TOP-5: Αμυντικοί-γκολτζήδες

TOP-5: Αμυντικοί-γκολτζήδες

TOP-5: Αμυντικοί-γκολτζήδες

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος έφτασε τα 100 τέρματα στην καριέρα του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πέντε αμυντικούς, που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ρόναλντ Κούμαν (253)
Πρόκειται για τον κορυφαίο αμυντικό σκόρερ όλων των εποχών και το μοναδικό που έσπασε το φράγμα των 200 τερμάτων. Το δεξί σουτ του Ολλανδού ήταν «φαρμάκι», καθώς η μπάλα έπιανε τεράστια ταχύτητα φεύγοντας από το πόδι του. Τα περισσότερα τέρματα τα πέτυχε με σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και με εκτελέσεις φάουλ. Με ένα τέτοιο φάουλ σκόραρε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1992, απέναντι στη Σαμπντόρια, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Μπαρτσελόνα.

Ντανιέλ Πασαρέλα (175)
Ένας από τους «σκληρούς» των γηπέδων, που ταυτόχρονα ήταν και ηγέτης στην άμυνα. Παρά το σχετικά μικρό ύψος που είχε για κεντρικό αμυντικό (1,73) ο Πασαρέλα ήταν πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και μάλιστα με κεφαλιές σημείωσε τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του. Επίσης, εκτελούσε τα πέναλτι, τόσο στους συλλόγους του, όσο και στην εθνική Αργεντινής. Από την άσπρη βούλα πέτυχε και το μοναδικό του τέρμα στο Μουντιάλ του 1978, που ήταν αρχηγός της εθνικής Αργεντινής και σήκωσε πρώτος το τρόπαιο.

Φερνάντο Ιέρο (163)
Η «σημαία» της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας για πολλά χρόνια. Το στυλ παιχνιδιού του Ιέρο ήταν «αρχοντικό» και ξέφευγε από τα όρια ενός κεντρικού αμυντικού, αφού η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια του έδινε τη δυνατότητα να προωθείται και να απειλεί της αντίπαλες άμυνες. Πολλές φορές σκόραρε με αυτόν τον τρόπο, ενώ ήταν σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι. Τα περισσότερα γκολ του τα πέτυχε με την Ρεάλ Μαδρίτης (127) και την εθνική Ισπανίας (29), ενώ τα υπόλοιπα στους συλλόγους με τους οποίους αγωνίστηκε.

Λοράν Μπλαν (153)
Στην πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε, τη Μονπελιέ, παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, καθώς στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν μεσοεπιθετικός, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Λόγω ύψους, προτιμήθηκε να μετατραπεί σε κεντρικό αμυντικό, χωρίς ωστόσο να χάσει την αίσθηση του γκολ. Εξαιρετικός στις εκτελέσεις φάουλ, αλλά και στις προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με μία τέτοια προώθηση σημείωσε το πρώτο «χρυσό» γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, δίνοντας στην Γαλλία την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1998, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Παραγουάης στην παράταση.

Γκράχαμ Αλεξάντερ (130)
Η ικανότητά του στις εκτελέσεις πέναλτι του έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται μέσα στους κορυφαίους αμυντικούς σκόρερ όλων των εποχών. Αν και σε πολλές περιπτώσεις αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, ο Σκωτσέζος ήταν δεξιός μπακ, που αγωνίστηκε κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στη μοναδική σεζόν που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ (2009-10) με την Μπέρνλι, κατάφερε να γίνει ο τέταρτος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Παρά την ικανότητά του στο σκοράρισμα, ο Αλεξάντερ δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ με την εθνική Σκωτίας, σε 40 συμμετοχές.

 

Τελευταία Νέα