Top 10: Οι μάχες Ντόρτμουντ - Μπάγερν!

Top 10: Οι μάχες Ντόρτμουντ - Μπάγερν!

bet365

Ωρα για Klassiker, ώρα τίτλου στη Βundesliga. Δέκα ντέρμπι Ντόρτμουντ - Μπάγερν για να τα βλέπεις ξανά και ξανά!
Το απόγευμα της Τρίτης (19.30) στο Signal-Iduna-Park, Ντόρτμουντ και Μπάγερν δίνουν μάχη... τίτλου! Οι Βαυαροί είναι στο +4 και ξέρουν πως θετικό αποτέλεσμα τους φέρνει μια ανάσα από την κούπα. Αντίθετα, οι Βεστφαλοί παίζουν τα πάντα! Τα ντέρμπι τους έγραψαν ιστορία και δέκα από αυτά έμειναν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες των Γερμανών και όχι μόνο...

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2 (2018/19 - Bundesliga)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2 (2018/19 - Bundesliga)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 6-0 (2017/18 - Bundesliga)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 6-0 (2017/18 - Bundesliga)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-3 (2016/2017 - Κύπελλο Γερμανίας)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-3 (2016/2017 - Κύπελλο Γερμανίας)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-0 (2018/19 - Βundesliga)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-0 (2018/19 - Βundesliga)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-1 (2013 - Τελικός Champions League)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-1 (2013 - Τελικός Champions League)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 5-2 (2011/12 - Τελικός Κυπέλλου)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 5-2 (2011/12 - Τελικός Κυπέλλου)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0 (2011/12 - Βundesliga)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0 (2011/12 - Βundesliga)

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-0 (2019/20 - Βundesliga)

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-0 (2019/20 - Βundesliga)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-2 (2007/08 - Τελικός Κυπέλλου)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-2 (2007/08 - Τελικός Κυπέλλου)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-5 (2009/10 - Bundesliga)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-5 (2009/10 - Bundesliga)

Για ακόμη μία φορά το Klassiker ήταν διαφήμιση για την Bundesliga. Πριν το ντέρμπι όλοι στο Μόναχο είχαν χρίσει την Ντόρτμουντ φαβορί, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να φανεί η... τρέλα, το πάθος, για την οποία έκανε λόγο ο Βίτσελ, των Βεστφαλών, που έκαναν την ανατροπή, έφτασαν στη νίκη με 3-2 και άφησαν τους Βαυαρούς στο -7 από την κορυφή! Μπορεί ο Λεβαντόφσκι να άνοιξε το σκορ, αλλά η είσοδος του Νταούντ, άλλαξε τα πάντα! Ο Ρόις έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Πολωνός χάλασε τα σχέδια των γηπεδούχων. Πάλι ο Ρόις ισοφάρισε. Στο 73’ ο Αλκάθερ έφυγε στην αντεπίθεση, πήρε την ασίστ από τον Βίτσελ και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα με υπέροχο πλασέ: σκόραρε προερχόμενος από τον πάγκο για το 3-2!

Στις τελευταίες της επισκέψεις στο Μόναχο η Ντόρτμουντ είχε γνωρίσει βαριές ήττες με 5-1 και 4-1. Tη σεζόν 2017-18. τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Οι Βεστφαλοί δεν βγήκαν καν να παίξουν στο Μόναχο, οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα και βρέθηκαν να κερδίζουν με 5-0 στο ημίχρονο και το τελικό 6-0 τα λέει όλα για την εμφάνισή τους. Οι Βαυαροί δεν χαρίστηκαν, έκαναν ονειρική εμφάνιση και ουσιαστικά σφράγισαν την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Τελικός Κυπέλλου χωρίς την Ντόρτμουντ δεν γινόταν! Οι Βεστφαλοί πέτυχαν μεγάλη νίκη με 3-2 στο Μόναχο, πήραν εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της σεζόν 2015-16! Η τέταρτη σερί πρόκριση στον τελικό, αποτέλεσε επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Ρόις άνοιξε το σκορ, ο Μαρτίνεθ έφερε το ματς στα ίσα και ο Χούμελς με άψογο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Βαυαρούς. Ο Λεβαντόφσκι δεν τελείωσε ΠΟΤΕ το ματς, ο Ρόμπεν είχε δοκάρι και η Ντόρτμουντ... ξύπνησε. Ντεμπελέ και Ομπαμεγιάνγκ έφεραν τα πάνω - κάτω, ο Γκαμπονέζος ισοφάρισε και ο Γάλλος ολοκλήρωσε την ανατροπή! Ματσάρα ήταν και ο τελικός, με τους Βεστφαλούς να επικρατούν 3-2 της Άιντραχτ.

Μετά την εξάρα, ακολούθησε η πεντάρα! Η Μπάγερν έστησε πάρτι τίτλου στο Μόναχο, διέλυσε με 5-0 τη Ντόρτμουντ και ουσιαστικά ήταν το ματς που της έδωσε ακόμα μια κούπα! Οι παίκτες του Κόβατς έκαναν τα πάντα τέλειο. Ο Χούμελς άνοιξε το σκορ, ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το 200 του γκολ ο Μαρτίνεθ και ο Γκνάμπρι βρήκαν δίχτυα μέχρι το τέλος του α' μέρους. Στην επανάληψη οι Βαυαροί κατέβασαν ταχύτητα, με τον Λεβαντόφσκι να διαμορφώνει στο 89' το 5-0. Μάλιστα, ήταν ακόμα ένα σημαδιακό τέρμα, αφού ο Πολωνός ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στα Klassiker με 15 γκολ! Έγραψε κι άλλο ρεκόρ τότε, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Bundesliga που βρήκε δίχτυα σε 5 σερί παιχνίδια κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Αφού συνέτριψαν τα μεγαθήρια απ’ την Ισπανία και μάλιστα με «εκκωφαντικό» τρόπο (4-3 τη Ρεάλ η Ντόρτμουντ, 7-0 τη Μπαρτσελόνα η Μπάγερν), Βεστφαλοί και Βαυαροί έφταναν στον τελικό της 25ης Μαΐου (2013) στο Λονδίνο συνθέτοντας τον πρώτο «γερμανικό» τελικό όλων των εποχών. Η κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος απ’ τη Μπάγερν, αλλά και η παράδοση (10 τελικοί έναντι 2 της Ντόρτμουντ) έδειχναν προς το «κόκκινο», όμως επρόκειτο για τελικό και μάλιστα ανάμεσα σε δυο ομάδες που γνώριζαν καλή η μία την άλλη. Τελικά έγινε αυτό που όλοι περίμεναν, δηλαδή ντέρμπι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Χάινκες επέβαλλαν το ρυθμό τους μετά το 35’ Στο 60’ ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Μάντζουκιτς, όμως λίγο αργότερα (68’) ο Γκουντογκάν ισοφάρισε με πέναλτι, όμως οι Βαυαροί δεν είχαν πει την τελευταία τους «λέξη»… Στο 89’ ο Ριμπερί κοντρολάρει λίγο έξω απ’ την περιοχή και «σερβίρει» όμορφα στον επερχόμενο Ρόμπεν, που σκόραρε και έστειλε στα «ουράνια» τους οπαδούς της ομάδας του Μονάχου, που πανηγύρισαν έξαλλα. Για τον Ολλανδό το γκολ είχε μεγάλη σημασία, αφού έτσι εξιλεώθηκε με αυτόν τον τρόπο για το χαμένο πέναλτι της προηγούμενης σεζόν απέναντι στους Βεστφαλούς, όταν αστόχησε και «χάρισε» το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-12.

Το 2012, η Ντόρτμουντ διέλυσε τη Μπάγερν στο Βερολίνο στον τελικό Κυπέλλου με 5-2! Η ομάδα του Κλοπ, είχε πάρει και τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα στην τότε μεγάλη της αντίπαλο (1-0 εντός κι εκτός έδρας). Κι εκεί που άπαντες περίμεναν την αντίδραση των Βαυαρών, στον πάγκο των οποίων βρισκόταν ξανά τότε ο Γιουπ Χάινκες. Η βαρύτερη ήττα του συλλόγου του Μονάχου σε τελικό, μπροστά σε 75.000 μάτια, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία των 103 ετών (μέχρι εκείνη τη σεζόν) της Ντόρτμουντ, «απογείωσαν» τον Κλοπ που λίγο μετά το ματς έλεγε στους δημοσιογράφους: «Το σκορ μιλάει από μόνο του. Εγώ δεν έχω λόγια να σας πω...».

Τη σεζόν 2010-11 οι Βεστφαλοί κέρδιζαν τον 4ο τίτλο στην ιστορία του. Την επόμενη σεζόν, η μάχη με τους Βαυαρούς για τον τίτλο ήταν απίθανη και σχεδόν όλα κρίθηκαν στην πέμπτη στροφή πριν το τέλος. Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τους Βαυαρούς, με τους τελευταίους να έχουν τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να σκοράρουν. Ετσι, οι Βεστφαλοί με τον Λεβαντόφσκι να παίρνει την ασίστ από τον Γκρόσγκριετζ και να σκοράρει «καθάρισαν» το ματς, πήραν διαφορά +3 και ουσιαστικά την κούπα. Η Μπάγερν θα μπορούσε πάντως να ισοφαρίσει, αλλά ο Ρόμπεν στο 85ο λεπτό νικήθηκε από τον Βάιντενφελερ από την άσπρη βούλα. Ο Ολλανδός στις καθυστερήσεις είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Σούμποτιτς έσωσε στη γραμμή!

Κάθε φορά που η Ντόρτμουντ ταξίδευε στο Μόναχο τα τελευταία χρόνια τα γκολ έπεφταν βροχή στην εστία της. Παρότι φέτος αντιμετώπισε μία Μπάγερν με άμυνα ανάγκης δεν κατάφερε να κάνει τίποτα της προκοπής και γνώρισε ακόμη μία συντριβή με 4-0, που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη... Οι Βαυαροί με τον Χάνζι Φλικ στον πάγκο τους τα έκαναν όλα υπέροχα! Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ κι έγραψε ιστορία, σκοράροντας και στις 11 πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga! Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι και... αυτογκόλ Χούμελς τα γκολ της συντριβής των Βεστφαλών.

Ο Σβαϊνστάιγκερ ήταν εξτρέμ και ο Κλοπ στη... Μάιντς! Στον τελικό του 2008 που έφτασαν οι δυο ομάδες, η Μπάγερν κέρδιζε τον τρίτο τίτλο στα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ οι Βεστφαλοί.... φλέρταραν με υποβιβασμό. Ομως σε αυτό το ραντεβού είχαμε ματσάρα! Ο Λούκα Τόνι έβαλε την Μπάγερν μπροστά στο 11', αλλά ο Μλάντεν Πέτριτς στις καθυστερήσεις ισοφάρισε 1-1. Ο Ιταλός ήταν... τρελός και στο 103' χάρισε την κούπα στους Βαυαρούς.

Σεπτέμβριος του 2009 και ο νέος τεχνικός της Μπάγερν, Λουίς Φαν Χάαλ έκανε ένα δυναμικό μπάσιμο, μιας και το 5-1 επί της Ντόρτμουντ ήταν ρεκόρ για τους Βαυαρούς κόντρα στους αντιπάλους τους. Σε αυτή την πεντάρα ο Ολλανδός κόουτς αποθεώθηκε, ενώ ο 20χρονος Μίλερ πετύχαινε τα πρώτα του γκολ με τη Μπάγερν απέναντι στη Ντόρτμουντ.