Top-5: Γκολ του Μανέ με την Λίβερπουλ (vids)

Top-5: Γκολ του Μανέ με την Λίβερπουλ (vids)

Gazzetta team
Top-5: Γκολ του Μανέ με την Λίβερπουλ (vids)

bet365

Με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του για πέντε χρόνια, το Planet Football θυμάται τα κορυφαία γκολ του Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τις μετοχές του να βαρέσουν limit-up. Δύσκολα θα έτρωγε πάγκο σε κάποιο από τα μεγάλα club, ούτε στην 5η του σεζόν στην Premier League θα πέσει σε μονοψήφιο αριθμό γκολ, είναι ο τύπος εξτρέμ που εκτός από το σκοράρισμα κάνει όλες τις άλλες δουλειές και την Λίβερπουλ να νιώθει τόσο τυχερή που τον αγόρασε πριν 2.5 χρόνια αντί «μόλις» 35 εκατ. λιρών από την Σαουθάμπτον. Φαντάσου να είσαι αμυντικός και να έχεις αυτό τον τύπο να σε ταλαιπωρεί και να πρέπει να τον κυνηγάς για 90 λεπτά σε κάθε σημείο του γηπέδου. Μαρτύριο. Υστερα από δύο χροόνια στους Saints και 2.5 στους Reds ο Μανέ πάει να φτάσει τα 100 γκολ στην PL από τη θέση του πλάγιου επιθετικού και με αφορμή το νέο deal που τον δένει στο Anfield, το Planet Football φτιάχνει ένα μικρό album με τα καλύτερα από τα 40 επίσημα γκολ του με την Λίβερπουλ [σε 87 αγώνες!] σε όλες τις διοργανώσεις. Enjoy.

vs. Ρεάλ Μαδρίτης
Δεν είναι τρελό γκολ, όμως είναι τρελό να σκοράρεις σε τελικό Champions League και ο 26χρονος έδωσε ζωή στην Λίβερπουλ μετά την πρώτη γκάφα του Κάριους στο Κίεβο. Λίγο αφού η ομάδα του Ζιντάν προηγήθηκε, ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Λόβρεν πήρε την κεφαλιά και ο Σενεγαλέζος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας πριν τον Κέιλορ Νάβας και με προβολή έκανε τον Κλοπ να πανηγυρίσει έξαλλα στον πάγκο. Δυστυχώς για τους Reds το γκολ αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα εμπόδιο στην Ρεάλ στον δρόμο για το 13ο.


vs. Μπέρνλι
Στις αρχές του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18, η Λίβερπουλ πήρε την εκδίκησή της από την Μπέρνλι για την εντός έδρας ισοπαλία στον πρώτο. Οι Reds άνοιξαν το σκορ στο 61' όταν ο Μανέ είδε την μπάλα να του έρχεται ύστερα από σέντρα από τα δεξιά και αφού γύρισε πολύ ωραία το σώμα του, ζύγισε το αριστερό του και την έστειλε με πολλή δύναμη στο παραθυράκι των γηπεδούχων. Τελικά η ομάδα του Κλοπ χρειάστηκε τέρμα του Κλάβαν στο 94' για να πάρει τη νίκη με 1-2 όμως το υπερτεμάχιο ανήκε στον Σενεγαλέζο.


vs. Πόρτο
Στον δρόμο για τον τελικό του CL της περασμένης σεζόν, ο Μανέ, δεν λυπήθηκε την Πόρτο στη φάση των «16». Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Πορτογαλία και κυρίως χάρη στον Σενεγαλέζο η Λίβερπουλ μπορούσε να ξεκουράσει όποιον ήθελε στη ρεβάνς του Anfield. Εχοντας ήδη βάλει δύο γκολ και με την ομάδα του Κλοπ να είναι στο 0-4, ο Μανέ έφυγε εντυπωσιακά στην κόντρα και με τρομερό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο, τίναξε τα δίχτυα του Ικερ Κασίγιας ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ και ένα εκπληκτικό δράδυ για τους Reds.


vs. Μάντσεστερ Σίτι
Οπως και με την Μπέρνλι, έτσι και με την Σίτι, ο Μανέ 'χτύπησε' στο 61'. Με το σκορ να έχει γίνει 2-1 μόλις πριν δύο λεπτά νωρίτερα από τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος του πέρασε την μπάλα στην κόντρα και ο πρώην άσος της Ζάλτσμπουργκ δεν το σκέφτηκε πολύ και με ξερό αριστερό έστειλε την μπάλα σε σημείο που ο Εντερσον δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι Reds έχτισαν πάνω σε αυτό το μομέντουμ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1 αν και στο τέλος ίδρωσαν για να πάρουν τη νίκη με 4-3.


vs. Αρσεναλ
Στο ξεκίνημα της περασμένης χρονιάς, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Αρσεναλ και το παρεάκι του Γίργκεν Κλοπ δεν φέρθηκε καλά σε εκείνο του Αρσέν Βενγκέρ. Οι Gunners έφυγαν με το βαρύ 4-0 από το Anfield και ο Μανέ ήταν εκείνος που έβαλε βάσεις νίκης και θριάμβου. Στο 40' ο Σενεγαλέζος συνέκλινε από αριστερά με τη συνηθισμένη του κίνηση, έφερε την μπάλα στο δεξί και βάζοντάς της τα κατάλληλα φάλτσα την έστειλε στην απέναντι γωνία του Τσεχ, που έπεσε αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει το 2-0. Στη συνέχεια με τέρματα των Σαλάχ, Στάριτζ η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 4-0.

 

Τελευταία Νέα