Μια 11άδα όλο... αλητεία!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μια 11άδα όλο... αλητεία!

bet365

Μια κορυφαία ενδεκάδα με στυλ... αλήτικο! Καλή μπάλα, αλλά και πολύ ξύλο, κλωτσιές, μπουνιές και κόκκινες, πολλές κόκκινες κάρτες!

Λίστα με την κορυφαία ενδεκάδα έχουμε δει, την πιο ποιοτική επίσης, έχουμε θαυμάσει ενδεκάδα με τους πιο γρήγορους, αλλά και με τους πιο μπαλαδόρους! Οι τέσσερις κόκκινες κάρτες στο παιχνίδι της Τράμπζονσπορ έφεραν στο διαδίκτυο παίκτες τα… έσπαγαν εντός γηπέδου! Ποδοσφαιριστές που έβγαζαν τα νεύρα και τη δύναμη στον αγωνιστικό χώρο δίχως να υπολογίσουν τις συνέπειες. Παικταράδες, αλλά και… δολοφόνοι που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς! Σίγουρα μια ενδεκάδα δεν μπορεί να χωρέσει τόσους παίκτες, προσπαθήσαμε να διαλέξουμε έντεκα ποιοτικούς… τρελούς στην πιο «αλήτικη» ενδεκάδα των τελευταίων ετών!

Κάτω από τα δοκάρια ο Ολιβερ Καν! Εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στον Πλανήτη, τίτλους, διακρίσεις, καλή καρδιά, ποιος θα ξεχάσει την κίνησή του να αγκαλιάσει τον Κανιθάρες που έκλαιγε έπειτα την απώλεια του τροπαίου… Οταν όμως νευρίαζε, όταν το μυαλό… κόλλαγε, όταν αισθανόταν πως «κινδύνευε» γινόταν άλλος άνθρωπος! Ποιος θα ξεχάσει τις καρατιές, τα δαγκώματα, τα κεφαλοκλειδώματα…

Η τετράδα στην άμυνα είναι φόβος και τρόμος… Δεν ήθελες να τους αντιμετωπίσεις εντός κι εκτός γηπέδου!

Γιαπ Σταμ, ο Ολλανδός με το παγωμένο χαμόγελο, μοίρασε πολλές κλωτσιές, χτύπησε αντιπάλους και δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί του. Ποιοτικός αμυντικός, χάρισε τίτλους στην ομάδα του, αλλά και… ράμματα σε αντιπάλους. Πόσους έπιασε από το λαιμό όταν τον αμφισβητούσαν… Τα περισσότερα νεύρα του βγήκαν πάντως όταν έφυγε από τη Γιουνάιτεντ για τη Λάτσιο, ίσως επειδή αισθάνθηκε πικραμένος που τον «έδιωξε» ο Σερ Αλεξ!

Μάρκο Ματεράτσι, σκληρός, αντιαθλητικός, δυνατός, αλλά και παμπόνηρος! Είχε όλο το πακέτο για να γίνει αντιπαθητικός στους αντιπάλους. Ποιος θα ξεχάσει τα δολοφονικά μαρκαρίσματα σε Ιμπραΐμοβιτς, Τότι, την καρατιά – σοκ στον Σεφτσένκο, αλλά και τις άσημες κλωτσιές σε Πίρλο, Ρουί Κόστα. Ηταν αυτός που πήγε να πνίξει τον Μποζίνοφ! Πείτε αλήθεια, πόσοι δεν πανηγύρισαν όταν Ιμπραϊμοβιτς τον έκοβε στη μέση…

Πάολο Μοντέρο, ένας εκρηκτικός αμυντικός. Μπάλα ή αμυντικός θα τον περνούσαν, ποτέ και οι δυο… Δολοφονικά τάκλιν, δεκάδες κόκκινες κάρτες για τον Ουρουγουανό… μαχητή! Στη 13χρονη θητεία του στη Serie A τον αποκαλούσαν… εφιάλτη, αφού ήταν τρομακτικός! Πόσες φορές μοίρασε αγκωνιές, έκανε χειρονομίες στους οπαδούς, μοίρασε κουτουλιές! Mε 16 κόκκινες κάρτες στην Ιταλία και 21 συνολικά στην καριέρα του, πιστέψτε μας δεν θα βρείτε πιο «βρώμικο» αμυντικό! «Γεννήθηκα αμυντικός και θα πεθάνω αμυντικός» είχε τονίσει…

Η τετράδα της άμυνας κλείνει με τον Πέπε! Ναι, αυτό τον εξαιρετικό παίκτη, ποιοτικό, αλλά και… ικανό να κόψει καριέρες! Ο Μέσι ακόμα θυμάται το πάτημα του Πορτογάλου, όπως και ο Σισοκό την καρατιά στο κεφάλι. Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης πάγωσε βλέποντας τον Πέπε να κλωτσά με μανία τον Χαβιέρ Κασκέρο ακόμα και όταν ο τελευταίος ήταν στο έδαφος. «Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά μου. Ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής, και ως άνθρωπος κάνω λάθη» θα τονίσει και θα… τρελάνει τον κόσμο!

Τρία χαφ στην πιο «αλήτικη» ενδεκάδα, αν και εύκολα θα βάζαμε… 10 μέσους! Ο Ρόι Κιν έρχεται αμέσως στο μυαλό μας! Παικταράς, ήξερε πολλά κιλά μπάλα, όμως απαραίτητα ήταν και τα μαθήματα διαχείρισης θυμού! Εκανε… κοπάνα όμως και την πλήρωναν αντίπαλοι! Ολοι θυμούνται το δολοφονικό χτύπημα στον Άλφ Χάαλαντ, το 2001, στο ντέρμπι με τη Σίτυ, που είχε ως αποτέλεσμα τη πρόωρη λήξη της καριέρας του Νορβηγού αμυντικού. Ο Ιρλανδός είχε ρίξει κουτουλιά και στον συμπαίκτη του Πήτερ Σμάιχελ στη διάρκεια της προπόνησης. «Γαμ.....η κότα» αποκαλούσε τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ο Ρόι Κιν και λίγοι έχουν ξεφύγει από τα… πόδια του!

Δίπλα του ο Τζενάρο Γκατούζο, ένα… σκυλί του πολέμου! Παίκτης από εκείνους που είτε λατρεύεις, είτε τους μισείς… Ο Ιταλός κατάπιε πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα του, κάλυπτε όλο το γήπεδο, αλλά και μοίραζε ξύλο! Το χαστούκι στον Ζλάτανα, το ξύλο στον συμπαίκτη του Κρίστιαν Πόουλσεν, αλλά και το σκηνικό με τον Τζο Τζόρνταν όταν τον έπιασε από το λαιμό! Να πούμε την αλήθεια δυσκολευτήκαμε στην επιλογή, αφού και ο Ντε Γιονγκ θα μπορούσε εύκολα να πάρει τη θέση του. Τον αφήνουμε στον πάγκο και θυμόμαστε την καρατιά στο στήθος του Τσάμπι Αλόνσο!

Την τριπλέτα στα χαφ ολοκληρώνει ο Μπάρτον! Τι να θυμηθεί κανείς…Από το αποτσίγαρο σε μάτι συμπαίκτη του, το σπάσιμο ποδιού ενός πολίτη, τα δολοφονικά μαρκαρίσματα σε Τέβες, Αγουέρο. Πολλές οι μπουνιές που μοίρασε εντός γηπέδου, πολλές και οι κόκκινες κάρτες! Ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά και ο πιο «βρώμικος» παίκτης που γνώρισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στην επίθεση θα παίξουμε με Καντονά, Ντι Κάνιο και Ντιέγκο Κόστα! Κάποιοι θα προτιμούσαν τον Λουίς Σουάρες, όμως τα… παθήματα έγιναν μαθήματα, ο Ουρουγουανός σταμάτησε να δαγκώνει και κάνει μαγικά πράγματα στη Μπαρτσελόνα. Ο Καντονά ήταν ένας φανταστικός παίκτης, αλλά τα νεύρα του στέρησαν περισσότερες στιγμές δόξας.

Ο Ντιέγκο Κόστα έχει με το μέρος του, τους οπαδούς της Τσέλσι κι απέναντι του όλο το… Νησί! Γκρίνια, μουρμούρα, πισώπλατα μαρκαρίσματα, κλωτσιές, αλλά και επιθετικός που με μισή φάση θα σκοράρει!

Ο Πάολο Ντι Κάνιο έχει στο ενεργητικό του μια από τις ωραιότερες στιγμές στην Αγγλία! Στις 16 Δεκεμβρίου του 2000 ανακηρύχθηκε αθλητής του fair play στον πλανήτη του ποδοσφαίρου όταν, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα Εβερτον - Γουέστ Χαμ, αντί να σουτάρει και να σκοράρει, σταμάτησε τη μπάλα με τα χέρια του για να μπει ο γιατρός να βοηθήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τι είχε τραβήξει όμως και ο διαιτητής Πολ Αλκοκ από τα χέρια του Ιταλού…

 

Τελευταία Νέα