TOP-5: Τα highlights στην καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ

TOP-5: Τα highlights στην καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πέντε κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Ουαλού άσου, που ετοιμάζεται φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέψει στην Τότεναμ.

Χατ-τρικ κόντρα στην Ίντερ
Ήταν το παιχνίδι που «συστήθηκε» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Στις 20 Οκτωβρίου 2010, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η Ίντερ επικράτησε με 4-3 της Τότεναμ, όμως μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ. Παρά το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 από το 35’ και για 80 λεπτά αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, ο Ουαλός άσος ήταν το κάτι άλλο. Αγωνιζόμενος στη θέση του αριστερού χαφ, έκανε τον αντίπαλο δεξιό μπακ, Μαϊκόν, να βλέπει εφιάλτες. Ο Μπέιλ σημείωσε χατ-τρικ και με τη συνολική του εμφάνιση έκανε όλους τους μεγάλους της Ευρώπης να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Γκολ στον τελικό του Copa del Rey
Όλοι οι οιωνοί ήταν εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, τον Απρίλιο του 2014, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο φαβορί στο Μεστάγια, καθώς είχαν τον... αέρα των δύο νικών στο πρωτάθλημα, ενώ η «βασίλισσα» αγωνιζόταν χωρίς τον τραυματία Ρονάλντο. Με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1, ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν εκείνος που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στο 85ο λεπτό. Με μία απίθανη κούρσα, που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, πέρασε σαν σταματημένο τον Μπάρτρα και με πλασέ νίκησε τον Πίντο για το τελικό 2-1. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Ουαλό με τη Ρεάλ, με τον ίδιο να αναδεικνύεται και MVP του τελικού.

Πρώτο Champions League με Ρεάλ
Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, με δικό του γκολ, ο Ουαλός άσος είχε καθοριστική συμβολή και στην επιστροφή της Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί ο Σέρχιο Ράμος να έδωσε το... φιλί της ζωής με το γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στην Ατλέτικο, όμως ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στη «βασίλισσα» στον τελικό του Champions League. Με μία κεφαλιά στο 110’ της παράτασης, έπειτα από την ασταθή απόκρουση του Κουρτουά, έγραψε το 2-1 για τη Ρεάλ, ανοίγοντας το δρόμο για το θριαμβευτικό 4-1 στη Λισαβόνα.

Στα ημιτελικά του Euro με Ουαλία
Η εθνική Ουαλίας δεν είχε πάρει ποτέ μέρος σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μέχρι το 2016. Ο Μπέιλ ήταν ο πρώτος της σκόρερ στα προκριματικά (7 τέρματα), όμως το όνειρο δε σταμάτησε με μία απλή συμμετοχή στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο αρχηγός της ομάδας σκόραρε και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, με την Ουαλία να τερματίζει πρώτη, πάνω από την Αγγλία. Το «ταξίδι» συνεχίστηκε μέχρι τα ημιτελικά και αφού νωρίτερα, ο Μπέιλ και παρέα του είχαν αποκλείσει τη Βόρειο Ιρλανδία και το Βέλγιο. Ωστόσο, έπεσαν πάνω στην Πορτογαλία του Ρονάλντο και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Μια πορεία ονειρεμένη τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη χώρα του.

Κορυφαίο γκολ σε τελικό Champions League
Στους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν σημειωθεί κατά καιρούς εντυπωσιακά τέρματα, που έμειναν στην ιστορία. Το πιο εντυπωσιακό όλων, όμως, το πέτυχε ο Γκάρεθ Μπέιλ το 2018. Από τότε βρισκόταν στο περιθώριο, όμως με το σκορ στο 1-1 ο Ζιντάν τον πέρασε στο παιχνίδι στο 61’. Δύο λεπτά μετά, με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, ο Ουαλός έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ απέναντι στη Λίβερπουλ. Ο Μπέιλ πέτυχε και δεύτερο τέρμα (με την γκάφα του Κάριους) για το τελικό 3-1, όμως το ψαλιδάκι αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν στην καριέρα του.

 

Τελευταία Νέα