TOP-10: «Άκυρο» στην Μπαρτσελόνα

TOP-10: «Άκυρο» στην Μπαρτσελόνα

TOP-10: «Άκυρο» στην Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Ντε Γιονγκ του Άγιαξ φαίνεται πως προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί για την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει δέκα σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που αρνήθηκαν πρόταση των «μπλαουγκράνα».

Ντένις Μπέργκαμπ
Μετά τις εξαιρετικές του σεζόν με τον Άγιαξ, άρχισαν να ηχούν στα αφτιά του οι «σειρήνες» του εξωτερικού. Πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ενδιαφέρονταν να τον αποκτήσουν και ένα από αυτά ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε, προπονητής στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ (ο Μπέργκαμπ είχε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του) ο οποίος προέτρεψε τον συμπατριώτη του να αρνηθεί την πρόταση της Ρεάλ και να τον πάρει ο ίδιος στην Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο Μπέργκαμπ δεν επέλεξε καμία από τις δύο ομάδες, αλλά το 1993 υπέγραψε στην Ίντερ, καθώς – όπως δήλωνε ο ίδιος – εκείνη την εποχή ήταν υψηλότερο το επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Μόλις πριν από λίγο διάστημα έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ για τερματοφύλακα, που κρατούσε από το 2001 και τη μετακίνηση του Μπουφόν από την Πάρμα στην Γιουβέντους. Τότε, τον Ιταλό τερματοφύλακα ήθελε στις τάξεις της και η Μπαρτσελόνα, όμως έπειτα από συζήτηση που έκανε ο ίδιος με τον πατέρα του, επέλεξε την Γιουβέντους. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την επιλογή που είχα κάνει τότε. Άλλωστε, εκείνη την εποχή η Μπαρτσελόνα δεν ήταν η ίδια ομάδα, που είναι σήμερα», δήλωσε πριν από λίγα χρόνια ο τεράστιος Τζίτζι Μπουφόν.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
Όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη Serie B το 2006, λόγω του σκανδάλου Calciopoli, πολλές ομάδες έσπευσαν να κάνουν δικό τους τον Ντελ Πιέρο, όμως αυτός προτίμησε να παραμείνει στο Τορίνο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για το σύλλογο. Ωστόσο, μερικά χρόνια πριν, όταν ήταν στα «ντουζένια» του, ο ίδιος είχε αρνηθεί προτάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα. «Ο Ντελ Πιέρο είναι η ίδια η Γιουβέντους και το έκανε αυτό, γιατί λάτρευε την ομάδα», ήταν τα λόγια του ατζέντη του πριν από μερικά χρόνια.

Ρίο Φέρντιναντ
Οι σπουδαίες εμφανίσεις του με την Λιντς τη διετία 2000-2002 ανάγκασαν τη μισή Ευρώπη να πέσει στα πόδια του. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρόμα κατέθεσαν πρόταση για την απόκτησή του, όμως όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος αμυντικός δεν το πολυσκέφτηκε. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρείχε όλα όσα ζητούσε ο Φέρντιναντ, από άποψη στόχων και τίτλων, ενώ είχε και το πλεονέκτημα πως ο παίκτης δε θα έφευγε από τη χώρα του. Έτσι, ο ίδιος απέρριψε όλες τις υπόλοιπες προτάσεις, μεταξύ αυτών και της Μπαρτσελόνα, συνεχίζοντας την καριέρα του στο Ολντ Τράφορντ.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Οι σχέσεις του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχαν διαταραχθεί, όμως ο Άγγλος άσος δεν ήθελε να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το καλοκαίρι του 2003, ενώ είχε στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας με τους «μπέμπηδες», ο Μπέκαμ βρισκόταν σε διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν έμαθε πως η Γιουνάιτεντ είχε έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την παραχώρησή του. Γύρισε αμέσως στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως για τη μοναδική ομάδα που θα αποχωρούσε από το Ολντ Τράφορντ, θα ήταν για την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπερ και εγένετο, καθώς μετά τη συνάντησή του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, μετακόμισε στο Μπερναμπέου.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Το 2009 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε προτείνει τον Πορτογάλο στην Μπαρτσελόνα, όμως η μεταγραφή «κόλλησε», έπειτα από επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. «Δεν πηγαίνω σε καμία άλλη ομάδα, εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης», ήταν τα λόγια του Κριστιάνο τότε, με αποτέλεσμα η «βασίλισσα» να τον κάνει δικό της. Μία συμφωνία που χαροποίησε και τις τρεις πλευρές (Ρονάλντο, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ), απλά στέρησε τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει μαζί τους Μέσι και Ρονάλντο, ενώ ενδεχομένως να είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά η ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα.

Τιάγκο Σίλβα
Όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές είχε απορρίψει την Μπαρτσελόνα στο παρελθόν. Οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να τον κάνουν δικό τους, τόσο το διάστημα που βρισκόταν στην Μίλαν, όσο και όταν αγωνιζόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Όταν ήμουν μικρός είχα όνειρο να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα, οπότε μου ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ δύο φορές την πρόταση της», τόνιζε τότε ο Τιάγκο Σίλβα. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί πως προτίμησε τα πετροδόλαρα της Παρί, κάτι που δεν διέψευσε ποτέ, αφού δήλωνε: «Μην ξεχνάτε πως οι ποδοσφαιριστές έχουμε οικογένειες, που πρέπει να τις φροντίσουμε και να τις εξσφαλίσουμε».

Νταβίντ Λουίζ
Στα χνάρια του καλού του φίλου Τιάγκο Σίλβα βάδισε και ο Νταβίντ Λουίζ, καθώς δύο φορές είπε «όχι» στην Μπαρτσελόνα. Το πρώτο, όταν παίκτης της Τσέλσι, όμως εκείνος επέλεξε την Παρί Σεν Ζερμέν. Το δεύτερο, όταν βρισκόταν στην Παρί, με τον Νταβίντ Λουίζ να προτιμά να μείνει στο Παρίσι. «Η Μπαρτσελόνα με προσέγγισε δύο φορές, όμως η ομάδα που πραγματικά με ήθελε ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν», ήταν η ατάκα του Βραζιλιάνου αμυντικού, όταν είχε ερωτηθεί για τους λόγους που απέρριψε εις διπλούν τους Καταλανούς.

Κόκε
Μία αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του Αντουάν Γκριεζμάν. Όπως ο Γάλλος επιθετικός επέλεξε να παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έτσι κι ο Ισπανός μέσος δεν άφησε τους «ροχιμπλάνκος» το 2014, για χάρη της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα», τότε, αναζητούσαν τον παίκτη που θα διαδεχόταν μακροπρόθεσμα τον Τσάβι στη μεσαία γραμμή και στόχος τους ήταν ο Κόκε. «Ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι στην Μπαρτσελόνα, όμως η Ατλέτικο είναι το σπίτι μου και ήθελα να μείνω εδώ. Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα με τιμά και σημαίνει πως κάτι κάνω καλά», ήταν τα λόγια του Ισπανού εκείνο το διάστημα, με τους «μπλαουγκράνα» τελικά να αποκτούν τον Ιβάν Ράκιτιτς.

Αντουάν Γκριεζμάν
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μπαρτσελόνα έδωσε στον Κουτίνιο το Νο14, καθώς το Νο7 προοριζόταν για τον Αντουάν Γκριεζμάν το επόμενο καλοκαίρι. Όλα έδειχναν πως ο Γάλλος επιθετικός θα έλεγε «ναι» στην πρόταση των Καταλανών πριν από λίγους μήνες, όμως ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ανακοίνωσε την απόφασή του, μέσω ενός μίνι ντοκιμαντέρ, δηλώνοντας πως θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «ροχιμπλάνκος». Ο Γκριεζμάν μίλησε για ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, που του παρουσίασε η διοίκηση της Ατλέτικο και τον έπεισε να παραμείνει στην Μαδρίτη. Οι «κακές γλώσσες» λένε, όμως, πως δεν ήθελε να είναι δεύτερος πίσω από τον Μέσι στο Καμπ Νου.

 

Τελευταία Νέα