Μπλε... διάβολοι

Μπλε... διάβολοι

bet365

Με αφορμή τη μεταγραφή του Νεμάνια Μάτιτς από την Τσέλσι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες, στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Νεμάνια Μάτιτς πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ωρα το δρομολόγιο Λονδίνο-Μάντσεστερ, ακολουθώντας στην Γιουνάιτεντ τον πρώην προπονητή του στην Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο. Έτσι, η παροικία των πρώην «μπλε» μεγάλωσε στο Ολντ Τράφορντ, αφού εκεί, ο Μάτιτς βρήκε τους Χουάν Μάτα και Ρομέλου Λουκάκου. Ο Ισπανός μέσος έφυγε από την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2014 και μετακόμισε στο Μάντσεστερ, ενώ ο Βέλγος επιθετικός, που ήταν παίκτης της Τσέλσι το διάστημα 2011-2014, φόρεσε τη φανέλα των «μπέμπηδων» πριν από λίγες ημέρες. Οι τρεις τους ανήκουν στη μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών, που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες τα τελευταία 25 χρόνια, όσα, δηλαδή, υπάρχει η Πρέμιερ Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται όλους τους προηγούμενους.

Μαρκ Χιουζ
Παίκτης-σύμβολο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Αφού περιπλανήθηκε σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν τη διετία 1986-1988, επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιστροφή των «μπέμπηδων» στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, με το ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ, τη σεζόν 1992-93. Μετά τις κατακτήσεις δύο πρωταθλημάτων και πολλών άλλων τίτλων, ο Χιουζ αποχώρησε από την Γιουνάιτεντ το 1995, παίρνοντας μεταγραφή για την Τσέλσι, έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών. Ο Ουαλός επιθετικός ήταν ένας από τους παίκτες-«κλειδιά» των Λονδρέζων, κατά την επιστροφή τους στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, οδηγώντας τους στην κατάκτηση δυο κυπέλλων Αγγλίας και ενός κυπέλλου κυπελλούχων. Στο Στάμφορντ Μπριτζ έμεινε ως το 1998, όταν και συνέχισε την καριέρα του στην Σαουθάμπτον.

Πολ Πάρκερ
Πήρε μεταγραφή από την ΚΠΡ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1991 και ήταν βασικό μέλος της ομάδας, που κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα της Πρέμιερ Λιγκ, το 1993 και το 1994. Στη συνέχεια, η παρουσία του Γκάρι Νέβιλ στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και κάποιοι τραυματισμοί μείωσαν το χρόνο συμμετοχής του Άγγλου μπακ, ο οποίος αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ το 1996. Στα μισά της σεζόν 1996-97, οι πολλοί τραυματισμοί ποδοσφαιριστών της Τσέλσι οδήγησαν τους «μπλε» σε αναζήτηση επιπλέον λύσεων, με τον Πάρκερ να αγωνίζεται για λίγα παιχνίδια με τους Λονδρέζους, πριν αποχωρήσει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο τέλος εκείνης της σεζόν.

Μαρκ Μπόσνιτς
Όπως ο Χιουζ, έτσι και ο Αυστραλός τερματοφύλακας είχε δύο θητείες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρώτη τη διετία 1989-1991 και η δεύτερη από το 1999 έως και το 2001. Αν και αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Πίτερ Σμάιχελ, ο Μπόσνιτς είχε συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια των «μπέμπηδων» μόνο τη σεζόν 1999-00. Η άφιξη του Μπαρτέζ το 2000 δεν επέτρεψε στον Αυστραλό να αγωνιστεί ποτέ ξανά με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2001 να αποχωρήσει και να υπογράψει στην Τσέλσι. Ωστόσο, κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά και φυσικής κατάστασης στάθηκαν εμπόδιο για καριέρα του Μπόσνιτς στους «μπλε», με το κύκνειο άσμα του στο Στάμφορντ Μπριτζ να έρχεται το 2003, όταν πιάστηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες.

Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Ένας ποδοσφαιριστής με απίστευτο ταλέντο, που δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Το 2001, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπαγε το – τότε - μεταγραφικό ρεκόρ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, κάνοντας δικό της τον Αργεντινό χαφ της Λάτσιο, έναντι 28 εκατομμυρίων λιρών. Το αγωνιστικό στυλ του βιρτουόζου Βερόν δεν ταίριαξε με την ταχύτητα και τη δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου και δύο χρόνια μετά αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ. Παρόλα αυτά, συνέχισε στην Αγγλία, με τον Αργεντινό να αποτελεί μία από τις πρώτες μεταγραφές του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι. Στο Στάμφορντ Μπριτζ έμεινε μόλις ένα χρόνο, αφού αποχώρησε με την έλευση του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Ψηφίστηκε ως μία από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ρανταμέλ Φαλκάο
Πριν από μία πενταετία ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο τον Ιανουάριο του 2014, πήγε πολύ πίσω την καριέρα του. Τον Σεπτέμβριο του ’14, η Μονακό παραχώρησε δανεικό τον Κολομβιανό στράικερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο Φαλκάο ήταν σκιά του εαυτού του. Σε 29 συμμετοχές συνολικά με τη φανέλα των «μπέμπηδων» σημείωσε μόλις 4 γκολ, με τη Γιουνάιτεντ στο τέλος της σεζόν να μην ενεργοποιεί τη ρήτρα της αγοράς του και ο παίκτης να αποχωρεί. Ωστόσο, η επόμενη σεζόν τον βρήκε και πάλι στην Αγγλία, ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά στην Τσέλσι. Εκεί, ο Φαλκάο τα πήγε ακόμη χειρότερα, πετυχαίνοντας μόλις ένα τέρμα σε 12 εμφανίσεις με τους «μπλε», πριν επιστρέψει ξανά στην Μονακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα