Ο Κόντε αγνόησε το Plan B

Gazzetta team
Ο Κόντε αγνόησε το Plan B

bet365

O Thore Haugstad γράφει για όσα μάθαμε από τις αναμετρήσεις της Premier League την αγωνιστική που πέρασε.

Το πρέσινγκ της Σίτι

Ο Γκουαρδιόλα έγινε γνωστός για το ποδόσφαιρο κατοχής και το εκπληκτικό passing game των ομάδων του, όμως οι επιθέσεις της Σίτι στο ματς με την Μπόρνμουθ ήταν διαφορετικές από ότι έχουμε συνηθίσει. Οι γηπεδούχοι στην ουσία δυσκολεύτηκαν πολύ να ανοίξουν την άμυνα των αντιπάλων τους σε σετ παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας το 4-5-1.

Μόνο όταν οι παίκτες του Χάου προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, κατάφεραν οι πολίτες να βγάλουν επικίνδυνες επιθέσεις. Είναι από τα πιο σημαντικά συστατικά της τακτικής του Γκουαρδιόλα. Το πώς οι παίκτες του δουλεύουν χωρίς την μπάλα. Το δεύτερο γκολ της Σίτι ήρθε στην αντεπίθεση, ενώ οι πολίτες κέρδιζαν την μπάλα σε πολύ επικίνδυνους χώρους στη μεσαία γραμμή, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους.

Ο Κόντε αγνόησε το Plan B

Όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε την Τσέλσι να παίζει με 4-2-4. Οι μπλε είχαν ξαναμπεί στο ματς με το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 61’ και πίεζαν για την ισοφάριση, κάτι που είχαν κάνει στα ματς με Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ νωρίτερα στη σεζόν.

Ο Κόντε, όμως, έκανε μόλις μία αλλαγή και αυτήν στο τέλος. Μέχρι εκείνο το σημείο η Τσέλσι είχε δημιουργήσει ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες. Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Ιταλός ήταν εσωτερική, με τον Όσκαρ να παίζει πολύ κοντά στον Ντιέγκο Κόστα. Ο τελευταίος, όμως, έλαβε μόλις 6 πάσες στα 28’ μέχρι το τέλος μετά το γκολ του και σίγουρα με τον Μπατσουάγι δίπλα του θα έκανε περισσότερα.

Οι γηπεδούχοι προτίμησαν να παίξουν με μακρινές μπαλιές και αυτό είναι ακριβώς το παιχνίδι που ταιριάζει στον Βέλγο. Το σύστημα που έφερε τη νίκη στο ματς με την Γουέστ Χαμ αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε. Μοιάζει περάξενο.

Ο ρόλος του Ιγκάλο

Ο Ματσάρι είναι γνωστός για το 3-5-2, όμως το σύστημα έρχεται με διάφορες παραλλαγές και τρικ. Ο Ιταλός έβαλε στα πλάγια τον Ιγκάλο στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν η Γουότφορντ αμυνόταν. Η έμπνευσή του αποδείχθηκε πετυχημένη. Η ομάδα του μπορούσε να αλλάξει σύστημα σε 4-5-1 και 5-4-1 χωρίς να χάνει τα πατήματά της, με τον Ιγκάλο να περιορίζει τον Βαλένσια.

Η Γιουνάιτεντ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως σίγουρα δεν ήταν όσες θα ήθελε ο Μουρίνιο. Μετά μετά την αλλαγή του Μάτα με τον Βαλένσια στο 61’ οι κόκκινοι διάβολοι κατάφεραν να πιέσουν και να ισοφαρίσουν, πριν έρθει στο τέλος η καταστροφή.

Η άμυνα κάνει τη διαφορά στην Έβερτον

Η Έβερτον χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσει, καθώς παίζει με 3-5-2, όμως σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό. Το σύστημα έχει αλλάξει σε 4-2-3-1 και δείχνει να δουλεύει. Η Μίντλεσμπρο τελείωσε το ματς με μόλις ένα σουτ εντός εστίας και παρά το γκολ που πέτυχε περιορίστηκε πολύ επιθετικά. Η Έβερτον πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ματς στα οποία έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ. Η εποχή Κούμαν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά.

 

Τελευταία Νέα