Αυτές είναι οι ομάδες που θα πάνε στους «4» του Champions League (poll)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αυτές είναι οι ομάδες που θα πάνε στους «4» του Champions League (poll)

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο διαβάζει την...κρυστάλλινη σφαίρα του και προβλέπει ποιες ομάδες θα προκριθούν στα ημιτελικά, λίγες ώρες πριν από την σέντρα των προημιτελικών του Champions League. Ψήφισε την δική σου τετράδα!

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Μας χωρίζουν 53 ημέρες από τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη (29/05) και τώρα αρχίζουν τα (πολύ) ωραία, με τα προημιτελικά και τέσσερα ζευγάρια με φαβορί και αουτσάιντερ, μεγάλους απόντες (και παρόντες) και τέσσερις ομάδες που βλέπω να παίρνουν τα εισιτήρια.

Στη συνέχεια εξηγούμαι και ελπίζω να μην παρεξηγούμαι...

Έντεκα οι μεν, «ενάμισι» οι δε

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απολαυστικά κυνική, έχει «καθαρίσει» την Premier League, μπορεί να κάνει δικά της (αλλά δεν «καίγεται» κιόλας) Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά ο μεγάλος της, εφικτός πόθος, είναι το Champions League.

Απέναντί της στα προημιτελικά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρει μια νεανική, με άγνοια κινδύνου Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία διαθέτει στην κορυφή της επίθεσης αυτό που λείπει από τους Πολίτες: Ένας «φουριόζος» σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης όπως ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο οποίος πιτσιρικάς φορούσε με καμάρι την γαλάζια φανέλα της Σίτι (φωτό), επειδή έπαιζε σε αυτή ο μπαμπάς Αλφ Ίνγκε.

Ο Νορβηγός, μαζί με τον άλλοτε Citizen Τζέιντον Σάντσο, αποτελούν τις μεγάλες απειλές για μια Σίτι που όμως είναι πολύ πιο ομάδα από τη Ντόρτμουντ, δέχεται φάσεις (ούτε καν γκολ) με το... στανιό και, συνολικά, πείθει πολύ περισσότερο από τους Βεστφαλούς. Αρκεί, βεβαίως, να μην την πιάσουν τα... διαόλια της και χάσει την ψυχραιμία της, όπως έκανε πέρυσι στον μονό προημιτελικό με τη Λυών.

Παίκτης – κλειδί θα είναι... ο Ρούμπεν Ντίας, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αμυντική λειτουργία της Σίτι, για τον περιορισμό του Χάαλαντ. Αν ο Πορτογάλος και οι «συνεργάτες» του κρατήσουν σε (σχετικό) έλεγχο τον Νορβηγό, η Σίτι θα έχει κάνει τον μισό δρόμο (και βάλε) προς την τετράδα.

Θα προκριθεί... η Μάντσεστερ Σίτι, γιατί είναι πιο ομάδα από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και το ποδόσφαιρο, έστω και αν κατά καιρούς Μέσι και Κριστιάνο μας έκαναν να αμφιβάλλουμε, παραμένει ομαδικό άθλημα. Και οι έντεκα των Πολιτών είναι σαφώς ανώτεροι από τους «ενάμισι» (Χάαλαντ + Σάντσο) των Βεστφαλών.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Ο Σέρχιο Ράμος δεν υπήρξε υπέρ – πολύτιμος για την Ρεάλ Μαδρίτης μόνο για τα γκολ που έχει σημειώσει και την ηγετική του παρουσία στην άμυνα. Στον τελικό του 2018 κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Σεβιλιάνος στόπερ ήταν καθοριστικός με δύο ενέργειές του, οι οποίες δεν ήταν ούτε γκολ, ούτε σωτήρια επέμβαση στην άμυνα.

Το κεφαλοκλείδωμα στον Μοχάμεντ Σαλάχ (φωτό) έθεσε νοκ άουτ τον κορυφαίο παίκτη των Κόκκινων και μια κόντρα με τον Λόρις Κάριους σε κόρνερ, φέρεται να αποσυντόνισε σε τέτοιο βαθμό τον Γερμανό τερματοφύλακα (μέχρι σήμερα υποστηρίζει ότι υπέστη διάσειση) που στη συνέχεια έκανε επικές «γκάφες» που λύγισαν την πλάστιγγα υπέρ της Βασίλισσας.

Από εκείνη την Ρεάλ, όμως, απουσιάζουν πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκάρεθ Μπέιλ (καθοριστικός με δύο γκολ, το ένα με ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι), αλλά και ο Ράμος, λόγω τραυματισμού. Η απουσία του αρχηγού είναι καθοριστική για μια Ρεάλ που δεν με πείθει και η οποία στον προηγούμενο γύρο εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια της Αταλάντα για μια άνετη, αλλά όχι απόλυτα πειστική πρόκριση.

Όχι, βεβαίως, ότι η Λίβερπουλ... βγάζει μάτια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεπέρασε άνετα την Λειψία, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα, εξαιτίας των οποίων ο Άλισον δεν είναι πλέον τόσο σταθερός.

Στα υπέρ της, ο σαφώς πιο έντονος ρυθμός που μπορεί να δώσει στο παιχνίδι της, σε σχέση με μια Ρεάλ που παίζει στο ρελαντί, γιατί αυτόν τον ρυθμό μπορούν να υπηρετήσουν οι χαφάρες μεν, αλλά προχωρημένης ηλικίας δε, Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος. Ο ρυθμός και οι επιλογές στην επίθεση υπέρ της Λίβερπουλ, ο «καυτός» Καρίμ Μπενζεμά και η τεχνογνωσία των 13 Champions League, υπέρ της Ρεάλ.

Παίκτης – κλειδί θα είναι... ο Ντιόγκο Ζότα. Ο Πορτογάλος έδειξε με την επιστροφή του ότι είναι ικανός να προκαλέσει ανισορροπίες υπέρ της Λίβερπουλ (δύο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ) και, ελλείψει σταθερού σκοραρίσματος πλην του Σαλάχ, μπορεί να καθορίσει την τύχη του ζευγαριού με τις εμφανίσεις του.

Θα προκριθεί... η Λίβερπουλ, γιατί μπορεί να δώσει ρυθμό στον οποίο δύσκολα θα ανταποκριθεί η Ρεάλ, η οποία έχει μάθει να παίζει χωρίς τον (συχνά τραυματία) Ράμος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και αξιόπιστη χωρίς την «κολόνα» της στα μετόπισθεν

«Λέβα», (θα τους) λείπεις...

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν καθόρισε τον περυσινό τελικό του Champions League της Μπάγερν Μονάχου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό το έκαναν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν με το γκολ του και ο Μάνουελ Νόιερ με τις αποκρούσεις του.

Ο Πολωνός επιθετικός, όμως, στερεί με την απουσία του το πλέον πολύτιμο όπλο των Βαυαρών στην επίθεση, χωρίς αξιόπιστη εναλλακτική για μια ομάδα που την τελευταία διετία συνηθίζει να διορθώνει με τα γκολ της τις δεδομένες αδυναμίες στην άμυνα. Και τώρα, χωρίς τον «Λέβα», θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν.

Η Παρί ωριμάζει με το πέρασμα των αγώνων και των χρόνων και, παρ' ότι προβλημάτισε με την εικόνα της στην ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα, δείχνει έτοιμη για να πάρει ρεβάνς για τον χαμένο τελικό, αρκεί βεβαίως να είναι πιο αποτελεσματική και κυνική στην τελική προσπάθεια.

Παίκτης – κλειδί θα είναι... ο Κιλιάν Μπαπέ. Μεγάλη ανακάλυψη, θα πει κάποιος. Ο «υπερηχητικός» Γάλλος, όμως, δεν ήταν καλός στον περυσινό τελικό, απογοήτευσε στα ματς της εθνικής του ομάδας και χρωστάει (στον εαυτό του) εμφανίσεις ανάλογες της κλάσης του. Αν είναι ο γνωστός Μπαπέ, η Παρί θα έχει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης.

Θα προκριθεί... η Παρί Σεν Ζερμέν (μάλλον), γιατί θα στερηθεί των Φλορέντσι – Βεράτι (λόγω κορονοϊού), αλλά ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ξέρει πως να την προετοιμάσει γι' αυτά τα παιχνίδια, Μπαπέ και Νεϊμάρ έχουν τα φόντα για να ταλαιπωρήσουν την προβληματική βαυαρική άμυνα και, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, δεν βλέπω ποιος παίκτης μπορεί να καλύψει, έστω και εν μέρει, το τεράστιο κενό του Λεβαντόφσκι.

Ο Τούχελ δεν είναι Πίρλο

Η πεντάρα – σοκ από την Γουέστ Μπρομ και ο τσακωμός του Κέπα με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ στην προπόνηση μπορεί να αναστάτωσαν μια Τσέλσι που ήταν μεταμορφωμένη προς το πολύ καλύτερο επί Τόμας Τούχελ, αλλά ενδεχομένως να τις κάνουν (πολύ) καλό ενόψει των αγώνων με την Πόρτο.

Ο Γερμανός δεν είναι προπονητικά αφελής όπως ο άπειρος Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους) και ξέρει πώς να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για ένα δίδυμο (σκληρών) αγώνων, κόντρα στους Δράκους, οι οποίοι στο κέντρο της άμυνάς τους έχουν τον (38χρονο πλέον) Πέπε, όπως και το 2004 στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων (στη φωτό με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά).

Η απουσία των Σέρτζιο Ολιβέιρα και Μεχντί Ταρέμι από το πρώτο παιχνίδι (τιμωρημένοι) μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη του ζευγαριού και οι Μπλε θα ψάξουν από το πρώτο 90λεπτο να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά, κόντρα πάντως σε μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Παίκτης – κλειδί θα είναι... ο Μέισον Μάουντ, για όσα προσφέρει στην Τσέλσι δημιουργικά και εκτελεστικά. Οι Μπλε διαθέτουν πολλές και ποιοτικές εναλλακτικές από την μέση και μπροστά, αλλά ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι παίκτης – σημείο αναφοράς και ο Τούχελ, άθελά του, τον έβαλε στη... πρίζα, αφήνοντάς τον εκτός από τον αγώνα με την Γουέστ Μπρομ, για να τον ξεκουράσει.

Θα προκριθεί... η Τσέλσι, γιατί ο Τούχελ δεν είναι Πίρλο, η Πόρτο έχει σημαντικότατες απουσίες στο πρώτο παιχνίδι και οι Μπλε διαθέτουν περίσσια ποιότητα για να υπερκεράσουν μια σκληροτράχηλη, αλλά όχι ιδιαιτέρως ποιοτική ομάδα, όπως είναι αυτή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Loading...
 

Τελευταία Νέα