Όρσιτς: Ο Γκέντσογλου, η Ασία, το déjà vu και η «Ιθάκη» της Ντιναμό (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Όρσιτς: Ο Γκέντσογλου, η Ασία, το déjà vu και η «Ιθάκη» της Ντιναμό (vids)

bet365

Η θητεία με τον Γκέντσογλου, οι απογοητεύσεις σε Ιταλία και Κίνα, το λημέρι της Ν. Κορέας και η «Ιθάκη» στην Ντιναμό. Η ιστορία του Μίσλαβ Όρσιτς, ο οποίος απέκλεισε... μόνος του με χατ-τρικ την Τότεναμ.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανέτρεψε το σκορ της ήττας (2-0) στο Λονδίνο, νίκησε 3-0 στο «Μάξιμιρ» την Τότεναμ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Υπεύθυνος γι' αυτό ο Μίσλαβ Όρσιτς.

Ο 28χρονος Κροάτης, ο οποίος έχει πάρει επ' ώμου την ομάδα του Ζάγκρεμπ μετά την αποχώρηση του Ντάνι Όλμο για τη Λειψία, διέλυσε τα όνειρα των «σπερς» με το χατ-τρικ του το βράδυ της Πέμπτης (18/3) και διασκέδασε τα φαντάσματα της παραίτησης του Ζόραν Μάμιτς (ως απόρροια της ποινής φυλάκισής του για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ (ΖΑΠΡΕΣΙΤΣ) ΣΤΗ ΣΠΕΤΣΙΑ

Η καριέρα του Όρσιτς ξεκίνησε από το Ζάπρεσιτς και την Ίντερ. Από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, άλλωστε, αναδείχθηκε και στη συνέχεια πήρε το διαβατήριο για την πρώτη ομάδα. Μάλιστα ξεχώρισε γρήγορα από μία ομάδα που σίγουρα δεν είναι η πλέον παραδοσιακή στο κροατικό ποδόσφαιρο.

Το 2013 μετακόμισε στην Ιταλία, καθώς η Σπέτσια τον αγόρασε αντί 1.000.000 ευρώ.

Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΛΙΓΚΟΥΡΙΑ

Η πρώτη του εμπειρία εκτός κροατικού ποδοσφαίρου δεν ευδοκίμησε. Στην ομάδα από τη Λιγκουρία μέτρησε 9 συμμετοχές στη Serie B, μόνο μία εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. Στη Σπέτσια είχε Έλληνα συμπαίκτη.

Ο Σάββας Γκέντσογλου αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα το ίδιο διάστημα, αλλά και πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Νικόλα Λεάλι.

Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ, ΤΟ «ΑΓΡΟΤΙΚΟ» ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑ

Η Ριέκα προσφέρθηκε να τον επαναπατρίσει, αλλά πρακτικά ουδέποτε τον εμπιστεύτηκε. Αρχικά τον παραχώρησε δανεικό στην Τσέλιε, Στη σλοβενική ομάδα, μάλιστα υπήρξε συμπαίκτης με τον πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Μάτιτς Κότνικ.

Ο δανεισμός του «έσπασε» για να ακολουθήσει νέος και να του ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες. Ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα από τη Νότια Κορέα και τους Γέοναμ Ντράγκονς.

Τα 9 γκολ σε 33 συμμετοχές έπεισαν τους Ασιάτες να προχωρήσουν στην αγορά του αντί 750.000 ευρώ.

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ

Το καλοκαίρι του 2016 άλλαξε χώρα, όχι όμως και ήπειρο. Πήγε στην Κίνα και τη Γιατάι, η οποία κατέβαλε 1.300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Οι προσδοκίες δεν δικαιώθηκαν καθώς παραβίασε μόνο δύο αντίπαλες εστίες και δεν καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα.

Η αποχώρηση ενδεδειγμένος δρόμος, η επιστροφή σε γνώριμα λημέρια λύτρωση. Η Ουλσάν δρομολόγησε την επιστροφή του για το πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας. Και πάλι όμως δαπανήθηκε σημαντικό ποσό για τη μεταγραφή του, η οποία άγγιξε το 1.000.000 ευρώ. Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, το Κύπελλο του 2017.

ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ

Οι Κροάτες τον... ξέχασαν στη Νότια Κορέα και την Κίνα. Το έχει παραδεχτεί κι ο ίδιος. «Ήμουν στην Ασία και ο κόσμος δεν γνώριζε τι έκανα. Αλλά εγώ ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου». Πολλοί δεν τον πίστεψαν και χαρακτήρισαν την κίνηση ως υψηλού ρίσκου. Σημασία έχει ότι τον πίστεψε η Ντιναμό.

Και κυρίως ότι πίστεψε ο ίδιος στον εαυτό του. Το καλοκαίρι του 2018 τον έκανε δικό της. Γεμάτες σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ και δύο διαδοχικά πρωταθλήματα. Οδεύει και για τρίτο, καθώς η Ντιναμό οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα Κροατίας.

Με 14 γκολ είναι ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

TO ΧΑΤ-ΤΡΙΚ DEJA VU, Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε πρώτη από τον όμιλό της, αφήνοντας δεύτερη την αυστριακή Βόλφσμπεργκερ, τρίτη την ολλανδική Φέγενοορντ και τέταρτη και τελευταία την «απογοήτευση» ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το πρώτο του γκολ ήταν στη διοργάνωση της τρέχουσας σεζόν ήταν στην εντός έδρας νίκη επί της ομάδας της ρωσικής πρωτεύουσας (3-1).

Το δεύτερο ήταν και πιο σημαντικό. Η κροατική ομάδα είχε νικήσει στο πρώτο ματς στην Κρασνοντάρ του Μάρκους Μπεργκ εκτός έδρας (2-3), αλλά το γκολ του Όρσιτς στη ρεβάνς «σφράγισε» τη νίκη (1-0) και την πρόκριση επί των Ρώσων. Μόνος του «καθάρισε» και την Τότεναμ με χατ-τρικ. Ένα deja vu από το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2019 για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Χατ-τρικ είχε σκοράρει και στο ντεμπούτο του στο Champions League στην τεσσάρα (4-0) επί της Αταλάντα Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα