Στα... σχοινιά με Ασλεϊ ο Μπενίτεθ!

Gazzetta team
Στα... σχοινιά με Ασλεϊ ο Μπενίτεθ!

bet365

Ο Ράφα Μπενίτεθ τα βρήκε... σκούρα με τον Ασλεϊ και ήδη σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ισπανός πίστεψε στη διοίκηση, αλλά οι Καρακάξες δε δείχνουν διάθεση για επιστροφή στην ελίτ!

Ο Ράφα Μπενίτεθ συνεχίζει στη Νιουκάστλ, ωστόσο η αβεβαιότητα γύρω από το προπονητικό του μέλλον καλά κρατεί. Από τη μία το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει τις προσθήκες που ήθελε και από την άλλη η κρούση που έχει από την Γουέστ Χαμ! Αλλωστε, ο Σλάβεν Μπίλιτς μετρά μέρες στο Λονδίνο!

Ο Μπενίτεθ ήταν εμφανώς ενοχλημένος διότι θεωρούσε πως υπήρχε το μπάτζετ για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Μάλιστα μετά από μη επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων για μεταγραφές έφυγε από το προπονητικό κέντρο νευριασμένος. Οι σχέσεις του Ράφα με τον Μάικ Ασλεϊ στα άκρα, ο Ισπανός δεν εμπιστεύεται καθόλου το αφεντικό της ομάδας, είναι θυμωμένος, βαθιά απογοητευμένος. Παρά τις αναποδιές δεν παραιτήθηκε. Υπάρχει και η συναισθηματική φόρτιση και η αποφασιστικότητά του να πετύχει καθώς είχε ήδη καταφέρει την άνοδο της ομάδα. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα μείνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για rafael benítez mike ashley

Υπάρχει και το οικονομικό σκέλος των 5 - 6 εκατ. λιρών σε περίπτωση που σπάσει το συμβόλαιό του. Οι διοικούντες την ομάδα δεν θέλουν να τον χάσουν, όμως η Γουέστ Χαμ έχει ακόμα τις πιθανότητές της. Στα Σφυριά και σε επίπεδο διοίκησης έχει μεγάλους θαυμαστές που μπορούν να τον πείσουν για αλλαγή προπονητικής... στέγης. Μάλιστα δείχνουν να έχουν πρόθεση να πληρώσουν ακόμα και τα 6 εκατ. λίρες του buy out του συμβολαίου του με Νιουκάστλ!

Ομως, η μεγάλη επιθυμία του Άσλεϊ είναι να κρατήσει στα ηνία της ομάδας τον Μπενίτεθ. Θεωρεί πως με την παρουσία του όχι μόνο ενισχύεται το brand name της ομάδας, αλλά και την προσπάθειά του να πουλήσει στους Κινέζους. Ο εγωισμός του όμως έφερε τα πάνω – κάτω, αφού μεταγραφικά δεν τον κάλυψε!

Αποτέλεσμα εικόνας για rafael benítez mike ashley

Ο Μπενίτεθ δέχθηκε να γίνουν... περικοπές 200.000 λιρών την εβδομάδα, ωστόσο τις τελευταίες 10 ημέρες των μεταγραφών η Νιουκάστλ απέτυχε στο να υπογράψει με τον οποιονδήποτε. Αφήνοντας έτσι τον κόουτς Ράφα να πιστεύει ότι με αυτό το υλικό και με την συγκεκριμένη διοίκηση δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Οι Καρακάξες δαπάνησαν 36 εκατ. λίρες για έξι παίκτες, αλλά είχαν και 16 αποχωρήσεις που έφεραν αρκετά εκατομμύρια. Ο Μπενίτεθ έμεινε χωρίς εναλλακτική λύση για κίπερ, φορ, εξτρέμ και κεντρικό χαφ.

Ο Άσλεϊ φάνηκε να λειτουργεί με την λογική πως ο Μπενίτεθ μπορεί με τις προπονητικές του ικανότητες να κρατήσει τη Νιουκάστλ στην Premier. Τι και αν τον Ιούνιο τόνιζε: « θα δώσω και την τελευταία λίρα για μεταγραφές», όλα ξεχάστηκαν σε σύντομο διάστημα. Η διοίκηση... τσιγκουνεύτηκε να αποκτήσει τον Τάμι Αμπραχαμ από την Τσέλσι, ενώ δε μπόρεσε να πάρει ούτε τον Καμπαγιέρο. Η διοίκηση αμφισβήτησε ανοιχτά το ότι η ομάδα ήθελε και άλλον γκολκίπερ και το χάσμα με τον Ισπανό κόουτς μεγάλωσε.. Πέρασαν επίσης δυο μήνες, τρομερή αργοπορία κι αμφισβήτηση για να κλείσουν οι προσθήκες των Λεζέν και Μερίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για rafael benítez mike ashley

Ως νικητής του τροπαίου του Champions League και παρών στο συνέδριο της ελίτ των προπονητών στη Νιόν, ο Ράφα έχει άλλον τρόπο προσέγγισης και προφανώς όλα αυτά δεν τον ικανοποίησαν. Ο Μπενίτεθ αντιλαμβάνεται πως ο Άσλεϊ δεν θα χρηματοδοτήσει ποτέ επαρκώς την προσπάθεια της Νιουκάστλ να επανέλθει στους μεγάλους της Ευρώπης. Ο Ισπανός έχει μία δύσκολη απόφαση να πάρει και πρέπει να την λάβει άμεσα...

 

Τελευταία Νέα