Νόρντζελαντ - 19 ετών)

Οντίλον Κοσούνου (Μπριζ - 19 ετών)

Οντίλον Κοσούνου (Μπριζ - 19 ετών)

Ισά Καμπορέ (Μαλίν - 19 ετών)

Ισά Καμπορέ (Μαλίν - 19 ετών)

Καθιερώθηκε ως βασικός στην 11άδα της Σασουόλο. Ο Τραορέ είναι ένας χαφ που μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις. Είναι τα... πνευμόνια του κέντρου και έχει καλά πόδια. Δεν είναι ένας παίκτης που έχει κερδίσει θέση βασικού στην Εθνική Ελεφαντοστού όμως το μέλλον του ανήκει. Η τύχη του εξαρτάται από την Έμπολι από την οποία πήγε δανεικός στην Σασουόλο.

Είναι η... μηχανή της Λανς. Διεθνής με το Μάλι και ένα πραγματικό... τέρας της φύσης. Τρομερός στην αντίληψη στο γήπεδο και στις τακτικές και ένας παίκτης που θα πάρει σύντομα μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη.

Λόγω του ρόστερ και του μεγάλου ανταγωνισμού είχε πιο μικρό ρόλο και χρόνο συμμετοχής στον Άγιαξ. Όμως είναι ένας παίκτης που υπολογίζεται. Δυνατός και δυναμικός στράικερ, που σκοράρει και στην Ολλανδία και στην Εθνική της χώρας του, στην Μπουρκίνα Φάσο.

Στη Νόρτζελαντ τρίβουν τα χέρια τους με τον χαρισματικό Κούντους. Γρήγορος και έξυπνος παίκτης, που έχει βάλει φέτος 9 γκολ. Ήδη έχει κάνει ντεμπούτο στην Εθνική Μάλι ενώ σκόραρε ακόμα και στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.​

Ένα σπουδαίο ταλέντο που βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στις λίστες των σκάουτερ στην Ευρώπη και για πολλούς θα αποχωρήσει σύντομα από τη Νόρντζελαντ. Δεν είναι ακόμα αναντικατάστατος στον σύλλογό του, αλλά σιγά - σιγά στρέφει πάνω του τα βλέμματα των Δανών. Ο 19χρονος δεξιοπόδαρος μέσος κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ενώ διαθέτει εξαιρετικό σουτ.

Παίκτης περιοχής που κάνει αισθητή την παρουσία του στο κουτί. Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Ligue 1. O διεθνής με το Τόγκο μπόρεσε να στρέψει τα βλέμματα πολλών σκάουτερ πάνω του, χάρη στη δύναμη και το καλό σουτ που διαθέτει. Εκανε 17 ματς, βρήκε δίχτυα 3 φορές και μοίρασε μια ασίστ. Θα μείνει στη Μπρεστ και την επόμενη σεζόν, ωστόσο αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό αναμένεται να πάρει μεγάλη μεταγραφή.

Ο Τουρέ όρθωσε το ποδοσφαιρικό του ανάστημα στη Ρεμς όπου έβαλε 3 γκολ σε 7 αγώνες. Ένας πολύ έξυπνος επιθετικός που βλέπει γήπεδο, βρίσκει χώρος και βελτιώνεται διαρκώς. Επίσης προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε σύστημα. Είναι επίσης εξαιρετικά δυνατός. Ένας εφιάλτης για τις αντίπαλες άμυνες.

Ενας αρκετά δυνατός δεξιός εξτρέμ που κάνει ήδη μεγάλες εμφανίσεις. Η Νόρντζελαντ του έδωσε την ευκαιρία και ο μικρός δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Θυμίζει τον Σίστο όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στη Δανία. Σύντομα θα κάνει το επόμενο βήμα για ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Σε 24 ματς μετρά ήδη 7 γκολ και 4 ασίστ.

Με ύψος 1.91 μέτρα έχει φοβερή σωματοδομή και πολύ καλά προσόντα. Ήταν μέλος μίας ομάδας που έπαιξε στο Champions League. Με τρομερή προοπτική μπροστά του και σε τέτοιον βαθμό που το βελγικό πρωτάθλημα δείχνει μικρό για αυτόν.

Έχει ακόμα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης ειδικά στην τεχνική, όμως τακτικά και από μεριάς φυσικής κατάστασης είναι εξαιρετικός. Ο Καμπορέ λειτουργεί ως δεξιός μπακ στην Μαλίν και έχει χριστεί διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο.