Ο Ρόμπεν που είναι; (vids)

Ο Ρόμπεν που είναι; (vids)

bet365

Ρονάλντο, Μέσι και Νόιερ θα διεκδικήσουν τη «Χρυσή Μπάλα» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται γιατί για μια ακόμη φορά έμεινε εκτός νυμφώνος ο Άριεν Ρόμπεν.

Στις 12 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη θα ανακοινωθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2014, με τους εκλεκτούς να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ. Πρόκειται για μια διαδικασία, όπου η FIFA και το περιοδικό France Football επιβραβεύουν ουσιαστικά τη συμβολή του εκάστοτε ποδοσφαιριστή στις επιτυχίες του συλλόγου και της εθνικής του ομάδας, σε συνδυασμό με το ατομικό του ταλέντο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε μετράει μόνο το ατομικό ταλέντο. Γιατί, αν κριτήριο ήταν αποκλειστικά αυτό, τότε ενδεχομένως ο Μέσι να έπαιρνε... σπίτι του το βραβείο μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Αντίστοιχη κουβέντα έγινε και πέρσι, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», προσπερνώντας τους Μέσι και Ριμπερί. Ο πορτογάλος επιβραβεύθηκε για μια χρονιά, όπου είχε κατακτήσει το απόλυτο... τίποτα. Αντίθετα, ο δεύτερος Μέσι είχε πάρει πρωτάθλημα και σούπερ-καπ Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο τρίτος Ριμπερί είχε σηκώσει... τα πάντα με την Μπάγερν Μονάχου. Τσάμπιονς Λιγκ, νταμπλ στη Γερμανία, ευρωπαϊκό σούπερ-καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Όμως και πέρσι υπήρξε το ερώτημα «γιατί ο Ριμπερί και όχι ο Ρόμπεν»;

Μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων και σοβαρών τραυματισμών, το 2009 ο Άριεν Ρόμπεν βρήκε... την Ιθάκη του στην Μπάγερν. Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός αποτελεί τα πέντε τελευταία χρόνια το πιο πολύτιμο γρανάζι στην καλοκουρδισμένη γερμανική μηχανή, με τη συμβολή του να είναι τεράστια στις επιτυχίες των Βαυαρών εντός και εκτός συνόρων. Και κυρίως είναι ο ποδοσφαιριστής, που μόνος του ανεβάζει ένα επίπεδο την ομάδα με την απόδοσή του ή με μια ενέργειά του.

Όπως τα κριτήρια για τον Νόιερ ήταν (εκτός από το ότι αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα παγκοσμίως) η κατάκτηση του νταμπλ στη Γερμανία με την Μπάγερν και φυσικά η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα «πάντσερ», αντίστοιχα κριτήρια θα έπρεπε να υπήρχαν και για τον Ρόμπεν. Τι κατάφερε μέσα στο 2014 ο Ολλανδός; Πήρε ντάμπλ με την Μπάγερν (όπως και ο Νόιερ), ενώ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας οδήγησε στην 3η θέση του κόσμου την εθνική Ολλανδίας, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έμεινε αήττητη σε όλη τη διοργάνωση. Όσο για τα ατομικά του νούμερα; 21 γκολ και 17 ασίστ σε 45 παιχνίδια με την Μπάγερν, ενώ σε 7 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε 3 τέρματα και ισάριθμες ασίστ.

Κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και δικαιωματικά αξίζει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική τριάδα (είναι και το μεγάλο φαβορί για το βραβείο), ο Λιονέλ Μέσι τι παραπάνω κατάφερε από τον Ρόμπεν φέτος; Με την Μπαρτσελόνα δεν κατέκτησε τίποτα μέσα στο 2014, ενώ στο Μουντιάλ έφτασε με την Αργεντινή μέχρι τον τελικό. Μπορεί να πέτυχε 4 γκολ (όλα στους ομίλους) όμως δεν έγινε... Μαραντόνα, απογοητεύοντας τους συμπατριώτες του.

Γιατί λοιπόν – τουλάχιστον για φέτος – να μην είναι εκτός τριάδας ο Λιονέλ Μέσι; Και γιατί στη θέση του να μη βρίσκεται ο Άριεν Ρόμπεν; Η εξήγηση είναι απλή. Ο Αργεντινός είναι το αγαπημένο παιδί της FIFA. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την έκπληξή του ίδιου του Μέσι, όταν αναδείχθηκε αυτός MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όχι κάποιος ποδοσφαιριστής της εθνικής Γερμανίας. Παικταράς ο σούπερ Λίο, ο καλύτερος της εποχής του και ίσως ο μόνος που μπορεί να βρίσκεται στο πάνθεον των κορυφαίων όλων των εποχών, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται... με το ζόρι στους εκλεκτούς. Ούτε ο ίδιος δεν το θέλει αυτό...

 

Τελευταία Νέα