Ατλέτικο vs Μπαρτσελόνα: 5 στιγμές «μαγείας»

Ατλέτικο vs Μπαρτσελόνα: 5 στιγμές «μαγείας»

bet365

Το Wanda Metropolitano φιλοξενεί σήμερα την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αξέχαστες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας από τα συγκεκριμένα ντέρμπι.

Μπορεί να μην έχει τη δημοφιλία του “clasico”, ούτε τις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι της Μαδρίτης, όμως οι αναμετρήσεις της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα έχουν προσφέρει τις δικές τους συγκινήσεις, είτε στις εγχώριες διοργανώσεις, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε, στο Wanda Metropolitano, θα διεξαχθεί το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι στη νέα έδρα των «ροχιμπλάνκος» και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται κάποιες ιστορικές στιγμές από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια. «Μεγάλα» γκολ, από μεγάλους παίκτες.

Ριβάλντο (1997-98)
Η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει προ πολλού τον τίτλο εκείνη τη σεζόν, με το παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, για την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 1997-98, να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5-2 υπέρ των «ροχιμπλάνκος», όμως στο μυαλό όλων έχει μείνει το απίστευτο γκολ του Ριβάλντο, με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι Καταλανοί μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Ο Βραζιλιάνος είδε τον Μολίνα εκτός εστίας και δε δίστασε να σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου. Και επειδή το αριστερό του πόδι ήταν «φαρμακερό», η λόμπα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, με τον ίδιο να φτάνει τα 19 γκολ μέσα στη σεζόν. Και φυσικά να κερδίζει το χειροκρότημα της εξέδρας.

Ροναλντίνιο (2007-08)
Μία ακόμη δύσκολη βραδιά της Μπαρτσελόνα μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής, για τη σεζόν 2007-08, έλαμψε το «άστρο» του Σέρχιο Αγουέρο, που πέτυχε δύο τέρματα στο τελικό 4-2 υπέρ της Ατλέτικο, όμως ο Ροναλντίνιο ήταν αυτός που είχε γνωρίσει νωρίτερα την αποθέωση, ακόμη και από τους αντίπαλους οπαδούς. Με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, έπειτα από σέντρα του Τσάβι, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ σήκωσε στο πόδι την εξέδρα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Αυτό το εκπληκτικό γκολ, όμως, δε στάθηκε αρκετό στην Μπαρτσελόνα, ώστε να μη φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από την Μαδρίτη.

Λιονέλ Μέσι (2011-12)
Επί ημερών Ντιέγκο Σιμεόνε η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει ηττηθεί πότε από καμιά ομάδα με πέντε γκολ διαφορά. Τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν λίγους μήνες πριν αναλάβει ο «Τσόλο» την τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων. Για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, τη σεζόν 2011-12, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τους «ροχιμπλάνκος» στο Καμπ Νου με 5-0. Μετά τους Βίγια και Μιράντα (αυτογκόλ) ανέλαβε δράση – ποιος άλλος; - ο Λιονέλ Μέσι. Σημείωσε χατ-τρικ για το τελικό 5-0, με το ένα γκολ του να είναι καλύτερο από το άλλο. Στα δύο πρώτα πέρασε μόνος του τη μισή άμυνα της Ατλέτικο, ενώ στο τρίτο συνεργάστηκε άψογα με τον Βίγια, πριν «εκτελέσει» τον Κουρτουά. Από τότε, ο Αργεντινός πέτυχε ένα ακόμη χατ-τρικ απέναντι στους Μαδριλένους, η Μπαρτσελόνα, όμως, ποτέ τόσα τέρματα.

Ντιέγκο Γοδίν (2013-14)
Αδιαμφισβήτητα η κορυφαία σεζόν της Ατλέτικο Μαδρίτης στη σύγχρονη ιστορία. Μπορεί να ολοκληρώθηκε με ήττα από τη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μία εβδομάδα νωρίτερα είχε επιστρέψει στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά μετά το 1996. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Ατλέτικο σε έναν «τελικό» τίτλου. Οι Καταλανοί ήθελαν μόνο νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές, αντίθετα με τους Μαδριλένους που βολεύονταν και με την ισοπαλία. Ένα τέρμα του Αλέξις Σάντσες έδινε προβάδισμα τίτλου στους «μπλαουγκράνα», όμως στην επανάληψη ήρθε η απάντηση από τον Ντιέγκο Γοδίν. Ο Ουρουγουανός αμυντικός σημείωσε το γκολ της ζωής του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, που χάρισε το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μέσα στο Καμπ Νου.

Λιονέλ Μέσι (2014-15)
Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ατλέτικο μέσα στο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Αν και οι «ροχιμπλάνκος» είχαν βγει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, οι Καταλανοί ήθελαν μόνο νίκη την προτελευταία αγωνιστική, μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν, ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Και τα κατάφεραν. Ένα γκολ του Λιονέλ Μέσι ήταν αρκετό στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ώστε να κάνει την αρχή στους τίτλους εκείνη τη σεζόν. Μετά το πρωτάθλημα, ακολούθησε το κύπελλο Ισπανίας και τέλος το Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

 

Τελευταία Νέα