Champions League: Όταν η Μπάγερν «καθαρίζει» από το πρώτο ματς

Champions League: Όταν η Μπάγερν «καθαρίζει» από το πρώτο ματς

Champions League: Όταν η Μπάγερν «καθαρίζει» από το πρώτο ματς

bet365

Οι Βαυαροί βρίσκονται με το ένα πόδι στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το 3-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις ομάδες, οι οποίες μέσα στο σπίτι τους έπεσαν θύματα της «μανίας» της γερμανικής ομάδας, στο πρώτο μεταξύ τους νοκ άουτ.

2012-13: Άρσεναλ
Ένα από τα πολλά δυνατά ζευγάρια της φάσης των «16» εκείνη τη σεζόν ήταν αυτό της Άρσεναλ με την Μπάγερν. Μόνο που οι Βαυαροί φρόντισαν από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Εμιρέιτς να καταστήσουν σαφές ποιος ήταν το αφεντικό. Νίκησαν με 3-1 (Κροος, Μίλερ, Μάντζουκιτς) και ουσιαστικά σφράγισαν την πρόκριση. Στον επαναληπτικό παραλίγο να την πατήσουν (ήττα με 0-2), όμως τελικά πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

2013-14: Άρσεναλ
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς στην ίδια φάση, στους «16». Ξανά το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Λονδίνο, με την Μπάγερν να επικρατεί και πάλι εύκολα της Άρσεναλ. Αυτή τη φορά με 2-0, με σκόρερ τους Κροος και Μίλερ. Μόνο που εκείνη τη σεζόν δεν έκανε τα εύκολα-δύσκολα στον επαναληπτικό και με μία «σβηστή» ισοπαλία προκρίθηκε στους «8».

2011-12: Μαρσέιγ
Στους «16» η γαλλική ομάδα είχε καταφέρει να αποκλείσει την Ίντερ, όμως στην επόμενη φάση είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην Μπάγερν. Ο τελικός εκείνης της σεζόν γινόταν στο Μόναχο και οι Βαυαροί ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν ως εκεί. Στα προημιτελικά «σκούπισαν» εύκολα τη Μαρσέιγ, επικρατώντας με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Βελοντρόμ (Γκόμεζ, Ρόμπεν). Μία νίκη με το ίδιο σκορ, στην Αλιάνζ Αρίνα, έστειλε άνετα την Μπάγερν στα ημιτελικά.

2008-09: Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μέχρι και σήμερα, το συγκεκριμένο ζευγάρι βρίσκεται στα βιβλία των ρεκόρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό, γιατί το συνολικό 12-1 υπέρ της Μπάγερν στα δύο μεταξύ τους ματς αποτελεί την πιο ευρεία πρόκριση ομάδας στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», η γερμανική ομάδα πέρασε σαν σίφουνας από τη Λισαβόνα, επικρατώντας με 5-0. Η υπόθεση-πρόκριση τελείωσε εκεί, όμως οι Βαυαροί ήταν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στον επαναληπτικό, συντρίβοντας τη Σπόρτιγνκ με 7-1.

2000-01: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης
Απέναντι σε δύο μεγαθήρια βρέθηκε εκείνη τη σεζόν σε προημιτελικά και ημιτελικά η Μπάγερν, όμως προκρίθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μπορεί οι εκτός έδρας νίκες της στα πρώτα παιχνίδια να μην ήταν ευρείες, όμως και το 1-0 της έδινε σαφές προβάδισμα. Στους επαναληπτικούς, οι Βαυαροί νίκησαν ξανά με το ίδιο σκορ (2-1) τους αντιπάλους τους, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στον τελικό και στη συνέχεια στην κατάκτηση του τροπαίου.

 

Τελευταία Νέα