Ένα φάουλ «σήμα κατατεθέν» (vids)

Ένα φάουλ «σήμα κατατεθέν» (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα σπεσιαλίστες στις στημένες φάσεις και την πιο χαρακτηριστική εκτέλεση φάουλ στην καριέρα τους.

Hot Shots 2: Έφτασε φορτωμένο με πολλαπλαστιαστές. |21+ * Ισχύουν οροι και προϋποθέσεις.

Γκαρίντσα (vs Βουλγαρία)
Ίσως ο κορυφαίος ντριμπλέρ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που όμως είχε την ατυχία να βρίσκεται στη «σκιά» του σπουδαίου Πελέ. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο σκόραραν και οι δύο ήταν απέναντι στη Βουλγαρία, στο Μουντιάλ του 1966. Η Βραζιλία επικράτησε με 2-0, με τον Γκαρίντσα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Παρά το γεγονός πως και ο Πελέ ήταν πάνω στην μπάλα, ο Γκαρίντσα τελικά σούταρε με το «εξωτερικό», νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Πολ Γκασκόιν (vs Άρσεναλ)
Ο πιο ταλαντούχος και ταυτόχρονα πιο αυτοκαταστροφικός ποδοσφαιριστής της γενιάς του στην Αγγλία. Με τη φανέλα της Τότεναμ κατέκτησε μόλις έναν τίτλο, το κύπελλο της σεζόν 1990-91. Στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ, απέναντι στην Άρσεναλ, ο Γκασκόιν είχε ανοίξει το σκορ για τους «πετεινούς», με ένα φάουλ από τα 35 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» του Ντέιβιντ Σίμαν.

Μίκαελ Νίλσον (vs Αϊντχόφεν)
Με την πρώτη ματιά, το γκολ-φάουλ του άσου της Γκέτεμποργκ στον αγώνα με την Αϊντχόφεν, στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1992-93, δε μοιάζει τόσο εντυπωσιακό. Ωστόσο, στο ριπλέι φαίνεται πως η μπάλα παίρνει εκπληκτικά φάλτσα, αφότου πέρασε δίπλα από το τείχος της ολλανδικής ομάδας. Άλλαξε τόσο πολύ η πορεία της, που ήταν αδύνατο για τον τερματοφύλακα της PSV να αντιδράσει.

Ρομπέρτο Κάρλος (vs Γαλλία)
Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια, σε ένα από τα test events που διοργάνωσαν οι Γάλλοι πριν το Μουντιάλ του 1998, ο Βραζιλιάνος μπακ σημείωσε ένα γκολ-φάουλ, αψηφώντας τους... νόμους της φυσικής. Με τη μπάλα στημένη σε πολύ μακρινή απόσταση, ο Ρομπέρτο Κάρλος εκτέλεσε δυνατά (όπως συνήθιζε), αφήνοντας «άγαλμα» τον Μπαρτέζ. Πριν καταλήξει στα δίχτυα, η μπάλα πήρε τόσα φάλτσα, που φάνηκε ότι θα έβγαινε άουτ, όμως στο τέλος πήρε τροχιά προς την εστία.

Ντέιβιντ Μπέκαμ (vs Ελλάδα)
Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στις στημένες φάσεις. Ο Μπέκαμ σημείωσε δεκάδες φάουλ στην καριέρα του, όμως το πιο χαρακτηριστικό ήταν απέναντι στην εθνική Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2001. Η «γαλανόλευκη» είχε το προβάδισμα με 2-1, στο Ολντ Τράφορντ, όμως με μία απευθείας εκτέλεση από τα 30 μέτρα ο Μπέκαμ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και έδωσε στην Αγγλία το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2002.

Ροναλντίνιο (vs Αγγλία)
Το γκολ που έδωσε στη Βραζιλία το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2002. Η «σελεσάο» ήταν στο 1-1 με την Αγγλία, όταν κέρδισε φάουλ στα πλάγια και σε πολύ μακρινή απόσταση. Την ώρα που όλοι περίμεναν σέντρα από τον Ροναλντίνιο, εκείνος εκτέλεσε απευθείας. Ο Σίμαν είχε κάνει κίνηση προς τα έξω, με αποτέλεσμα η μπάλα να τον «κρεμάσει» και να διαμορφωθεί το τελικό 2-1.

Ζουνίνιο (vs Μπάγερν)
Ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ με εκτελέσεις φάουλ στην παγκόσμια ιστορία. Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν ήταν στη νίκη της Λυών μέσα στην έδρα της Μπάγερν, στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2003-04. Με σουτ από τα 30 μέτρα, ο Ζουνίνιο έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Όλιβερ Καν, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποσοβήσει το τέρμα χτύπησε στο δοκάρι.

Κριστιάνο Ρονάλντο (vs Πόρτσμουθ)
Τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει δεκάδες γκολ-φάουλ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Γιουβέντους και της εθνικής Πορτογαλίας. Ωστόσο, ένα τέρμα που είχε σημειώσει τη σεζόν 2007-08, ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει μείνει στη μνήμη όλων. Με αντίπαλο την Πόρτσμουθ, ο Κριστιάνο εκτέλεσε με δύναμη από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος, αφήνοντας «άγαλμα» τον Τζέιμς.

Φαΐζ Σουμπρί (vs Παχάνγκ)
Πιθανότατα θα ήταν παγκοσμίως άγνωστος ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αν δεν είχε σημειώσει ένα απίθανο γκολ με εκτέλεση φάουλ στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας. Ο παίκτης της Πενάνγκ σούταρε με το «εξωτερικό» από πολύ πλάγια, με την μπάλα να αλλάζει τροχιά στον αέρα και να καταλήγει στα δίχτυα. Ήταν τόσο εντυπωσιακό το τέρμα του, που αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο για το 2016, με τον ίδιο να κερδίζει το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» από τη FIFA.

Λιονέλ Μέσι (vs Λίβερπουλ)
Ανέκαθεν είχε μεγάλη ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ, όμως ποτέ δεν αποτελούσαν το «σήμα κατατεθέν» του. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει βελτιώσει κατά πολύ τα ποσοστά του, σημειώνοντας πολλά γκολ από στημένες φάσεις. Το πιο χαρακτηριστικό όλων ήταν αυτό στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018-19. Από πολύ μακρινή απόσταση, πέρασε την μπάλα από... τη μύτη της βελόνας, στέλνοντάς τη στο «παραθυράκι» της Λίβερπουλ. Με αυτόν τον τρόπο έγραψε το τελικό 3-0, με το γκολ Νο600 με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

 

Τελευταία Νέα