Νεϊμάρ: Η δημιουργία ενός σούπερ σταρ! (doc)

Νεϊμάρ: Η δημιουργία ενός σούπερ σταρ! (doc)

Gazzetta team
Νεϊμάρ: Η δημιουργία ενός σούπερ σταρ! (doc)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει αποκλειστικά το ντοκιμαντέρ για την πορεία του Νεϊμάρ από τους δρόμους Πραϊα Γκράντε στην μετάλλαξή του στον απόλυτο super star!

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τον Νεϊμάρ τον λαμπρό Βραζιλιάνο ο οποίος είναι μέλος του τρομερού MSN της Μπαρτσελόνα. Αλήθεια πως έφτασε σε αυτό το επίπεδο; Πως είναι στα αλήθεια ο Νεϊμάρ; Η τελευταία παραγωγή του FourFourTwo Films σας μεταφέρει την απίστευτη ιστορία του Νεϊμάρ από τους δρόμους της Πραϊα Γκράντε στην γραμμή κρούσης της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτοντας συναρπαστικές ιστορίες μιλώντας με πρόσωπα που τον γνωρίζουν καλύτερα από όλους.

Στην κάμερα του FourFourTwo μιλάει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, πρώην συμπαίκτες του και προπονητές του, συμπεριλαμβανομένου και του Λίμα-του πρώτου του και πιο σημαντικού του προπονητή στην Σάντος, καθώς και οι άλλοι Βραζιλιάνοι σταρ Φιλίπε Κουτίνιο και Γουίλιαν.

Νεϊμαρ: Η δημιουργία ενός σούπερσταρ είναι το δεύτερο πρότζεκτ των FourFourTwo Films το οποίο διεισδύει σε βάθος στην πορεία του αστέρα των Καταλανών και στην εξέλιξή του σε αυτό το τεράστιο football media brand.

«Στο πρώτο μου επίσημο ματς, δεν ήξερα τι να κάνω. Επρεπε να χαμογελάω; Επρεπε να χειροκροτήσω; Επρεπε να μείνω σοβαρός; Ηταν περίεργο. Μπήκα σε έναν αγώνα στο Pacaembu Stadium και η ιστορία μου ξεκίνησε εκεί» είναι τα πρώτα λόγια του ίδιου του Νεϊμάρ στο documentary. «Θυμάμαι ότι κάθε μέρα έπαιζα ποδόσφαιρο στους δρόμους. Ξυπνούσα και ήθελα αυτό παρότι έπρεπε να πάω στο σχολείο. Οπότε όταν γύριζα σπίτι, έφευγα αμέσως και έμενα έξω μέχρι το βράδυ, παίζοντας ποδόσφαιρο. Είχα πολύ ευτυχισμένη παιδική ηλικία με τους φίλους μου παίζοντας στους δρόμους. Αυτό με βοήθησε, το γρήγορο παιχνίδι, η βραζιλιάνικη εξυπνάδα. Ημουν πραγματικά χαρούμενος παίζοντας street football. Είχα πολλούς προπονητές που επηρέασαν τη ζωή μου, όμως ο Λίμα ήταν ξεχωριστός για μένα» συνεχίζει ο σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Λίμα θυμάται. «Για να έχετε μια ιδέα, όταν είδα για πρώτη φορά τον Νεϊμάρ, ήταν 13 ετών και έπαιζε futsal. Πήγα να τον δω να παίζει και έμεινα κατάπληκτος από αυτό που είδα. Ομως αναρρωτιόμουν αν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα και στο γήπεδο. Μετά, μίλησα στον πατέρα του. Ο Ζίτο ήταν τότε ο διευθυντής των μικρών ομάδων της Σάντος και του είπα. 'Εχουμε ένα πρόβλημα να λύσουμε. Εχουμε βρει ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο και πιστεύω ότι έχει εκπληκτικά περιθώρια εξέλιξης τεχνικά και τακτικά. Ομως είναι 13 ετών και δεν έχουμε ομάδα για την ηλικία του στον σύλλογο'. Ο Ζίτο με ρώτησε. 'Πιστεύεις όντως σε αυτόν;'. Του είπα ότι τον πιστεύω, μου είπε ότι θα φτιάξει μια ομάδα για εκείνον και έτσι έγινε».

«Το futsal ήταν πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Βελτίωσε την τεχνική μου, γρήγορη σκέψη, κοφτές κινήσεις. Νομίζω ότι το futsal είναι κάτι βασικό στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Είχε μεγάλη σημασία στη δική μου» λέει ο Νεϊμάρ.

Ελάνο, πρώην ποδοσφαιριστής της Σάντος
«Τότε, συνάντησα ένα μικρό αγόρι που μόλις είχε βγει από τις ακαδημίες, όμως ήταν ήδη γνωστός και είχε μπει δυνατά στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα, είχε δυσκολίες στο να προσαρμοστεί στο νέο επίπεδο όμως ήταν ένα παιδί που τα έδινε όλα στις προπονήσεις. Προετοίμαζε τον εαυτό του πολύ καλά για τα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που είμαι φίλος του και που βλέπω την εξέλιξή του κάθε μέρα αλλά και το ότι είναι ήδη παίκτης παγκόσμιας κλάσης».

Μουρίσι Ραμάλιο, πρώην προπονητής της Σάντος
«Οταν ανέλαβα την Σάντος ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Αλλά είχαμε καλό ρόστερ, καλούς παίκτες και ένα αστέρι. Το Νεϊμάρ, που έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Αν και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, τα καταφέραμε. Οπως όλοι οι παίκτες παγκόσμιας κλάσης, ο Νεϊμάρ έκρινε μόνος του αγώνες από μικρή ηλικία. Μπορείς να ξεχωρίσεις τον special παίκτη από μικρή ηλικία, όμως ο Νεϊμάρ ήταν διαφορετικός από τα 15-16.

Στο Copa Libertadores του 2011 το μόνο πράγμα που του έλειπε ήταν εμπειρία. Ομως αυτό δεν του ήταν πρόβλημα, ένιωθε πάντα εξαιρετικά στο γήπεδο. Είχε το δικό του στιλ. Ηταν λίγο ανεύθυνος με τα κόλπα που επιχειρούσε όμως έκανε τη διαφορά για μας. Προφανώς και είχαμε και άλλους σημαντικούς παίκτες, ήμασταν δυνατοί ομάδα. Ομως από τότε ο Νεϊμάρ έδειχνε ότι έχει τη δυνατότητα να παλέψει για να γίνει ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου».

Ο Νεϊμάρ λέει για την Μπαρτσελόνα και την τριπλέτα που έχει σχηματίσει μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουίς Σουάρες. «Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις γιατί ουσιαστικά το ζούμε, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό, οπότε δεν αντιλαμβανόμαστε στο 100% αυτό που εκπροσωπούμε και το τι κάνουμε πραγματικά. Ομως ναι, γνωρίζουμε ότι γράφουμε ιστορία. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει χάρη στη φιλία μας εκτός γηπέδου, αυτός είναι ο λόγος».

«Ο Νεϊμάρ είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αν και προτιμώ τον Μέσι, ο Αργεντινός είναι επίσης ένας σπουδαίος παίκτης. Είναι απόλαυση να παρακολουθείς την Μπαρτσελόνα. Οταν ξέρω ότι παίζει ο Νεϊμάρ, πηγαίνω στον καναπέ για να δω ένα καλό ματς και τα γκολ του» λέει ο Πέπε, θρύλος της Σάντος, για να προσθέσει ο Μουρίσι Ραμάλιο. «Πάντα θέλει να ντριμπλάρει. Αν τον καλέσω στο σπίτι μου, θα πάρει μια μπάλα και θα αρχίσει να παίζει, είναι αυτό που του αρέσει. Αυτή είναι η ζωή του. Αγαπά το επάγγελμά του και αυτό που ζει είναι η απόλυτη ευτυχία. Μπορείς να το δεις αυτό κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα μπαίνει στο γήπεδο. Γίνεται όλο και καλύτερος».

Φιλίπε Κουτίνιο, Λίβερπουλ/Εθνική Βραζιλίας
«Είναι το μεγαλύτερο είδωλο της Βραζιλίας στις μέρες μας, είναι ο καλύτερος παίκτης μας. Λέω ότι αν και είμαστε φίλοι και έχουμε την ίδια ηλικία, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Βραζιλιάνοι, οι συμπαίκτες του ενθουσιαζόμαστε με τις εμφανίσεις του με την Σελεσάο και την Μπαρτσελόνα».

Γουίλιαν, Τσέλσι/Εθνική Βραζιλίας
«Είναι το σημείο αναφοράς στην Σελεσάο. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικός και μπορούμε να δούμε τη διαφορά όταν παίζει μαζί μας. Παίρνει την ευθύνη και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει στην Εθνική ομάδα».

«Ο Νεϊμάρ είναι ταπεινότητα, είναι καλό παιδί. Μερικές φορές ντρέπεται σε κάποιες καταστάσεις» λέει ο Ελάνο. «Ας πουμε, τον καλό στο σπίτι μου για μπάρμπεκιου και μπορεί να ντρέπεται αν δεν ξέρει όλους τους καλεσμένους. Φέρεται καλά σε όλους. Οταν ήταν στην Σάντος ήταν γύρω του 50-100 παιδιά και έδινε προσοχή σε όλα. Είναι η απλή πλευρά του ανθρώπου. Είναι αυτό που θαυμάζω σε αυτόν». Ο Ραμάλιο συνεχίζει. «Οι παίκτες πηγαίνουν στα δωμάτιά τους μέχρι να αρχίσουν τα παιχνίδια. Δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Ο Νεϊμάρ είναι εντελώς διαφορετικός. Για παράδειγμα, στα γενέθλιά του στο Σάο Πάουλο, τους πρώτους που κάλεσε ήταν οι υπάλληλοι της Σάντος για τους οποίους είχε κανονίσει τη μεταφορά τους έτσι ώστε να βρίσκονται στο party. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πρόεδρο. Μάγειρες, κηπουροί, οι πιο ταπεινοί ήταν οι πρώτοι που κάλεσε. Είναι κάποιος που θυμάται το παρελθόν του και σέβεται τους πάντες».

«Το πρώτο πράγμα που συνήθιζε να λέει μετά την προπόνηση ήταν 'Μίστερ, θέλω να εκτελέσω μερικά φάουλ, μπορώ;'. Και βέβαια του έλεγα, έλα» λέει ο Λίμα. «Επαιρνε μερικές μπάλες και μαζί του έμεναν δύο τερματοφύλακες για εξάσκηση. Και ήταν εκείνος που παρατηρούσε τα λάθη του. Ηθελε πολύ να πετύχει τους στόχους του. Δεν θα αργήσει πολύ η ώρα που θα τον δω να είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο». Ο Ελάνο προσθέτει. «Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Εχει συγκέντρωση εντός και εκτός γηπέδου. Ο κόσμος βλέπει τον Νεϊμάρ να είναι σε party και διάφορα άλλα τέτοια, όμως αυτά συμβαίνουν όταν βρίσκεται σε διακοπές. Εχει ομάδα γυμναστών με την οποία δουλεύει επί 24 ώρες στο σπίτι του. Το παιδί ξέρει τι θέλει να πετύχει. Σέβεται τους άλλους, όπως συμβαίνει με τους Μέσι και Σουάρες. Ομως ξέρει τι θέλει». Ο Ραμάλιο λέει. «Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό. Το λέγαμε ότι θα γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο. Δεν τίθεται θέμα γι' αυτό. Ο Μέσι θα σταματήσει κάποια στιγμή και είναι ήδη ο δεύτερος».

Ο Νεϊμάρ λέει. «Είναι δύσκολο να δώσεις συμβουλή σε κάποιον. Βλέπεις πολλούς παίκτες που έχουν δυνατότητες και δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους. Είναι λυπηρό αλλά νομίζω ότι όποιος έχει όνειρα πρέπει να συγκεντρώνεται. Να είναι δεμένος με την οικογένειά του, να την εμπιστεύεται και να έχει δίπλα του φίλους, αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να προπονείσαι να τα δίνει πάντα όλα». Για να συνεχίσει ο Πέπε. «Μερικές φορές ο κόσμος με ρωτάει ποια ήταν η καλύτερη επίθεση όλων των εποχών για την Σάντος. Πάντα λέω 'είναι η ιστορία της, οι Ντορβάλ, Μενγκάλβιο, Πελέ και Πέπε' και ο κόσμος μου λέει 'ο Νεϊμάρ;'. και τότε λέω 'θα παίζαμε με 6 επιθετικούς'».

Στο τέλος της συνέντευξης από το FourFourTwo ο Νεϊμάρ αποκάλυψε το κρυφό του ταλέντο...

 

Τελευταία Νέα