Η κορυφαία μεταγραφή στην Primera

Η κορυφαία μεταγραφή στην Primera

bet365

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού αποδεικνύεται σούπερ αγορά για τη Βιγιαρεάλ και με τα γκολ του την οδηγεί σε τετράδα και Europa League. Τον Κροκόδιλο παρουσιάζει ο Γιώργος Καραμάνος.

Στις 10 Γενάρη έκλεινε η 19η αγωνιστική. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού που πετούσε, έβαλε δύο γκολ στη Σπόρτινγκ Χιχόν και σφράγισε τον κορυφαίο πρώτο γύρο της Βιγιαρεάλ στην La Liga. Με 39 βαθμούς το Κίτρινο Υποβρύχιο ισοφάριζε την ιστορική επίδοση του 2010-’11 και έβαζε τις βάσεις για την τετράδα. Ο ήρωας του απογεύματος σε προσωπικό επίπεδο έφτανε τα οκτώ τεμάχια και έβγαζε τρελό… γούστο, γνωρίζοντας την αποθέωση του Τύπου στην Ισπανία.

Ωστόσο, εκεί, στα καλύτερα του, ήρθε η πτώση. Ντεφορμάρισμα και ένας μικρός τραυματισμός τον άφησαν στο περιθώριο. Άλλο γκολ δεν έβαλε στις επόμενες εννέα αγωνιστικές, στις οποίος 90λεπτο έβγαλε μόνο σε δύο περιπτώσεις. Και εκεί που είχε αρχίσει η κριτική, εκείνος εμφανίστηκε στο πιο αποφασιστικό σημείο της χρονιάς για την ομάδα του. Πάλεψε μόνος στη Σεβίλλη, αλλά τα δύο δικά του τεμάχια δεν ήταν αρκετά, ενώ την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε την αντεπίθεση κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Ετσι έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 17 συνολικά στη σεζόν, μιας και έχει άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο με πέντε τέρματα στην πορεία της Βιγιαρεάλ στα προημιτελικά του Europa League (έχει και ένα στο Κύπελλο). Για τα επτά εκατ. ευρώ που πλήρωσαν το καλοκαίρι οι Λεβαντίνοι για να τον αποκτήσουν από την Μπούρσασπορ, ο 24χρονος Κονγκολέζος αποδεικνύεται εξαιρετική επένδυση. Πολύ γρήγορος, διεισδυτικός, με τα δύο πόδια, άκρως κινητικός, δένει τέλεια με τον Ρομπέρτο Σολδάδο ως δεύτερος επιθετικός, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και μόνος τους μπροστά.

Ο Μπακαμπού βρίσκεται πάντα μέσα στις φάσεις και εάν ήταν λίγο πιο καλός στα τελειώματα του, θα είχε τουλάχιστον 20 γκολ στο πρωτάθλημα. Ακόμα κι έτσι όμως ο Τύπος στην Ισπανία συμφωνεί ότι είναι η πιο αποφασιστική μεταγραφή επιθετικού για την τρέχουσα περίοδο. Ο ίδιος το απολαμβάνει και συμφωνεί: «Νιώθω τέλεια και ακόμα δεν έχω βγάλει τον καλύτερο εαυτό μου. Για πρώτη χρονιά όμως είμαι ευχαριστημένος, καθότι προέρχομαι από μικρότερο πρωτάθλημα». Στην Τουρκία έπαιξε πολύ καλά πέρσι και με 21 γκολ σε 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κίνησε το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ, που μόνο μετανιωμένη δεν είναι για το ρίσκο που πήρε να αγοράσει παίκτη από μία μικρή ομάδα όπως η Μπούρσασπορ.

Το παιχνίδι το έμαθε σωστά στις φημισμένες ακαδημίες της Σοσό. Παιδί μεταναστών από την Κινσάσα, γεννήθηκε στο Παρίσι και έπαιξε αρχικά στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Γαλλίας. Όταν όμως έφτασε η ώρα να επιλέξει πραγματικά ποιο εθνόσημο θα ήθελε να τιμήσει, δεν αψήφησε την καταγωγή του. Ετσι βρέθηκε με τη φανέλα του Κονγκό, του οποίου είναι πλέον και το μεγάλο αστέρι. Σε αντίθεση όμως με άλλους μετανάστες, ο Κροκόδιλος, όπως τον αποκαλούν στο «Μαδριγάλ», είναι μορφωμένος, ήρεμος, δεν μπλέκει σε μπελάδες και ζει μόνο για το ποδόσφαιρο: «Αυτό δηλαδή που με κάνει ευτυχισμένο». Και εκείνος με τη σειρά του κάνει χαρούμενους με τα γκολ του τους φίλους της Βιγιαρεάλ, έχοντας ήδη διπλασιάσει την αξία του στο χρηματιστήριο της μπάλας.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος