Τα πιο γρήγορα «πιστόλια»

Τα πιο γρήγορα «πιστόλια»

bet365

Ο Κέβιν Γκαμεϊρό πέτυχε τρία τέρματα σε 4’43’’ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην ιστορία των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Μπεμπέτο κατέχει το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, από το 1995, όταν φορούσε τη φανέλα της Λα Κορούνια. Τότε, για την 5η αγωνιστική, η Ντεπορτίβο επικράτησε της Αλμπαθέτε με 5-0, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει όλα τα γκολ της ομάδας του (2’, 83’, 84’, 86’ και 89’). Και μπορεί να πέτυχε τρία τέρματα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (83’, 84’, 86’), ωστόσο το χατ-τρικ σημειώθηκε με τα πρώτα του γκολ, στο 2’, στο 83’ και στο 84’. Δηλαδή, μέσα σε διάστημα 82 λεπτών.

Έτσι, τα 4’43’’, που χρειάστηκε ο Κέβιν Γκαμεϊρό για να πετύχει τρία τέρματα ήταν υπεραρκετά, ώστε βάλει το όνομά του στην «Χρυσή Βίβλο» του ισπανικού πρωταθλήματος και να γίνει το πιο γρήγορο «πιστόλι» στην ιστορία της La Liga. Για λίγα δευτερόλεπτα, μάλιστα, ξεπέρασε τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος το 2006, ως ποδοσφαιριστής της Βαλένθια είχε σημειώσει τρία γκολ απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, μέσα σε διάστημα 4 λεπτών και 47 δευτερολέπτων.

Με την αφορμή αυτή, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τα πιο γρήγορα «πιστόλια» και των υπόλοιπων τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Premier League – Σαντιό Μανέ
Δεν έδωσε τυχαία 34 εκατομμύρια λίρες η Λίβερπουλ στην Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει, αποτελώντας την πιο ακριβή μεταγραφή Αφρικανού ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Το μεγαλύτερο «μπαμ» τη διετία (2014-2016) παραμονής του στους «Αγίους» το έκανε στις 16 Μαΐου 2015. Σε έναν αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα, ο Σενεγαλέζος επιθετικός έφτασε στο χατ-τρικ, μόλις σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Με αυτό το επίτευγμα, ο Μανέ έσπασε το ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ (4’ 33’’) από το 1994.

Bundesliga – Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, η Μπάγερν Μονάχου υποδεχόταν την Βόλφσμπουργκ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αφήνει τον Πολωνό επιθετικό στον πάγκο. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, με τον Λεβαντόφσκι να μπαίνει στο παιχνίδι, με την έναρξη της επανάληψης και μέσα σε λίγα λεπτά να σπάει όλα τα ρεκόρ. Σημείωσε πέντε γκολ σε 8’59’’, τα περισσότερα που έχει βάλει παίκτης, ως αλλαγή. Όσον αφορά το διάστημα, που πέτυχε χατ-τρικ; Μόλις 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Ligue 1 – Ματ Μουσιλού
Μόλις τρεις μήνες κράτησε το ρεκόρ του Ζερεμί Μενέζ, από ένα παιχνίδι της Σοσό απέναντι στην Μπορντό. Κι αυτό γιατί ο Ματ Μουσιλού της Λιλ, τον Απρίλιο του 2005, έγινε ο κάτοχος του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Ligue 1. Μέσα σε έξι λεπτά (12’, 16’, 18’) ο Κονγκολέζος επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στην Ιστρ, οδηγώντας τους «λιλουά» σε ένα εντυπωσιακό 8-0 (αργότερα σημείωσε και τέταρτο τέρμα).

Serie A – Βαλεντίνο Ματσόλα
Πολλά χρόνια πίσω θα χρειαστεί να γυρίσει κανείς, προκειμένου να βρει το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Serie A. Ένα επίτευγμα, που κατέχει ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, που έχασε τη ζωή του στην αεροπορική τραγωδία της Superga, στις 4 Μαΐου 1949. Ο Βαλεντίνο Μάτσολα, δύο χρόνια νωρίτερα, είχε σημειώσει τρία τέρματα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (λόγω εποχής είναι αδύνατο να γίνει ακριβής καταγραφή του χρόνου) σε ένα 6-0 της Τορίνο απέναντι στην Βιτσέντζα. Ένα ρεκόρ, που είναι ακατάρριπτο για 68 ολόκληρα χρόνια.

 

Τελευταία Νέα