TOP-5: Όταν η κοιλάδα του Ρουρ παίρνει «φωτιά»

TOP-5: Όταν η κοιλάδα του Ρουρ παίρνει «φωτιά»

bet365

Η Bundesliga έβαλε "λουκέτο", λόγω κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μη γίνει η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε στο Signal Iduna Park. Γι' αυτό ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει μια αναδρομή και θυμάται πέντε μεταξύ τους ντέρμπι, που έμειναν στην ιστορία.

25/11/2017: Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-4
Ένα από τα πιο τρελά παιχνίδια στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Στο ματς της 13ης αγωνιστικής, η Μπορούσια προηγήθηκε με 4-0 μόλις στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης (Ομπαμεγιάνγκ, Σταμπουλί αυτογκόλ, Γκέτσε, Γκερέιρο), όμως... κατάφερε να μην κερδίσει. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έπαθαν ολικό μπλακ άουτ, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Σάλκε. Με τέσσερα γκολ μετά το 60’ (Μπουργκστάλερ, Άριτ, Καλιγκιούρι, Νάλντο) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

13/9/2008: Ντόρτμουντ – Σάλκε 3-3
Ένα από τα πιο συναρπαστικά μεταξύ τους ντέρμπι ήταν αυτό της 5ης αγωνιστικής, τη σεζόν 2008-09. Οι δύο ομάδες είχαν από εφτά πόντους, με τη Σάλκε να δείχνει έτοιμη για μεγάλο διπλό στην έδρα της αντιπάλου της. Φαρφάν, Ραφίνια και Βέστερμαν σκόραραν για τους φιλοξενούμενους, όμως η Ντόρτμουντ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Σούμποτιτς και Φράι μείωσαν σε 2-3, με τους «βασιλικούς μπλε» να μένουν με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Πάντερ και Ερνστ. Λίγο πριν το φινάλε, ο Φράι σκόραρε ξανά και έγραψε το τελικό 3-3.

12/5/2007: Ντόρτμουντ – Σάλκε 2-0
Ολοταχώς για την κατάκτηση του πρώτου τους πρωταθλήματος μετά από σχεδόν 50 χρόνια βάδιζαν οι «βασιλικοί μπλε», όμως ο τίτλος περνούσε μέσα από το Βεστφάλεν και το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Στην προτελευταία αγωνιστική, η Ντόρτμουντ φιλοξενούσε τη Σάλκε, η οποία ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα πόντο πάνω από τη Στουτγκάρδη. Με τα γκολ των Φράι και Σμόλαρεκ, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0, αφήνοντας τη μεγάλη τους αντίπαλο... στα κρύα του λουτρού. Η Στουτγκάρδη προσπέρασε τη Σάλκε στη βαθμολογία και κατέκτησε εκείνη την Μπουντεσλίγκα. Κάτι που όφειλε σε μεγάλο βαθμό στην Ντόρτμουντ.

19/12/1997: Ντόρτμουντ – Σάλκε 2-2
Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για την 20η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα έμεινε στην ιστορία για έναν και μόνο λόγο. Το τελικό αποτέλεσμα το καθόρισε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Όχι με κάποια απόκρουση, αλλά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η αναμέτρηση ήταν στις καθυστερήσεις και η Ντόρτμουντ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Σε ένα κερδισμένο κόρνερ, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο γκολκίπερ της Σάλκε (και μετέπειτα της Ντόρτμουντ), Γενς Λέμαν, προωθήθηκε και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

12/3/1939: Ντόρτμουντ – Σάλκε 3-7
Το παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλο, στην ιστορία των δύο ομάδων. Η αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής ουσιαστικά χωρίστηκε σε τρία μέρη, καθώς η Σάλκε προηγήθηκε με 0-3, όμως ο Λεντζ της Ντόρτμουντ απάντησε ο ίδιος με τρία δικά του γκολ, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στην επανάληψη και με τέσσερα τέρματα σε 21 λεπτά έφυγαν νικητές με σκορ 3-7.

 

Τελευταία Νέα