Ζοσέ Μουρίνιο: Στη... Λεωφόρο της πρόκρισης

Ζοσέ Μουρίνιο: Στη... Λεωφόρο της πρόκρισης

bet365

Η Τότεναμ κυνηγάει την ανατροπή απέναντι στη Λειψία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω για να θυμηθεί το comeback, που αποτελεί οδηγό για τον Πορτογάλο τεχνικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το γκολ του Βέρνερ πριν από είκοσι μέρες στο Λονδίνο έχει βάλει τη Λειψία σε θέση οδηγού και έριξε την Τότεναμ... στα σκοινιά. Μόλις πέρσι, στα ημιτελικά, η αγγλική ομάδα είχε ανατρέψει κόντρα στον Άγιαξ το εις βάρος της 0-1, κάτι που στο παρελθόν έχει κάνει και ο προπονητής της, Ζοσέ Μουρίνιο. Ο αντίστοιχος Τίμο Βέρνερ, πριν από σχεδόν 17 χρόνια, άκουγε στο όνομα Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Ο αγαπημένος «Μανώλης» των φίλων του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει στο Οπόρτο, δίνοντας στο «τριφύλλι» τη νίκη με 1-0 επί της Πόρτο του Μουρίνιο, για τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τη σεζόν 2002-03.

Η ελληνική ομάδα έγινε το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως στον επαναληπτικό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας άλλαξαν τα δεδομένα. Ο τραυματισμός του Μπασινά είχε «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό, την ώρα που η Πόρτο έβγαλε την ποιότητά της (και την τύχη) στον αγωνιστικό χώρο. Τα δύο γκολ του Ντερλέι, το ένα στην κανονική διάρκεια και το άλλο στην παράταση, έδωσαν στους «δράκους» τη νίκη με 2-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση. «Η ομάδα που θα περνούσε από αυτό το ζευγάρι, θα έπαιρνε στη συνέχεια και το κύπελλο», ήταν η ατάκα του Μουρίνιο στον Σέρχιο Μαρκαριάν πριν τη ρεβάνς. Όπερ και εγένετο, καθώς στη συνέχεια η Πόρτο έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει άλλες δύο ανατροπές σε νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη, τη σεζόν 2004-05 με την Τσέλσι, όταν ηττήθηκε με 2-1 από την Μπαρτσελόνα όμως το γύρισε στη ρεβάνς με 4-2. Και η δεύτερη, τη σεζόν 2013-14 ξανά με την Τσέλσι, όταν έχασε με 3-1 από την Παρί και στη ρεβάνς νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις έκανε το comeback στο γήπεδό του. Γι’ αυτό και για τον Special One, εκείνο το ματς του «Απόστολος Νικολαΐδης», αποτελεί οδηγό στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λειψία.

 

Τελευταία Νέα