Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα: 5 αξέχαστα γκολ (vids)

Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα: 5 αξέχαστα γκολ (vids)

bet365

Στην Μαδρίτη γίνεται απόψε το μεγάλο παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε τέρματα που έχουν «σημαδέψει» το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Γιόχαν Κρόιφ (1973-74)
Τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1973, στην πρώτη του σεζόν με την Μπαρτσελόνα, ο Γιόχαν Κρόιφ σημείωσε το πιο χαρακτηριστικό τέρμα στη μεγαλειώδη καριέρα του. Αντίπαλος για την 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν με 2-1 και τον Κρόιφ να πετυχαίνει το περιβόητο «γκολ-φάντομ». Ύψωσε στον... Θεό το πόδι του και με κάτι σαν τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Γι’ αυτό και το παρατσούκλι «ιπτάμενος Ολλανδός».

Ριβάλντο (1997-98)
Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος είδε εκτός εστίας τον Μολίνα και με μια απίστευτη λόμπα από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ανοίγοντας το σκορ για την Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής μπορεί να ολοκληρώθηκε με βαριά ήττα (5-2), όμως οι Καταλανοί είχαν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο και φυσικά είχαν λόγο να... υπερηφανεύονται για το απίστευτης ομορφιάς τέρμα του Ριβάλντο.

Ροναλντίνιο (2007-08)
Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να πήρε εντυπωσιακή νίκη με 4-2, για την 26η αγωνιστική, όμως το χειροκρότημα στο Βιθέντε Καλντερόν από τους αντίπαλους οπαδούς κέρδισε ο μεγάλος Ροναλντίνιο. Όχι μόνο για τις μαγικές ντρίμπλες του, αλλά για το εκπληκτικό ψαλιδάκι του, έπειτα από σέντρα του Τσάβι, με το οποίο άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα.

Ντιέγκο Γοδίν (2013-14)
Το πιο σημαντικό γκολ στη σύγχρονη ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Για την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο, σε έναν άτυπο «τελικό». Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν μόνο νίκη, αντίθετα με την Ατλέτικο που βολευόταν και με την ισοπαλία. Στο γκολ του Αλέξις Σάντσες, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε απάντησε με τον Ντιέγκο Γοδίν, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο Καμπ Νου, χαρίζοντας στους «ροχιμπλάνκος» το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1996.

Λιονέλ Μέσι (2014-15)
Ένα χρόνο μετά το γκολ του Γοδίν, που της στέρησε τον τίτλο, η Μπαρτσελόνα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Ατλέτικο, μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Για την προτελευταία αγωνιστική, οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν μόνο νίκη, ώστε να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα. Ένα γκολ του Λιονέλ Μέσι έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε και έκανε την αρχή στους τίτλους, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν κύπελλο Ισπανίας και Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

 

Τελευταία Νέα