Λε Τισιέ: «Ήταν ενστικτώδες» (vid)

Gazzetta team
Λε Τισιέ: «Ήταν ενστικτώδες» (vid)

bet365

Ο Ματ Λε Τισιέ θυμάται στο FouFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με τη Νιούκαστλ το 1993.

Το 2012 η Premier League ετοίμασε ένα video με τα καλύτερα γκολ για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή της. Μόνο ένας είχε δύο γκολ στο Top 10. Ήταν, μάλιστα, από το ίδιο παιχνίδι! Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Ίαν Μπράνφουτ, είχε αφήσει τον Ματ Λε Τισιέ στον πάγκο για 3 ματς, καθώς πίστευε ότι δεν δούλευε αρκετά στις προπονήσεις.

Του έδωσε την ευκαιρία, όμως, να ξεκινήσει στο ματς με τη Νιούκαστλ και ο Άγγλος μας αντάμειψε με μία από τις πιο λαμπρές εμφανίσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος. Δύο εκπληκτικά γκολ σε διάστημα 27’! «Είμαι σίγουρος ότι ο Μπράνφουτ ήθελε να με κάνει αλλαγή», μας εξομολογήθηκε ο Λε Τισιέ.

Μία βαθιά μπαλιά, μία κεφαλιά και μία ενέργεια που έγραψε ιστορία. «Ο Ντάουι μου είχε δώσει την πάσα και έτσι ήξερα ότι η μπάλα μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε. Έτσι, όταν την είδα να έρχεται λίγο πίσω μου, δεν ήταν μεγάλη έκπληξη. Μπόρεσα να βάλω σε τέτοια θέση το σώμα μου, ώστε να την φέρω μπροστά με τακουνάκι. Σκοπός μου ήταν να κάνω την κούρσα και έπρεπε να βρω έναν τρόπο να βάλω την μπάλα μπροστά. Αυτή ήταν η μοναδική μου επιλογή να πω την αλήθεια. Ήταν και τυχερό ότι η κίνηση έγινε τέλεια».

«Νομίζω ότι αυτό που με ξεχώριζε ήταν ότι όταν έκανα τέτοιες κινήσεις, δεν το σκεφτόμουν. Απλά το σώμα μου αντιδρούσε όπως έπρεπε. Ήμουν ικανός να προσαρμοστώ σε ό,τι και να συνέβαινε στο γήπεδο. Η κίνησή μου ήταν ενστικτώδης. Αυτό που ξεχώριζε στην κίνηση ήταν ότι οι αμυντικοί έπεφταν πάνω μου, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν την μπάλα, όμως ήμουν πιο γρήγορος».

Από τη στιγμή που πήρε την μπάλα ο Λε Τισιέ μέχρι να την βάλει στα δίχτυα πέρασαν 5,78 δευτερόλεπτα! Ο άσος της Σαουθάμπτον πέτυχε ακόμη ένα εκπληκτικό γκολ 2’ πριν το τέλος του ματς, για να δώσει τη νίκη στους Αγίους. Ήταν, όμως, κουρασμένος για να το πανηγυρίσει έξαλλα…

 

Τελευταία Νέα