Pochettino save the Queen

Γιώργος Καραμάνος
Pochettino save the Queen

bet365

Από το 2013 που εργάζεται στο Νησί, ο Μαουρίτσο Ποκετίνο έχει στείλει στην Εθνική Αγγλίας τους 9 από τους 16 πρόσφατους που έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο.

Η Εθνική Αγγλίας γενικότερα είναι μία περίεργη ιστορία. Καθώς ο μοναδικός τίτλος της είναι το Μουντιάλ του 1966, μία μακρινή δηλαδή ανάμνηση, τα Λιοντάρια αναζητούν έκτοτε ανεπιτυχώς τον δρόμο για μία μεγάλη επιτυχία. Ποιος όμως θα μπορέσει να τους οδηγήσει εκεί; Ο Ρόι Χόντσον αλήθεια σε ποιον γεμίζει το μάτι ότι είναι ο ιδανικός; Και με ποιους παίκτες θα τα καταφέρει; Καθώς λοιπόν όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται πάνω από το Νησί και ειδικά εκείνο που έχει να κάνει με τη φουρνιά ταλέντων, υπάρχει ένας Αργεντινός που έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να διαμορφωθεί η σύγχρονη Εθνική.

Ο Μαουρίτσο (σ.σ.: και όχι Μαουρίτσιο) Ποκετίνο βρέθηκε στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2013, για λογαριασμό της Σαουθάμπτον. Από τότε λοιπόν που έπιασε δουλειά στην Premier League και από το καλοκαίρι του 2014 που μετακόμισε στην Τότεναμ, έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να κληθούν στην Εθνική ΕΝΝΕΑ από τους 16 πρωτάρηδες που έχει καλέσει σε αυτό το διάστημα ο εκλέκτορας της χώρας. Ετσι ο κόουτς από το Μέρφι της επαρχίας Σάντα Φε θα μπορούσε να θεωρηθεί και κάτι σαν εθνικός ευεργέτης, καθώς δουλεύει εξαιρετικά με τους νέους…


Ρίκι Λάμπερτ
Πρόκειται για την πιο τρελή περίπτωση απ’ όλες, καθώς στις 8 Αυγούστου, έχοντας δηλαδή μόλις κάνει την πρώτη του προετοιμασία με τον Ποκετίνο στο τιμόνι των Αγίων, κλήθηκε να φορέσει το εθνόσημο. Την ημέρα της συγκέντρωησς, αναγκάστηκε να φύγει για λίγες ώρες, επειδή γέννησε η γυναίκα του. Επέστρεψε, μπήκε στο ματς με την Σκωτία και σκόραρε στα 43 δευτερόλεπτα από την είσοδο του. Ηταν ήδη 31 ετών!


Ανταμ Λαλάνα - Τζέι Ροδρίγκες
Αμφότεροι κλήθηκαν ως παίκτες της Σαουθάμπτον την ίδια ακριβώς ημέρα με τον Λάμπερτ. Μόνο που εκείνοι δεν έπαιξαν άμεσα, αλλά απλά πήραν αρχικά λίγο από το κλίμα και την εμπειρία της Εθνικής. Και οι δύο τους αγωνίστηκαν τελικά στις 15 Νοεμβρίου, στην ήττα με 2-0 από τη Χιλή.


Λουκ Σο
Θεωρείται αποκλειστικά παιδί του Ποκετίνο. Με τον Αργεντινό έκανε το άλμα και την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του (2013-’14) και έγινε ακόμα ένας παίκτης της Σαουθάμπτον που επί των ημερών του φόρεσε το εθνόσημο. Ηταν στις 27 Φεβρουαρίου στο 1-0 επί της Δανίας, όταν αντικαθιστούσε τον Ασλεί Κόουλ.


Κάλουμ Τσέιμπερς
Αν και όταν βρέθηκε στην Εθνική για το φιλικό με τη Νορβηγία (3 Σεπτεμβρίου 2014), ήταν πλέον παίκτης της Αρσεναλ, δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον προηγούμενο προπονητή του αυτή η κλήση. Ο νεαρός αμυντικός εκτινάχτηκε με τον Ποκετίνο στον πάγκο της Σαουθάμπτον και έτσι κέρδισε και τη μεγάλη μεταγραφή στην Αρσεναλ.


Ναθάνιελ Κλάιν
Εγινε γνωστός στη Σαουθάμπτον του Ποκετίνο, μα κλήθηκε στην Εθνική τον Νοέμβριο του 2014, λίγους μήνες δηλαδή αφότου είχε αποχωρήσει ο κόουτς από το «Σεντ Μέρις». Σε εκείνα τα δύο φιλικά δεν αγωνίστηκε και τελικά έπαιξε στις 15 Νοεμβρίου στη νίκη με 3-1 επί της Σλοβενίας.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΤΕΝΑΜ

Χάρι Κέιν
Το πόσο απογειώθηκε η καριέρα του πέρσι με τον Ποκετίνο, είναι μάλλον περιττό να το αναλύσουμε. Ετσι βρέθηκε τον Φεβρουάριο στην Εθνική και στις 27 Μαρτίου, στο ντεμπούτο του, άνοιξε λογαριασμό στο 4-0 επί της Λιθουανίας. Μέχρι στιγμής μετράει τρία γκολ σε επτά συμμετοχές.


Ράιαν Μέισον
Δανεικός για χρόνια αριστερά και δεξιά, επέστρεψε πέρσι στην Τότεναμ έπειτα από απαίτηση του Ποκετίνο. Ο Αργεντινός τον πιστεύει και τον θεωρεί βασικό. Ο 24χρονος μέσος έκανε ντεμπούτο λοιπόν με τα Λιοντάρια στις 23 του περασμένου Μαρτίου και έδωσε την ασίστ για την φιλική ισοφάριση (1-1) κόντρα στην Ιταλία.


Ντέλε Αλι
Αποκτήθηκε πέρσι τον χειμώνα, δόθηκε δανεικός και επέστρεψε το καλοκαίρι. Στα 19 του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ποκετίνο και όχι μόνο αυτό. Με το καλημέρα στην Τότεταμ, κέρδισε και τον Χόντσον που τον έριξε στην Εθνική στις 9 Οκτωβρίου, πριν από ένα μήνα δηλαδή, στο 2-0 επί της Εσθονίας. Στην πραγματικότητα βιάστηκε να το0 κάνει, ώστε να μην αγωνιστεί ο Ντέλε Αλι με τη φανέλα της Νιγηρίας.


Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα