Γιατί η φετινή Ρεάλ θυμίζει νοσοκομείο

Αλέξανδρος Λοθάνο
Γιατί η φετινή Ρεάλ θυμίζει νοσοκομείο

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης των 41 (!) τραυματισμών έχει φέρει σε απόγνωση τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος θεωρεί ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στις ιατρικές υπηρεσίες και όχι στον γυμναστή του, Γκρεγκορί Ντιπόν.

Αντρέι Λούνιν, Φερλάν Μεντί, Καζεμίρο και Βινίσιους Ζούνιορ. Τι κοινό έχουν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές; Εκτός του ότι είναι συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι μοναδικοί που ΔΕΝ έχουν τραυματιστεί τη φετινή περίοδο στις τάξεις της Βασίλισσας!

Ο τραυματισμός του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ενδέχεται να αφήσει τον Γάλλο επιθετικό εκτός από τον πρώτο αγώνα με την Αταλάντα για τους «16» του Champions League (Τετάρτη 24/2), είναι πλέον ο 41ος στη φετινή περίοδο για τη Ρεάλ, με διαφορά η ομάδα με τους περισσότερους τραυματισμούς στην ισπανική La Liga.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Μερένγκες έχουν υποστεί 15 τραυματισμούς περισσότερους από την Μπαρτσελόνα (25) και... 25 περισσότερους (!) από την πρωτοπόρο Ατλέτικο (15), η οποία βεβαίως έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τον κορονοϊό.

Η απόγνωση του Ζιντάν

Αυτή την στιγμή και ενόψει της πιο κρίσιμης καμπής της σεζόν στη La Liga και, βεβαίως, το Champions League, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει, μεταξύ οκτώ απόντων συνολικά, τον αρχηγό και κολόνα της άμυνάς του, Σέρχιο Ράμος, τον βασικό δεξιό του μπακ, Ντάνι Καρβαχάλ, έναν παίκτη – κλειδί στη μεσαία γραμμή όπως ο Φεδερίκο Βαλβέρδε, το αστέρι (βάσει συμβολαίου και ποσού που στοίχισε) Εντέν Αζάρ και τον πρώτο του σκόρερ, Καρίμ Μπενζεμά.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο των τραυματισμών, αλλά είμαι ενοχλημένος γιατί ο Καρβαχάλ είναι πολύ σημαντικός για εμάς» δήλωσε ο Ζιντάν για τον Καρβαχάλ, ο οποίος φέτος έχει υποστεί τέσσερις (!) τραυματισμούς, έχει χάσει ήδη 19 παιχνίδια και πιθανότατα θα λείψει και από τα δύο ματς με την Αταλάντα.

«Τόσοι τραυματισμοί δεν είναι ατυχία, είμαστε ανήσυχοι» παραδέχθηκε ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος σε κάθε αποστολή υποχρεούται να συμπεριλαμβάνει 3-4 παιδιά από την δεύτερη ομάδα για να έχει εναλλακτικές, αφού φέτος οι τραυματισμοί είναι 41, οι ποδοσφαιριστές που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα έχουν φτάσει τους 20 και οι ημέρες απουσίας τους ξεπερνούν τις 800.

Ο Ντιπόν και οι γιατροί

Ο Ζιντάν θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις ιατρικές υπηρεσίες, αφού έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον γυμναστή – επιστήμονα Γκρεγκορί Ντιπόν, άνθρωπο – κλειδί στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 από την Εθνική Γαλλίας.

Αυτή η επιτυχία έπεισε τον Ζιζού ότι είναι κορυφαίος στην δουλειά του και έσπευσε να τον προσθέσει στο τιμ του, όπου ο Ντιπόν διαχειρίζεται τον τρόπο και, κυρίως, την ένταση στις προπονήσεις.

Η φετινή σεζόν, λόγω των τεράστιων αλλαγών που επέφερε στο αγωνιστικό καλαντάρι και στην προετοιμασία η πανδημία του κορονοϊού, αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους υπεύθυνους για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών, αφού τα προβλήματα με μυϊκούς (κυρίως) τραυματισμούς είναι πολλά και σε όλες τις ομάδες.

Αυτό που συμβαίνει στην Ρεάλ, όμως, μοιάζει με (κακόγουστο) ανέκδοτο. Για χάρη του Ντιπόν, ο Ζιντάν «σχόλασε» τον Αντόνιο Πίντους, ο οποίος ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική φυσική κατάσταση της ομάδας, όταν αυτή κατέκτησε τρία διαδοχικά Champions League.

Στο πλευρό του Ντιπόν εργάζονται Χαβιέρ Μάγιο και Χοσέ Κάρλος Παράλες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση των παικτών μετά από κάθε παιχνίδι, σε ένα απίστευτα φορτωμένο πρόγραμμα.

Ο τρόπος που γίνεται η διατροφή, η ξεκούραση και η πρόληψη έχει μπει υπό (πιο) αυστηρό έλεγχο στον σύλλογο, με τον Ζιντάν να θεωρεί ότι το πρόβλημα προκύπτει από το πώς χειρίζονται τους τραυματισμούς οι ιατρικές υπηρεσίες.

Ο Ζιζού υποπτεύεται πως κάποιοι παίκτες γυρίζουν στις προπονήσεις νωρίτερα απ' ότι πρέπει κανονικά και έχει αμφιβολίες για το ιατρικό τιμ, παρ' ότι ήταν αυτός που έφερε και τον επικεφαλής αυτού (Κάρλος Ντίεθ Σάντσεθ).

Γιατί καταφεύγει σε αυτή την εξήγηση; Επειδή, απλούστατα, δεν βρίσκει άλλο λογικό «γιατί», όπως συμβαίνει και με τους δύο πιο στενούς του συνεργάτες, Νταβίντ Μπετονί και Χαμιντού Μσαΐντ.

Υπερφόρτωση και... ψύχωση

Το πρόβλημα με τους πολλούς τραυματισμούς δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια που χάνουν όσοι μπαίνουν στο απουσιολόγιο, αλλά και με την υπερφόρτωση αυτών που (ακόμα) αντέχουν και πρέπει να παίζουν σταθερά δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Ραφαέλ Βαράν (παρών στα 16 από τα τελευταία 17 ματς), ο Τόνι Κρόος (15 παιχνίδια στο ίδιο διάστημα) και ο 35χρονος πλέον Λούκα Μόντριτς (20 από τα τελευταία 23 εδώ και 3,5 μήνες!) κουβαλούν τεράστιο βάρος λεπτών και διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν... μπαμ, όπως συνέβη με τον Μπενζεμά (επίσης πολύ βεβαρημένος), αλλά ευτυχώς όχι με Μεντί και Καζεμίρο.

Προς το παρόν, τουλάχιστον, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια, ακόμα και αν το καλαντάρι πήρε... ανάσα τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας του αποκλεισμού – σοκ από την Αλκογιάνο (τρίτης κατηγορίας), στις 21 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ απαιτεί μια εξήγηση και έχει ζητήσει πλήρη αναφορά με τους λόγους της... πανδημίας τραυματισμών, η οποία απειλεί να διαλύσει την σεζόν της πρωταθλήτριας Ισπανίας, την ώρα που ο έγκριτος γιατρός Πέδρο Λουίς Ριπόιγ κάνει λόγο για έναν ακόμα κίνδυνο: Την ψύχωση.

Να φοβούνται οι ποδοσφαιριστές, δηλαδή, μην τραυματιστούν με το παραμικρό και να έχουν συνεχώς το άγχος μην τυχόν η ατυχία τους... χτυπήσει ξανά την πόρτα.

 

Τελευταία Νέα