Ο Χάαλαντ μόλις έκανε το χειρότερο σερί της καριέρας του

Gazzetta team
Ο Χάαλαντ μόλις έκανε το χειρότερο σερί της καριέρας του

bet365

Για πρώτη φορά ως επαγγελματίας, ο Ερλινγκ Χάαλαντ δεν βρήκε δίχτυα για τρία διαδοχικά ματς. Φέτος είχε μείνει μόνο δύο φορές άσφαιρος σε δύο σερί αγώνες. Και λογικά ετοιμάζεται να ξεσπάσει.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που η Ντόρτμουντ έβγαλε στη βιτρίνα της το ταμπελάκι με την αστρονομική τιμή του. Προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο Ερλινγκ Χάαλαντ θα πωληθεί μόνο εφόσον μπουν στα ταμεία των Βεστφαλών 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή ο Νορβηγός φορ να καταστεί η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, πίσω μόνο από τα 222 της Παρί για τον Νεϊμάρ. Το εάν αξίζει αυτά τα χρήματα είναι μία μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα όμως στο παρόν θεωρείται το next big thing αμέσως μετά τον Κιλιάν Μπαπέ, έχοντας ανοδική πορεία, ακόμα και για να τον προσπεράσει...

Η αλήθεια είναι ότι ο 20χρονος σούπερ σταρ τα σπάει παντού και ασταμάτητα. Φέτος εξακολουθεί να κάνει απίθανα πράγματα μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ηδη μετράει 33 γκολ σε 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και το φοβερό είναι από αυτά τα 33 ματς, στα 12 δεν έχει βρει δίχτυα. Ο Χάαλαντ έγινε ουσιαστικά επαγγελματίας όταν τον απέκτησε η Ζάλτσμπουργκ, καθώς με τη Μόλντε βρισκόταν σε ένα ενδιάμεσο καθεστώς. Με τη νορβηγική ομάδα σκόραρε στο φινάλε του 16 φορές και τον Αύγουστο του 2019 μετακόμισε στην Αυστρία.

Εκεί ξεκίνησε η κατακόρυφη εκτόξευσή του, με αφετηρία κάποια λίγα ματς της σεζόν 2018-'19. Σε αυτά έπαιξε 10 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και βρήκε δίχτυα στα μισά. Ουδέποτε σε εκείνη τη σεζόν έκανε παραπάνω από δύο αγώνες για να βάλει γκολ. Το ίδιο ακριβώς ίσχυσε και για την επόμενη περίοδο, την εκπληκτική 2019-'20. Τότε που ως πρωτοεμφανιζόμενος τρέλανε τον ποδοσφαιρικό κόσμο και έβαλε οκτώ γκολ στα έξι ματς του στον όμιλο. Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Ντόρτμουντ τον Γενάρη και τα περισσότερα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Τα μυθικά ρεκόρ του Χάαλντ...

  • Νεότερος που έφτασε τα 10 γκολ στο Champions League
  • Νεότερος που έφτασε τα 20 γκολ στο Champions League
  • Νεότερος που σκόραρε σε έξι διαδοχικά ματς στο Champions League
  • Νεότερος που έφτασε συνολικά τα 100 γκολ καριέρας
  • Ο μοναδικός που σκόραρε το λιγότερο δύο γκολ σε τέσσερα διαδοχικά ματς στο Champions League
  • Βραβεύτηκε παίκτης του μήνα στη Bundesliga στα πρώτα 59 λεπτά που αγωνίστηκε με τη Ντόρτμουντ
  • Ο μοναδικός με 25 γκολ σε ισάριθμα ματς της Bundesliga

Σε όλη αυτή την αγωνιστική πορεία του από τον Αύγουστο του 2019, έως και τώρα, ουδέποτε ο Χάαλαντ έφτασε να παίξει τρίτο παιχνίδι στη σειρά, δίχως να πανηγυρίσει ένα γκολ. Του συνέβη όμως αυτές τις μέρες και αυτό με τη φανέλα της Εθνικής Νορβηγίας (9 συμμ., 6 γκολ). Στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο επιθετικός της Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Γιβραλτάρ, της Τουρκίας και το βράδυ της Τρίτης εκείνον του Μαυροβούνιου. Εάν προστεθεί σε αυτά και το προηγούμενο παιχνίδι του κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League, τότε μιλάμε για το πρώτο καρέ στην καριέρα του χωρίς γκολ.

Εννοείται, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Ωστόσο, το παιδί θαύμα κατέγραψε ένα αρνητικό επίτευγμα σε μία καριέρα που ήδη έχει στιγματιστεί θετικά με τα πιο τρελά ρεκόρ που έχει πετύχει ποτέ κάποιος στον κόσμο της μπάλας. Εντάξει, δεν έβαλε γκολ σε τρία σερί παιχνίδια. Δεν έγινε και κάτι σοβαρό. Περισσότερο τρόμο πρέπει να προκαλεί αυτή η μίνι αρνητική επίδοσή του. Τρόμο στους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία υποδέχεται το Σάββατο η Ντόρτμουντ. Ή μήπως λέτε να μην ξεσπάσει ούτε εκεί; Δύσκολο...

 

Τελευταία Νέα