Βισάι, ο... Βασιλιάς του Λέστερ!

Gazzetta team
Βισάι, ο... Βασιλιάς του Λέστερ!

bet365

Τον τίμησε ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης, τον ευλόγησαν Βουδιστές κι έκανε τα πάντα για να φέρει τα πάνω - κάτω στο Νησί! Ο Βισάι τήρησε την πιο τρελή υπόσχεση που έχει δώσει πρόεδρος ομάδας.

Βισάι Στριβανταναμπράβχα, ένας άνθρωπος του λαού και με αποδείξεις! Ηταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους φίλους της Λέστερ να ταξιδέψουν εκτός έδρας, τους κερνούσε μπύρες, ντόνατς, και το σημαντικότερο, κράτησε την υπόσχεσή του! «Μαζί θα πάρουμε πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια» είχε τονίσει το 2014...

Ρανιέρι, Βάρντι, Μαχρέζ, Καντέ τα πρόσωπα που... ευθύνονται για το ποδοσφαιρικό θαύμα, όλα όμως ξεκίνησαν από το πείσμα ενός Ταϊλανδού να κάνει δικό του το Νησί! Η πρώτη του επιχείρηση ήταν ένα μικρό κατάστημα αφορολόγητων ειδών στη Μπανγκόκ το 1989! Τώρα είναι δισεκατομμυριούχος, αφού έχει σχεδόν το μονοπώλιο σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας. Το 2010 πλήρωσε 39 εκατ. λίρες για να αγοράσει τη Λέστερ! Ο ίδιος δεν...πόνταρε στο 5000-1, αλλά φρόντισε να κάνει τα πάντα για να φτάσει η αξία της ομάδας στα 436 εκατ. λίρες!

Η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 2 δις λίρες και τη δεδομένη στιγμή είναι ο 4ος πιο πλούσιος στην Ταϊλάνδη! Αιτία; Η στήριξη που είχε πριν και μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα! Παράλληλα, ο Βασιλιάς Bhumibol τον τίμησε με ένα νέο επίθετο ''Srivaddhanaprabha'' για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες, αλλά και το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Αλλωστε, ο Βισάι έχει κρεμάσει το πορτρέτο του μακροβιότερου μονάρχη του κόσμου στο King Power!

Το 2006 έγιναν εγκαίνια στο Suvarnabhumi, στο δεύτερο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, το οποίο είναι το 12ο πιο πολυσύχναστο στον πλανήτη. Κι εκεί έχει το μονοπώλιο! «Ο Βισάι έχει πλουτίσει με το να είναι δίπλα στους πολιτικούς… Πριν αρχίσει αυτές τις επαφές ήταν ένας μέσος επιχειρηματίας» τόνισε μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Μπανγκόκ. Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ έχει τρία εμπορικά κέντρα στην Μπανγκόκ, πόλη που το 2013 ήταν η τέταρτη πόλη στον πλανήτη με τα περισσότερα έσοδα… Παράλληλα, έχει στην κατοχή του ένα απίθανο jet Gulfstream, όπου Βουδιστές μοναχοί μεταφέρονταν στο King Power για να ευλογήσουν την ομάδα και το στάδιο.

Η υπόσχεση και οι Βουδιστές μοναχοί!

Ούτε ο γιος του δεν τον πίστεψε όταν πριν λίγα χρόνια τόνιζε πως με τη Λέστερ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Το 2014 είχε υποσχεθεί πως θα δαπανήσει περίπου 180 εκατ. λίρες για να φτάσει στον τρελό στόχο που είχε θέσει. Δυο χρόνια αργότερα και με το ένα τρίτο των χρημάτων κατάφερε να τρελάνει τους Βρετανούς. Αλλωστε, το φετινό ρόστερ δεν είχε αξία μεγαλύτερη των 45 εκατ. λιρών και ήταν το τρίτο μικρότερο της Premier League! O ίδιος ήταν δίπλα στον κόσμο, προσπάθησε να προστατεύσει την ομάδα του όταν είδε πως κάτι καλό γινόταν, οι συνεντεύξεις μειώθηκαν, οι παίκτες έμειναν συγκεντρωμένοι και ο κόσμος δίπλα!

Μπύρες, ντόνατς κερασμένα, αλλά και εισιτήρια στα εκτός έδρας ματς με… 10 λίρες! Οσο για τις τιμές στα εντός; Πολύ μικρή αύξηση σε σχέση με την παρουσία της ομάδας στην Championship! Πανέξυπνος ο Βισάι, αφού η Λέστερ είχε ήδη γίνει γνωστή στην Ταϊλάνδη, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας πριν το τεράστιο κατόρθωμα! Χιλιάδες παραγγελίες για φανέλες και αναμνηστικά της ομάδας που έφεραν στα ταμεία δεκάδες εκατομμύρια! Η Ταϊλάνδη φορά Μπλε με σήμα την Αλεπού!

Doughnuts are taken onto the helicopter of chairman Vichai Srivaddhanaprabha on the pitch after the game

Από το 2013 ο ιδιοκτήτης της Λέστερ άρχισε να καλεί στο γήπεδο Βουδιστές μοναχούς, ώστε το… κάρμα της ομάδας να δυναμώσει και να φέρει επιτυχίες! Ο Βάρντι τόνισε πως το μυστικό κρύβεται στα… ήρεμα αποδυτήρια που έχουν ευλογήσει οι Βουδιστές. Αλλωστε, ο Βισάι πιστεύει πως η πνευματική στήριξη θα βάλει τα θεμέλια για μια ομάδα χωρίς προβλήματα αγωνιστικά και οικονομικά. Ο ίδιος θεωρείται αρκετά πιστός, είναι αφοσιωμένος στον Βουδισμό, ενώ το φιλανθρωπικό του έργο είναι εντυπωσιακό!

Μετακινείται με το ελικόπτερό του στην Αγγλία, το οποίος προσγειώνεται στο κέντρο του King Power, ενώ σε αυτό μεταφέρει και δισεκατομμυριούχους φίλους του για να τους κάνει το τραπέζι στην πιτσαρία του σταδίου!

Η οικογένεια του περνά το χρόνο της ανάμεσα στη Μπανγκόκ και στο δυτικό Λονδίνο. Εκεί έχουν αρκετά στρέμματα, στάβλους, και άλογα του πόλο! Οσο για το δεξί του χέρι; Ο Τζον Ράντκιν έγινε διευθυντής ποδοσφαίρου τον Δεκέμβριο του 2014 και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό…

Ο Βισάι στέκεται ψηλά στις εξέδρες του King Power, έχει πάρει το μεσημεριανό του γεύμα και κοιτάζει το κατόρθωμά του! Είναι ο… Βασιλιάς του Λέστερ!

 

Τελευταία Νέα