TOP-10: Παίκτες χωρίς κόκκινη κάρτα

TOP-10: Παίκτες χωρίς κόκκινη κάρτα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα δέκα σπουδαίων ποδοσφαιριστών, που δεν αποβλήθηκαν ποτέ στην καριέρα τους.

Γκαετάνο Σιρέα
Ήταν στο μέσο όλων των προϋποθέσεων για να αποβληθεί πολλές φορές στην καριέρα του. Κεντρικός αμυντικός, από μία χώρα με έφεση στα δυνατά μαρκαρίσματα και σε μία εποχή που το παιχνίδι ήταν πιο σκληρό. Ωστόσο, ο Ιταλός ήταν άλλης «πάστας» ποδοσφαιριστής. Με άψογη τεχνική κατάρτιση, ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και αντίληψη ώστε να διαβάζει τις φάσεις και να μη χρειάζεται να κάνει τάκλιν. Γι’ αυτό και δεν είδε ούτε μία φορά την κόκκινη κάρτα.

Μισέλ Πλατινί
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA μπορεί να μην ήταν τόσο «καθαρός» ως παράγοντας, όμως την εποχή που διέπρεπε στους αγωνιστικούς χώρους ήταν... διαμάντι. Ο τρεις φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν είδε ποτέ την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του (Νανσί, Σεντ Ετιέν, Γιουβέντους, εθνική Γαλλίας), με τον ίδιο να έχει δηλώσει πως το ποδόσφαιρο στην εποχή του ήταν πολύ πιο βίαιο και ότι τώρα οι διαιτητές προστατεύουν περισσότερο τους παίκτες.

Γκάρι Λίνεκερ
Στην ιστορία έχει μείνει η φράση του πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που αγωνίζονται έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός μνημονεύεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα και για το γεγονός πως στην καριέρα του δεν αντίκρισε ποτέ κάποια κάρτα. Όχι μόνο κόκκινη, αλλά ούτε καν κίτρινη!

Μάρκο Μπόντε
Ο Γερμανός ακραίος αγωνίστηκε στην καριέρα του σε ένα μόνο σύλλογο, τη Βέρντερ Βρέμης. Ήταν βασικός συντελεστής στις σπουδαίες επιτυχίες των «πράσινων» τη δεκαετία του ’90, ενώ ήταν φιναλίστ με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 1996 και στο Μουντιάλ του 2002. Ο Μπόντε δεν αποβλήθηκε ποτέ, ενώ μετρημένες στα δάχτυλα ήταν και οι κίτρινες κάρτες που αντίκρισε.

Ραούλ
Ένας από τους «θρύλους» της Ρεάλ Μαδρίτης, που από πολύ μικρή ηλικία έγινε ηγέτης στην επιθετική γραμμή της «βασίλισσας». Στο Μπερναμπέου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας καριέρας του, ενώ με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε σε περισσότερα από εκατό παιχνίδια. Ο Ραούλ δεν αποβλήθηκε ποτέ, όπως εξίσου «καθαρός» ήταν και από το πέρασμά του από τις Σάλκε, Αλ Σαντ και Νιου Γιορκ Κόσμος.

Ντάμιεν Νταφ
Ο Ιρλανδός εξτρέμ αγωνίστηκε σε πολλούς συλλόγους στην Πρέμιερ Λιγκ (Μπλάκμπερν, Τσέλσι, Νιουκάστλ, Φούλαμ), ενώ είχε και εκατό συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Παίκτης με πολλά επιθετικά χαρακτηριστικά, που σπάνια έβλεπε ακόμη και την κίτρινη κάρτα. Ο Νταφ δεν αποβλήθηκε ποτέ, ενώ ήταν εξίσου «καθαρός» και στις τελευταίες ομάδες της καριέρας του, σε Αυστραλία και Έιρε.

Φίλιπ Λαμ
Όσο μπόι του έλειπε, τόσο έντονη προσωπικότητα είχε στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Ο «κοντορεβιθούλης» αμυντικός ήταν υπόδειγμα αρχηγού, τόσο στην Μπάγερν, όσο και στην εθνική Γερμανίας και παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν σε μια θέση... ευάλωτη στα σκληρά μαρκαρίσματα, εκείνος δεν είδε ποτέ του την κόκκινη κάρτα.

Αντρές Ινιέστα
Πολλές φορές χειροκροτήθηκε από την αντίπαλη εξέδρα (ακόμη και στο Μπερναμπέου) όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά και για το ήθος του. Ο Ισπανός μέσος δεν προκάλεσε σχεδόν ποτέ στην καριέρα του και αυτό αποτυπώνεται και από το γεγονός πως δεν αποβλήθηκε ποτέ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας. Στο ίδιο «μότο» συνεχίζει ακόμη και τώρα, που αγωνίζεται στην Ιαπωνία.

Καρίμ Μπενζεμά
Μπορεί να έχει «έντονο» χαρακτήρα εκτός γηπέδων και να έχει εμπλακεί μέχρι και σε σκάνδαλα (κάτι που του έχει στοιχίσει τη θέση στην εθνική Γαλλίας), όμως στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Εκτός από ιδανικός συμπαίκτης, ο Γάλλος επιθετικός είναι και «καθαρός» αντίπαλος, αφού σε 730 παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης, Λυών και εθνική ομάδα δεν είδε ούτε μία φορά την κόκκινη κάρτα.

Ζοάο Μουτίνιο
Ο Πορτογάλος μέσος της Γουλβς αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της εθνικής του ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ πριν τη μετακίνησή του στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε αξιόλογη πορεία σε Σπόρτινγκ, Πόρτο και Μονακό. Ο Μουτίνιο είναι ένα 8άρι με τεχνική κατάρτιση 10αριού και ενδεχομένως αυτή η ποδοσφαιρική του «φύση» να είναι ο λόγος που δεν έχει αντικρίσει ποτέ την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του.

 

Τελευταία Νέα