Ντάνιελ Εκ, o Mr. Spotify θέλει να εκτοξεύσει την Άρσεναλ!

Ντάνιελ Εκ, o Mr. Spotify θέλει να εκτοξεύσει την Άρσεναλ!

Ντάνιελ Εκ, o Mr. Spotify θέλει να εκτοξεύσει την Άρσεναλ!

bet365

Ντάνιελ Εκ, στα 22 του χρόνια έγινε εκατομμυριούχος και τώρα θέλει να κάνει την Άρσεναλ κορυφαία ομάδα στην Premier League.

Οι διαδηλώσεις κατά του Σταν Κρόνκε πυκνώνουν, χιλιάδες οπαδοί της Άρσεναλ ζητούν την απομάκρυνσή του. Τόσο οι ενέργειες για την παρουσία στη European Super League όσο και η κάκιστη φετινή πορεία έχουν εξοργίσει τους φίλους της ομάδας που ψάχνουν όραμα και ανθρώπους για να φέρουν ξανά τους Gunners στην κορυφή! Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ένας τύπος από τη Σουηδία που σκορπά χαμόγελα κι ελπίδες στους Λονδρέζους!

Ποιος είναι ο Ντάνιελ Εκ; Ο υποψήφιος αγοραστής της Άρσεναλ..βαρέθηκε να λειτουργεί ως ένας κλασικός πλούσιος στα 23 του χρόνια, έτσι, έφυγε από το πολυτελές διαμέρισμά του στο κέντρο της Στοκχόλμης, αφήνοντας την κόκκινη Ferrari του. Βρήκε το ησυχαστήριό του σε ένα εξοχικό έξω από την πόλη κι άρχισε να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ως αστείο το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ, αλλά είναι αλήθεια και η ιστορία ολοένα και αποκτά περισσότερους θαυμαστές. Είναι αυτός που θεωρεί ότι θα βρει αυτό που θέλει στο Emirates σε ένα χρονικό σημείο που οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας είναι έξαλλοι. Ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος πιθανώς να εκτιμά πως μπορεί να γυρίσει όλη αυτήν την κατάσταση υπέρ του.

Ο Ντάνιελ Εκ με tweet του ανέφερε δημοσίως το ενδιαφέρον του για την αγορά της ομάδας. Διευκρίνισε πως το ενδιαφέρον του για την Άρσεναλ πρωτοξεκίνησε όταν ο συμπατριώτης του Άντερς Λίμπαρ ήταν στο Χάιμπουρι.

«Ως παιδί μεγαλώνοντας θυμάμαι πως ζητωκραύγαζα για την Άρσεναλ. Εάν η ομάδα παραχωρείται με χαρά κάνω την πρότασή μου», υπογράμμισε. Όταν είσαι ο άνθρωπος πίσω από το Spotify κι έχεις φτιάξει μία απίθανη πλατφόρμα, τότε τα tweets σου έχουν μεγάλη απήχηση.

Η ζωή του Εκ δείχνει πως έχει το κίνητρο, τη διάθεση, την επιθυμία, το όραμα και τη δυνατότητα να φέρει κάτι διαφορετικό στην Άρσεναλ. Ο Εκ είναι ένας αυτοδίδακτος προγραμματιστής υπολογιστών από μικρός. Έχει μιλήσει ανοιχτά για το πάθος του με τους υπολογιστές και τις κιθάρες, ενώ στα 14 του χρόνια ήδη έβγαζε παραπάνω λεφτά από τον πατέρα του.

Τώρα μάλιστα φημολογείται πως οι Ανρί, Βιεϊρά και Μπέργκαμπ είναι στο πλευρό του για την εκτόξευση της Άρσεναλ, ώστε να βρεθεί ξανά στην ελίτ της Ευρώπης και όχι να παλεύει να μπει στην πρώτη 10άδα της Premier League.

Ο πλούτος του Εκ προήλθε εξ' ολοκλήρου από τις προσωπικές του επαγγελματικές δραστηριότητες και ήταν αξιοθαύμαστη η πορεία του. Πλήρωνε συμμαθητές του για να δουλεύουν για εκείνον, κάτι που δεν το ήξεραν καλά - καλά δάσκαλοι και συγγενείς.


Ντάνιελ Εκ, στα 14 του... προγραμματιστής!

«Μεγάλωσα μόνο με τη μαμά μου. Δούλευε σε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών και δεν είχαμε πολλά χρήματα. Μέχρι τα 14 μου ήμουν ένας καλός προγραμματιστής. Μου ζητούσαν ντόπιοι να φτιάχνω τις ιστοσελίδες τους. Στη Σουηδία οι περισσότερες εταιρείες χρέωναν 50.000 για δύο ιστοσελίδες. Εγώ το έκανα για 100 δολάρια όλο αυτό.

Στον επόμενο που ερχόταν και μου ζητούσε να του φτιάξω την ιστοσελίδα του, του έλεγα «ΟΚ 200 δολάρια». Εξελίχθηκε μέχρι το σημείο που ζητούσα 5.000 ανά ιστοσελίδα. Μου χτυπούσαν τόσοι άνθρωποι την πόρτα μου και ήμουν ακόμα στο σχολείο» τόνιζε το 2013 ο Ντάνιελ Εκ.

Δεν θα ξεχάσει τη μέρα που απέκτησε κρυφά το πρώτο του κινητό «Κάποια στιγμή πήρα και κινητό κρυφά. Είχα έναν μυστικό επαγγελματικό αριθμό. Έμαθα σε πολύ κόσμο στο σχολείο μου το Photoshop, καθώς σχεδίαζαν πολύ καλά. Γιατί το δέχθηκαν; Γιατί τους πλήρωνα. Τους έδινα iPods και κινητά. Είχα δώσει και δικά μου πράγματα, όπως ένα Playstation».

Έδωσε έμφαση σε άτομα που ήταν καλοί στα μαθηματικά. Τους έμαθε προγραμματισμό και χρησιμοποιούσε ακόμα και εξοπλισμό του σχολείου. Ήταν 14 ετών και έβγαζε 50.000 τον μήνα. Οι γονείς άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις όταν έβλεπαν μία κιθάρα 1957 Fender Stratocaster να πηγαίνει στα παιδιά τους.

Ο ίδιος εξήγησε το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε αλλά και βρήκε ανθρώπους να δουλέψει μαζί. Γρήγορα κατάλαβε το πως να ενθαρρύνει ανθρώπους.

Αγόρασε servers, άρχισε να δημιουργεί εταιρείες, αγόρασε σπίτι στους γονείς του (για την ακρίβεια το σπίτι που έμεναν) και είδε η εφορία της Σουηδίας να του στέλνει έναν μεγάλο... λογαριασμό στα 20 του, παρότι όδευε προς χρεωκοπία. Αναγκάστηκε να διώξει μέρος του προσωπικού του και να πουλήσει μετοχές του στο eBay το 2005 για να αλλάξει τη ζωή του.

Στα 22 του εκατομμυριούχος, αλλά όχι χαρούμενος

Μέσα σε έξι μήνες ο Ντάνιελ Εκ πούλησε τέσσερις εταιρείες του και στα 22 ήταν εκατομμυριούχος. Ωστόσο, υπήρξαν και μαύροι περίοδοι στη ζωή του, όπως η κατάθλιψη από τα πολλά πάρτι. Ο ίδιος τόνιζε πως προσπαθούσε να γνωρίσει πιο καλά τις γυναίκες και δεν τα κατάφερνε. Πίστευε πως τα χρήματα θα τον βοηθούσαν, αλλά αυτό δεν έγινε στον βαθμό που περίμενε.

Όσο μεγάλωνε αντιλαμβανόταν πως τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία. Άρχισε να αναζητά τι του άρεσε παραπάνω, όπως η μουσική και η τεχνολογία. Μέσα σε 2,5 χρόνια ανέπτυξε την ιδέα του Spotify, τη μουσική αυτή υπηρεσία και την υλοποίησε μαζί με τον Μάρτιν Λόρεντσον. Του πήρε δυο χρόνια να πείσει την αμερικάνικη αγορά να τον στηρίξει. Κοιμόταν έξω από γραφεία σαν άστεγος για να πετύχει αυτές τις συμφωνίες. Η ζωή του άλλαξε, αφού εκτός από τα εκατομμύρια ήρθε και η… ευτυχία!

Το 2016 ο Εκ παντρεύτηκε τη Σουηδή συγγραφέα Σοφία Λεβάντερ στη λίμνη Κόμο. Εκεί ήταν οι Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπρούνο Μαρς, όπως και ο Κρις Ροκ. Τον Απρίλιο του 2021 αναφέρθηκε πως το Spotify έχει 160 εκατ. χρήστες και αξία 40 δις δολάρια.

Ο Εκ δεν ξέχασε ποτέ την ομάδα των «Invincibles» της Άρσεναλ. Αυτή η ομάδα του θύμιζε πάντα τα παιδικά του χρόνια, τότε που «έχτιζε» κι αυτός το όνομά του, όπως οι Λονδρέζοι. Δε θέλει σκαμπανεβάσματα στη ζωή του, δε θέλει να τα βλέπει και στον αγαπημένο του σύλλογο. Είναι έτοιμος για μια νέα επιχειρηματική στροφή στην καριέρα του, που όπως και στο Spotify έχει βάλει αγάπη και όραμα…

 

Τελευταία Νέα