Top-5: Τερματοφύλακες του 21ου αιώνα

Gazzetta team
Top-5: Τερματοφύλακες του 21ου αιώνα

bet365

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουμε δει κάποιους από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Ο Declan Warrington επιλέγει τους καλύτερους των τελευταίων 18 ετών.

5. Μανουέλ Νόιερ

Ο διεθνής άσος είναι αυτό που θεωρείται σήμερα το μοντέλο του μοντέρνου τερματοφύλακα. Αντικατέστησε επάξια τον Ολιβερ Καν σε Μπάγερν Μονάχου και Εθνική Γερμανίας και ήταν βασικό στέλεχος των Βαυαρών που κατάκτησαν το treble το 2013. Το πως ελέγχει την περιοχή, η ελαστικότητα και η ικανότητα με τα πόδια, έχουν βάλει τον 31χρονο ανάμεσα στους κορυφαίους που έχουν φορέσει ποτέ γάντια.

4. Πετρ Τσεχ

Αν δεν υπήρχε εκείνη η σύγκρουση με τον Στέφεν Χαντ της Ρέντινγκ, η οποία τον έστειλε στο χειρουργείο με πρόβλημα στο κρανίο, ίσως ο σήμερα 35χρονος είχε εξελιχθεί στον καλύτερο της σύγχρονης εποχής. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε από την Τσέλσι, το 2004, ο Τσεχ έφτιαξε μια αυτοκρατορία. Ειδικά για δύο χρόνια ήταν αδύνατο να τον νικήσεις και αποτέλεσε τον κορυφαίο.

3. Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ

Ο τερματοφύλακας που έφυγε από την Γιουβέντους για να κάνει χώρο στον Μπουφόν, πήρε μεταγραφή-έκπληξη στην Φούλαμ το 2001 αλλά το 2005 τον πήρε η Γιουνάιτεντ και σε αυτή ήταν εκπληκτικός. Κρέμασε τα γάντια του ύστερα από έξι χρόνια στο Old Trafford και τον χαμένο τελικό από την Μπαρτσελόνα το 2011, αλλά στα 40 του, είχε ήδη αφήσει πίσω μια καταπληκτική καριέρα. Η διάρκεια που είχε ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ο Ολλανδός ήταν ο τερματοφύλακας του Αγιαξ που κατέκτησε το Champions League το 1995 και το 2008 έσωσε την Γιουνάιτεντ στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι. Η ηρεμία και η ικανότητα να βρίσκεται στην elite χωρίς φασαρία ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

2. Ικερ Κασίγιας

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι στο peak του ο Κασίγιας ήταν πάνω από τον Μπουφόν. Ο Κασίγιας το 2000 κατέκτησε το Champions League στα 19 του. Ηταν επίσης καθοριστικός στις επιτυχίες της Εθνικής Ισπανίας στα δύο Euro (2008, 2012) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2014). Η πτώση του είχε ξεκινήσει πριν αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης για την Πόρτο το 2015. Οι ηγετικές ικανότητες και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις που πραγματοποιούσε - όπως εκείνη στον τελικό του Mundial στον Ρόμπεν - ήταν τα δυνατά σημεία του Κασίγιας.

1. Τζίτζι Μπουφόν

Ο κορυφαίος της σύγχρονης εποχής, έκανε τρομερές επεμβάσεις από τις πρώτες του κιόλας μέρες στην Γιουβέντους και έχει διατηρήσει τον εαυτό του όλα τα αυτά τα χρόνια στο top-level, κάτι που τον κάνει τον Νο1. Ακόμα και όταν θα μπορούσε να βρεθεί στο ναδίρ, όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στην Serie B, εκείνος έμεινε και αυτό βοήθησε στoν μύθο που έχει χτίσει γύρω από το όνομά του. Οι 175 συμμετοχές που έχει με την Εθνική Ιταλίας είναι επίσης ρεκόρ για την Ευρώπη, ενώ από τερματοφύλακες, έχει ξεπεράσει προ πολλού τον Ντίνο Τζοφ.

 

Τελευταία Νέα