Champions League: Οι κορυφαίες ρεβάνς στους «16»

Champions League: Οι κορυφαίες ρεβάνς στους «16»

bet365

Οι πρώτες ομάδες των προημιτελικών θα γίνουν γνωστές αυτή την εβδομάδα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα συγκλονιστικούς επαναληπτικούς στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

2003-04: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πόρτο 1-1
Το παιχνίδι που άνοιξε το δρόμο στον Ζοσέ Μουρίνιο να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης. Μέχρι το 90’, η Γιουνάιτεντ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, αφού είχε χάσει με 2-1 στην Πορτογαλία, όμως είχε το προβάδισμα με 1-0. Σε εκείνο το σημείο, ο Χάουαρντ έκανε ένα τραγικό λάθος μετά την εκτέλεση φάουλ του Μακάρθι, με τον Κοστίνια από κοντά να γράφει το τελικό 1-1.Και ο Μουρίνιο να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ και να πανηγυρίζει έξαλλα.

2004-05: Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 4-2
Είναι το παιχνίδι που οι περισσότεροι το θυμούνται για το εκπληκτικό γκολ του Ροναλντίνιο με το «σβήσιμο του τσιγάρου» πριν το σουτ του. Ωστόσο, σε αυτό το ματς, η Τσέλσι πήρε μια μεγάλη πρόκριση, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην πρώτη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των «μπλε». Οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, με τους Λονδρέζους να προηγούνται με 3-0 στο 20λεπτο, στον επαναληπτικό. Δύο γκολ από τον Ροναλντίνιο έβαλαν ξανά σε θέση οδηγού τους «μπλαουγκράνα», όμως λίγο πριν το τέλος ο Τέρι έδωσε τη δραματική νίκη-πρόκριση στην Τσέλσι.

2010-11: Μπάγερν – Ίντερ 2-3
Εκδίκηση για την ήττα στον τελικό της προηγούμενης σεζόν φάνηκε πως θα έπαιρναν οι Βαυαροί μετά τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο. Ωστόσο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ταξίδεψε στο Μόναχο αποφασισμένη να... πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Προηγήθηκε με 0-1, όμως η Μπάγερν έκανε γρήγορα το 2-1 και έγινε το απόλυτο φαβορί. Η προειδοποιητική βολή ήταν το 2-2 από τον Σνάιντερ, με το τελειωτικό χτύπημα να έρχεται στην εκπνοή από τον Πάντεφ, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-3 και έδωσε μια συγκλονιστική πρόκριση – με ανατροπή – στους «νερατζούρι».

2011-12: Τσέλσι – Νάπολι 4-1 (παρ.)
Το 3-1 του πρώτου αγώνα, όχι μόνο είχε κάνει φαβορί τους «παρτενοπέι» για την πρόκριση, αλλά ήταν και η αφορμή για την απομάκρυνση του Αντρέ Βίλας-Μπόας από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Υπηρεσιακός προπονητής έγινε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος στο πρώτο του ματς, οδήγησε τους «μπλε» σε μία επική ανατροπή. Το 3-1 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου ένα γκολ του Ιβάνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την αγγλική ομάδα. Αυτή η πρόκριση άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου λίγους μήνες αργότερα.

2012-13: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Ήταν ένα παιχνίδι, που όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επέστρεφε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Ολντ Τράφορντ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκε πως είχε τον έλεγχο μετά το αυτογκόλ του Ράμος (1-1 το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου), ωστόσο ένα τρίλεπτο «μπλακ άουτ» στην άμυνα των γηπεδούχων έφερε τα πάνω κάτω. Ο Μόντριτς ισοφάρισε και ο Ρονάλντο έδωσε τη χαριστική βολή στην παλιά του ομάδα. Έγραψε το τελικό 1-2, όμως ο ίδιος δεν πανηγύρισε το τέρμα, που έστειλε τη «βασίλισσα» στα προημιτελικά.

2014-15: Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (παρ.)
Από την κλήρωση κιόλας ήταν το πιο ισορροπημένο ζευγάρι της φάσης των «16». Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, στο Παρίσι, με τον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ να παίρνει δραματική μορφή. Δύο φορές η Τσέλσι έφτασε στη πηγή της πρόκρισης, όμως η Παρί της πήρε ισάριθμες φορές την μπουκιά από το στόμα. Στην κανονική διάρκεια, η γαλλική ομάδα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 86’. Στο έξτρα 30λεπτο, η Παρί ισοφάρισε εκ νέου, αυτή τη φορά σε 2-2, στο 114’ και πανηγύρισε την πρόκριση μέσα στο Λονδίνο.

2015-16: Μπάγερν – Γιουβέντους 4-2 (παρ.)
Δύο συγκλονιστικές αναμετρήσεις χάρισαν στο κοινό οι δύο ομάδες. Το πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2, με την Μπάγερν να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα. Ωστόσο, στον επαναληπτικό, η Γιουβέντους «πάγωσε» την Αλιάνζ Αρίνα, καθώς προηγήθηκε με 0-2 στο 30λεπτο. Η βαυαρική μηχανή μπορεί να άργησε να πάρει στροφές, όμως έστω και στο φινάλε πρόλαβε το τρένο της πρόκρισης. Στο 73’ έγινε το 1-2 και στις καθυστερήσεις ο Μίλερ ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Με το μομέντουμ υπέρ της, η Μπάγερν σημείωσε δύο ακόμη γκολ στο έξτρα 30λεπτο, ολοκληρώνοντας την ανατροπή-πρόκριση για το τελικό 4-2.

2016-17: Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1
Τα παιχνίδια που γίνονται μια φορά... στα εκατό χρόνια. Η ανατροπή των ανατροπών, στο πιο τρελό παιχνίδι στην ιστορία των νοκ άουτ του Champions League. Το 4-0 του πρώτου αγώνα είχε σχεδόν στείλει στα προημιτελικά την Παρί, όμως στον επαναληπτικό ο Μέσι και η παρέα του είχαν αντίθετη άποψη, φτάνοντας στην ιστορική “Remontada”. Το Καμπ Νου... κατηφόρισε από το ξεκίνημα, όμως όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1, άπαντες πίστεψαν πως όλα τελείωσαν. Ωστόσο, λίγο πριν η κλεψύδρα αδειάσει, η Μπαρτσελόνα έκανε το «θαύμα». Σκόραρε στο 88’, στο 91’ και στο 95’ για το ιστορικό 6-1, στη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει συμβεί ποτέ στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

2018-19: Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
Ένα ακόμη ιστορικό «κάζο» για τη γαλλική ομάδα, δύο χρόνια μετά τη “Remontada” της Μπαρτσελόνα. Η Παρί είχε επικρατήσει με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ και αυτή τη φορά έδειχνε έτοιμη να μην την... ξαναπατήσει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Παρίσι με «το μαχαίρι στα δόντια», προκαλώντας έναν ακόμη οδυνηρό αποκλεισμό στην αντίπαλό της. Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» διαμόρφωσαν το τελικό 1-3, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή μέσα στο σπίτι της Παρί.

2019-20: Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 (παρ.)
Την εποχή που ο κορονοϊός είχε ήδη μπει στη ζωή μας, αυτό ήταν ένα από τα τελευταία παιχνίδια που έγιναν με γεμάτες εξέδρες. Η Ατλέτικο είχε επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, όμως η Λίβερπουλ έφτασε στη νίκη με το ίδιο σκορ και το ματς πήγε στην παράταση. Το 2-0 του Φιρμίνο έβαλε «φωτιά» στο Άνφιλντ, όμως κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η ομάδα του Σιμεόνε έφτασε στην ολική ανατροπή. Πέτυχε τρία τέρματα μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, παίρνοντας μια συγκλονιστική πρόκριση μέσα στην έδρα της – εν ενεργεία – πρωταθλήτριας Ευρώπης.

 

Τελευταία Νέα